Šta je novo?

Saints Row 2 - zvanicna tema

johnny_rasta

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2007
Poena
319
saintsrow2site1oh0.jpg

THQ je odlučio da počasti Windows igrače i podari im Saints Row 2 - poznatu akcionu igru koja je do sada bila konzolna ekskluziva. Igra će biti paralelno puštena u prodaju, kad i PS3 i 360 verzija, 17. oktobra.

Saints Row vuče korene iz Grand Theft Auto serijala koji mu je, blago rečeno, uzor. Prvi deo postigao je zavidan uspeh a da li će razvojni tim Volition uspeti da nadmaši GTA IV, tek ćemo da vidimo.

Super! Obozavam ovaj tip igara. Jos kad izadje i GTA IV ima da se razvalim od igranja :D

gledao sam filmiće. SR2 se ne razlikuje, ni po čemu, od prvog dela, bar grafički i po konceptu. Izgleda kao novi set misija. U vreme kad je GTAIV ovakav kakav je, ne znam ko će igrati SR2.

Pa mozda ga niko nece igrati odmah ali kad se predje GTA IV onda ce i SR2 doci na red ;)
Jedino ako ne mislis da igras GTA IV cijeli zivot :D

Ja sam igrao i GTA IV i Saints Row 2 na xbox-u i ne mogu se uporediti. Saints Row je jedno 2 generacije iza GTA.

Hmmmm,ne znam da li se jos nekome cini ali ja kolko sam upoznat danas je 27 oktobar a igrice jos nema za pc:d

Odložena je za PC za 14. novembar (kako sam razumeo) navodno da poremeti prodaju GTA IV za PC, mada se slažem sa gx-x-om ;)
Gledao sam neke trailere i San Andreas izgleda bolje :d

GTA IV sam igrao na PS3 i mogu vam reci da nista nije spektakularno. Sve je ok, manje vise isto samo prica je drugacija. Poboljsanja u odnosu na San Andreas je dovoljno da dobije IV ...

I stigao je. ;)

i radi ocajno na 8800gtx

lol izmedju 7 i 20 fps-a. Do jaja...

Even on my Intel Core2Quad 2.4 GHz with 2GB RAM, an Nvidia GeForce 8800 GTX, and a Vista 32 operating system, the game ran between twenty and seven frames per second and had a host of other performance issues. In other words, it was nauseating and almost unplayable. The core gameplay is the same, but the general performance basically kills the experience.

http://pc.ign.com/articles/941/941952p1.html

Osoba A: Pa kako su mogli ovako da zeznu igru?

Osoba B: Kako ih nije sramota od ovakve optimizacije?

Osoba Max: Vidite da vas zezaju, kupite konzolu i batalite to, tamo sve radi besprekorno. Baš sam uživao igrajući ovu igru u njenim volumetričnim senkama i ekstra dof-u. Teksture su baš dovoljno oštre za jedan konzolni naslov, a tu je i hardverski 4xAF na konzoli. Ekstra!

Osoba D: Ahahahah, kako su vas zeznuli.

Osoba E: Jeste li videli, Xenos, a posebno Cell sa 7 jezgara su duplo jači od tih procesora koje vi sada imate...

Osoba G@W: Vi konzolaši nemate predstavu o tome, pa ta igra kod vas radi u 684p, da nama tako radi u toj rezoluciji mi bismo se ubili. Grafika je neuporedivo bolja na našim LCD monitorima, a detalji se daju srediti i optimizovati tako da to ide i izgleda mnogo bolje nego sve što vi igrate.

Osoba gx-x: U, ovo je do jaja igra, baš mi se dopada, nije kao one 3 očajne igre sa konzola što mi ne pada na pamet da ih igram (MGS4, GT5p, Uncharted), već je kao drugih 200 što sam igrao. Ekstra ide uz Juiced 2. Jeste li probali 8xAF? Jel' se ja to tripujem ili ne radi u kombinaciji sa 4xAA i većim? Vidim da je izbačen i novi hotfix za Catalyste, jel pomaže to?

Osoba I: pih, konzolaška igra i očajan port, bataljujem ja ovo.

