Šta je novo?

Saitek Cyborg X

zechs

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2008
Poena
645
Novi joystick iz kompanije Saitek (ovo mu dođe kao neka reklama ;))...

"Celebrating the 10th anniversary of the Cyborg range of sticks, the new
Saitek Cyborg X Flight Stick gives you unrivalled adjustability, comfort and
performance. The Cyborg X builds on ten years of Cyborg innovation, combining
precision engineering, cutting edge design and unique features to offer the
ultimate control solution for flight and space games on your PC." - http://www.saitek.com/uk/prod/cyx.htm

A već se i pojavio u prodaji : http://www.amazon.com/gp/product/B001EYU1VO

Nadam se da će i kod nas slično da košta :p...

Prilozi

• 41qXF1NSQdL._SS400_.jpg
    41qXF1NSQdL._SS400_.jpg
    17.6 KB · Pregleda: 270
izgleda ko ortopedsko pomagalo

Imao sam priliku da prototip držim u rukama letos u Leipzigu na GC, veruj mi još luđe izgleda uživo. Dolazi odvojeno palica i baza (pa povezuješ sam na veliki šraf), sa imbusom u bazi (koja se inače rasklapa i sklapa) kojim možeš da podesiš visinu i debljinu hvatišta za palicu. Dva odvojena leptira za gas, koja možeš da lokuješ u jedan. Jedino što mi nije ulivalo poverenje su taster na vrhu palice (za kažiprst), koji kao da lebde u odnosu na ostatak džojstika (strah me bilo da će se polomiti kad ih stisnem :) ). Mislim da će za sve koji nemaju para za X52 ovo biti fenomenalna zamena.
Mislim da Saitek inače više nema ozbiljnu konkurenciju kad su džojstici u pitanju. Negde sam pročitao podatak da su 3 od 4 džojstika koji se prodaju u svetu "made by Saitek"
Ovi iz Compdesk su u novembru kad sam ih pitao za Cyborg X, odgovorili da se u Evropi očekuje krajem februara 2009. Mada s obzirom da se za božić pojavio u USA, moguće je da će i pre da bude u Evropi.
Jedva čekam da ga probam, možda ga i kupim ;), mnogo mi se dopada!

Ma samo da mu ne odvale neku cenu, tipa 80e... Na amazonu je 50$ što je ekstra cena :)

Danas sam zvao Compdesk da ih mučim za Cyborg X :d.

Kažu da bi cena u prodaji trebala da bude 39.99 EUR sa PDVom.

Inače kažu da stiže i nešto što se zove Saitek ST340 (jedva nađoh sliku):
378389.jpg

To bi trebala da bude zamena za Saitek ST290 i trebalo bi da košta oko 25 EUR. Skoro ko Cyborg X :D

Pojavio se u Compdesku za 3999 din. Ja ga uzeo juce, garancija je na 2 godine...za sad odlicno radi u FreeSpace-u 2... Dobra osetljivost, dosta cvrsta palica...

Poslednja izmena:
Hm, nijedno dugme na bazi...
Ima li ono uvrtanje palice levo-desno(pedale)?Da li je "evo" bolja kupovina?

Poslednja izmena:
JA sam danas uzeo Cyborg X i ko sto rekose tralala i zechs joystick je extra vredi svake pare

Uzeh ga i ja .Nisam nesto posebno odusevljen ali obzirom na paprenu cenu X52 modela moze se reci da je vredi 3999din koliko i kosta...navescu samo mane koje mi smetaju a to su : oblik palice koji i nije bas "anatomski" tako da, i pored potpune podesivosti ,palcom se tesko dolazi do tastera na glavi.
Palica je dosta klimava bas zbog mogucnosti da se fizicki odvoji od baze(spoj nije dobro odradjen), pa se javlja osecaj nedostatka cvrstine.Ovo i ne smeta toliko za vreme letenja(koristim ga za Lock On FC i DCS Black Shark) koliko sam osecaj klimavostoi dok drzite cyborg X.

vdr81 kakav je osecaj u igranju Lock on-a, prvenstveno bih ga uzimao za isti i kolika je potreba za koristenje tastature pored istog!!!

