Šta je novo?

Sakrivanje IP adrese?

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Instalirao sam program koji treba da mi prikrije tj. zameni IP adresu dok sam na netu. Kako da proverim da li program pravilno obavlja svoj posao tj. koju će IP adresu da vidi neko ko zabada nos u tuđa posla? :)

Živi bili, Hide IP Platinum radi savršeno. Nisam imao pojma da se javljam iz Italije. :D

Ja imam isto Hide IP Platinium,i pise da je sakrio IP,ali ne sakrije ga,Na koji god sajt da odem,ono pise moj pravi IP.moze li mi pomoci neko?

ma da , najbolji test je Rapidshare :d

necan89 je napisao(la):
Ja imam isto Hide IP Platinium,i pise da je sakrio IP,ali ne sakrije ga,Na koji god sajt da odem,ono pise moj pravi IP.moze li mi pomoci neko?
Tvoj, odnosno svoj IP moz` da vidis dvoklikom na ikonicu konekcije [donji desni ugao - ona mala dva monitora], pa na details i pogledas sta pise na "Client IP Adress" ili odes na http://www.whatismyip.com/ i lepo vidis isto :D ako ne koristis proxi ;)

Koliko se secam, Hide IP Platinum radi samo sa Internet Explorerom.

Ne, radi i sa Firefoxom, mada sa Operom nesto netje :trust:

Btw, pozdrav iz Vietnama :D

Poslednja izmena:
Hide IP radi isključivo sa Internet Explorer-om.

Jesi siguran? Ja preko preko rapida sa ffoxom sam skinuo 4 fajla za manje od sat vremena ;) I meni je tu nesto bilo cudno :trust:

Poslednja izmena:
ma ja sam preko opere lagano poedio proxy koji imash na proxy4free.com.

Posto Hide IP Platinum posldnje verzija (3.21) nikako ne moze da radi sa Operom, da li neko zna neki softver za skrivanje/menjanje IP adrese koji radi sa Operom?

Nije to baš tako jednostavno... Naime, ogromna većina proksija u header ubacije neku od sledećih varijabli HTTP_X_FORWARDED_FOR, HTTP_VIA ili HTTP_PROXY_CONNECTION. Drugim rečima, mada vam pokazuje na takvim test sajtovima adresu proksija, onaj koji ima pristup serveru iz loga lako može da zaključi koja je vaša stvarna IP adresa.

Postoje i proksiji koji ništa od toga ne ubacuju (tzv. high-anonimity), ali njih je malo i najčešće mnogim adresama ne možete da pristupite. Osim toga, mnoge od njih drži policija, FBI itd.

Ja sa tim proxyjima samo probleme imam. Ne mogu nijednu stranu da otvorim. Pre neko vece ubacim jedan,radi sjajno, ali logovanje na Bench nece, pa nece... niti bilo koji drugi forum.

I ja sam jedno vrijeme cackao oko tih "hide IP" programa, i uglavnom su mi stvarali probleme sa vezom, pa sam ih batalio.

Probaj Torpark, modifikaciju Firefoxa. Stranice će se otvarati nešto sporije ali bićeš skriven iz proxy-a. Nije loše za slučajeve kad ti treba anonimnost jer ne zahteva instalaciju (možeš ga poterati sa usb flasha) ali pomenuti Rapidshare ti neće šljakati. U tom slučaju je bolje da probaš Hide IP.

Neko je primetio da je RazbojNick digao thread star 9 meseci da bi pitao nešto novo, a vi nastavljate januarsku raspravu... ? :S:

Poslednja izmena:
Probaj Torpark, modifikaciju Firefoxa. Stranice će se otvarati nešto sporije ali bićeš skriven iz proxy-a. Nije loše za slučajeve kad ti treba anonimnost jer ne zahteva instalaciju (možeš ga poterati sa usb flasha) ali pomenuti Rapidshare ti neće šljakati. U tom slučaju je bolje da probaš Hide IP.

Gde može da se skine Hide IP?
I da li je komplikovano za podešavanje,ako ima šta da se podešava?

Poslednja izmena:
Nije besplatan; video si free trial ili onaj besplatan help za rusku verziju. Koristio sam Platinum i o njemu sam izneo svoje mišljenje, a ti pročitaj opise i odluči šta ti treba. PS nema potrebe da citiraš post tik znad svog ;)

Šta od ovog skinuti,jer tamo piše da je mali,a na prvoj slici je 545 kb,a na drugoj su veličine 9 i nešto mb.
Šta skinuti?

Poslednja izmena:
9 i nešto mb ;), prva slika je md5 checksum. Samo izaberi neki od mirrora.

Poslednja izmena:
Prva slika je izvorni kod, pa ga skini ako hoćeš da kompajliraš ;).

Nazad
Vrh Dno