Uzeh ga i ja .Nisam nesto posebno odusevljen ali obzirom na paprenu cenu X52 modela moze se reci da je vredi 3999din koliko i kosta...navescu samo mane koje mi smetaju a to su : oblik palice koji i nije bas "anatomski" tako da, i pored potpune podesivosti ,palcom se tesko dolazi do tastera na glavi.
Palica je dosta klimava bas zbog mogucnosti da se fizicki odvoji od baze(spoj nije dobro odradjen), pa se javlja osecaj nedostatka cvrstine.Ovo i ne smeta toliko za vreme letenja(koristim ga za Lock On FC i DCS Black Shark) koliko sam osecaj klimavostoi dok drzite cyborg X.

Hm moj je extra,zbog povece sake dosta mi osdgovara,cak sta vise malo sam ga produzio u odnosu na podesavanje koje je bilo out of the box,nije klimav,jedini nedostatak koji je po meni je to sto se kod dugmeta za kaziprs cuje gumica pri pritiskanju istog,i 1-2x se desilo da se dugme zaglavi u nekom medju krajnjem polozaju pa da nastavi da puca(ali ovo se desilo samo 2x i kad sam duze drzao dugme radi ispaljivanja metaka iz topa na lika ispred)

vdr81 kakav je osecaj u igranju Lock on-a, prvenstveno bih ga uzimao za isti i kolika je potreba za koristenje tastature pored istog!!!

Hm,neznam kako da kazem... 'Ajde ovako ,ako bih ocenjivao "udobnost" igranja na skali od 1 do10 dao bih mu neku sesticu.Dodushe,koristim ga tek par dana tako da je mozda problem u navikavanju na novu palicu...Videcemo.Preciznost je na nivou.

Sto se tice koriscenja tastature...Na bazi imas sedam tastera pa ako ih koristish kao shift key mozes da predefinises vecinu glavnih komandi na joystick.

Sve u svemu,sa starim joy-em sam ih drao kao nista u gunsO,sada bogami malo teze ide...:p Mozda zbog staha da ga ne polomim.:p

Hm moj je extra,zbog povece sake dosta mi osdgovara,cak sta vise malo sam ga produzio u odnosu na podesavanje koje je bilo out of the box,nije klimav,jedini nedostatak koji je po meni je to sto se kod dugmeta za kaziprs cuje gumica pri pritiskanju istog,i 1-2x se desilo da se dugme zaglavi u nekom medju krajnjem polozaju pa da nastavi da puca(ali ovo se desilo samo 2x i kad sam duze drzao dugme radi ispaljivanja metaka iz topa na lika ispred)

Hm evo kakva je kod mene situacija.
Oko one male "shipkice" koja osigurava spoj baze i navrtke za pricvrscivanje palice(oznaceno na slici) dolazi do malog "klackanja",ako me razumesh...To pomeranje je skoro neprimetno tu na spoju,ali na vrhu palice iznosi oko 0.5cm(mozda i malo vise).
Javlja li se kod tebe tako nesto? Nije to nista strasno i ne smeta pri letenju,ali me jako iritira,cak razmisljam o reklamaciji ali neznam da li imam osnova...:S:

Uzgred, nemam problema sa fire dugmetom niti se cini da ce ih uskoro biti...

Prilozi

• Picture 002.jpg
    Picture 002.jpg
    89 KB · Pregleda: 110
Poslednja izmena:
Jeste i kod mene se javlja to malo pomeranje, ja sam ga ko sivonja zategao za bazu tako da nije do toga :p...ali obzirom da je garancija 2 god. ne brine me toliko :p

Mene je odusevio onaj trim tockic na vrhu palice :D...to sam do sada vidjao samo kod bas skupih modela

Poslednja izmena:
Dobra im je ta fora sa skrol tockicem ali da bih ga dohvatio moram palac da pomerim u skroz neki neprirodan polozaj,cini mi se ushinucu ga...:p

Znaci,i ti imas to "klackanje" napred nazad...Nishta,ako se poveca saljemo na reklamaciju pa ko ih shisha...:)

Hm a na to klackanje mislis,imam ga i ja(nije veliko a i sto rece ti ne smeta al ne uleva poverenje),to valjda treba tako jer je tu osovinica kao sto si i oznacio(lose projektovano ili da bi se ublazio stres na palicu,jer mozda su uvideli da likovi ko sivonje vuku palcu napred nazad vise nego u stranu pa su je tako orijentisali),Sto se tice fire dugmeta,vise se ne glavi,bila je totalna glupost u pitanju,tj nisam izduzio joystick po visini(palicu) prema velicini sake pa sam kaziprstom pritiskao koren fire dugmeta i naravno kad legnem na njega :D znao je da se ne vrati skroz nazad pa da pravi kontakt i ako nije pritisnut.Sad kad sam izduzio palicu po visini i kad pritiskam tamo gde treba fire dugme vise se to ne desava:D

Poslednja izmena:
Ja se ubih da ga nadjem, znaci zvao sam sve firme i niko ga nema!

Imas ga u gamesu,ali da znate da ima problem sa kratkim zicama za twist axis za rudder tj obrtanje palice oko svoje ose,tako da moze da se stvori problem prekida zice

Imas ga u gamesu,ali da znate da ima problem sa kratkim zicama za twist axis za rudder tj obrtanje palice oko svoje ose,tako da moze da se stvori problem prekida zice

Hm,nisam to znao...

Zduman,moj savet ti je da ozbiljno razmotris i druge opcije,ovaj joystick jednostavno nije udoban za igru.Evo,i posle skoro 2 meseca mi se cini da je pravljen samo da impresionira komsiju koji ti dodje na kafu...Cak sam morao da zategnem feder pomocu onih malih trakica za skupljanje kablova(za jednokratnu upotrebu su).Zasto sam to uradio...zato sto je feder malo manje bio napregnut od prednjih opruga na mom Yugicu...Sve u svemu,neudobno i nista specijalno...

Hm,nisam to znao...

Zduman,moj savet ti je da ozbiljno razmotris i druge opcije,ovaj joystick jednostavno nije udoban za igru.Evo,i posle skoro 2 meseca mi se cini da je pravljen samo da impresionira komsiju koji ti dodje na kafu...Cak sam morao da zategnem feder pomocu onih malih trakica za skupljanje kablova(za jednokratnu upotrebu su).Zasto sam to uradio...zato sto je feder malo manje bio napregnut od prednjih opruga na mom Yugicu...Sve u svemu,neudobno i nista specijalno...

Imas po netu taj problem ,a imao sam ga i ja.Sto se tice udobnosti meni je extra:D mozda zbog velike sake ,jer ja sam moj C. X rastegao skoro maximalno:smash:

Imate li kakvih preporuka za neki drugi?

Genius Metal Strike PRO?
LOGITECH ATTACK 3?

Poslednja izmena:
Aviator je dobar JOystick,ali po meni pomalo ima glup raspored ponekih dugmica,a na netu sam naleteo na prituzbe da ej suvise lagan tako da pri cimanju palice baza joysticka zna da se odlepi od stola.Iskreno ja bi opet uzeo Cyborg X,i pre bi ti preporucio ili C.X ili Aviator nego ona 2 navedena u prethodnom postu

I meni je prvi izbor Cyborg x ali nema ga nigde i ko zna da li ce i kada ce ga biti u Srbiji?

e si zvao games???Ima ga u cenovniku,a ima ga i u njihovoj radnji u SC Usce ja ga video u petak,proveri i u njihovoj prodavnici u decanskoj

Da, a i kako nema u Compdesku, mora da ima, oni su zvanicni distributeri...a i mislim da mozes i da narucis kod njih

Nazad
Vrh Dno