Osoba J: Patite, vi konzolaši sa GeForce 7800 i Radeon X1900 kartama. Mi već imamo GeForce 10 i Radeon X4000...

Osoba Boris Lozac: Umesto što kukate, stavite se u poziciju developera. Nećete da platite original? Nema problema, neće ni oni da se cimaju sa optimizacijama. Da ih podržavate i kupujete original - ne svake igre, ali one koja vam se zaista dopadne - ne biste ni dobijali ovakve ofrlja odrađene portove.

:)

Poslednja izmena:
cepanje.gif

lol :D

stim sto, u mom slucaju, mislim da je igra smece :d Malopre sam gledao neke SS i sve i da je najoptimizovanija igra na svetu sa vrhunskim gejplejem - ne bi je igrao. I GTA4 mi je dosadio na nekih ~40%. Omatorilo se.

Uostalom, jasno je ko dan da PC hardwer ovde nije problem.

Inace filipenko, zaboravio si Lozaca i "sta se bunite, i tako ce te igrati za dzabe lopovi jedni. Podrzite autore i kupite original mozda ce sledeci put uraditi posao kako valja!"

:wave:

Ajde sada da se neko javi da je GTA IV neoptimizovana igra...

lol :D
stim sto, u mom slucaju, mislim da je igra smece...

Ne da je smece, nego je djubre! lol
Na 9800GTX, q6600, 8gb...u 1280x high(posto nema widescreen support :zgran:) igra ide u 14fps-a!!!!!
Ajde mogao bih to i da prezalim da igra valja cemu, ali ona je totalni kr$. Fizika ne postoji, kontrola ocasno-zalosna, prica je :vomit: kao i svi ostali aspekti igre!
Iskreno, da sam clan tima koji je napravio jednu ovakvu igru, odavno bih izvrsio samoubistvo!

Poslednja izmena:
Ma haaaajte molim vas...igra je dugoiscekivani megahit...Celih 15 postova prepunih nervoze "kad ce vise za PC" :D:D

Pa nije ovo loša igra uopšte, iako je doduše čist GTA klon, ma koliko se THQ trudio to da ospori. Probaću, pa ću javiti kako se vuče kod mene i kakva je u odnosu na PS3 verziju koja sam igrao pre mesec dana.

Hm...da se ja malo pobunim u svom stilu. Nije ovo čist GTA klon, ovo je prljav GTA klon :) Igra je jednostavno u svim aspektima ispod GTA4. Sa ovako očajnom optimizacijom i skoro izašlim GTA4, koji verovatno mnogi još nisu prešli, ne vidim zašto bi ovo privuklo ikoga...:)

@gx-x
Ispravljeno :D

Što se tiče konstatacije da PC hardver nije problem...složio bih se da nije problem njegova snaga. Ali pitanje je nešto kompleksnije - da li je prodaja na PC tržištu vredna preteranog petljanja oko optimizacija za PC hardver i cimanja u toj priči, te da li je kompleksnost i raznolikost hardvera u startu jedan od razloga zašto se tematici ne pristupa ozbiljno i odgovorno. No, nije ovo dovoljno vredna igra da bismo se oko toga raspravljali :d

Ja ne znam sta ste ocekivali od GTA kopije, ova igra je namenjena osobama koji su skloni torturi i sado-mazohizmu. Cuj fizika i grafika. Saints Row je napravljen za MINDLESS FUN, ovde necete naci kantu za smece na ulici kako uziva u punoj lepoti HDRa.

Pa ko pored imalo mozga u glavi izbacuje igru koja je kopija GTA
u trenutku kad je na trzistu GTA IV :S:

Poslednja izmena:
Iako izgleda bolje nego na PS3, džabe sve kada je optimizacija katastrofalna. Saints Row 2 kod mene radi dvostruko sporije nego GTA IV.

Ovo je nesto najgluplje sto sam igrao. Deinstalirao sam je posle pola sata igranja.

Kod mene radi manje-više pristojno, povremeno potone ispod 10fps, ali u većini slučajeva je preko 20 (sve na max @1280, 4xAA, 16xAF). Ali meni ova igra uopšte nije interesantna, kao da je parodija na San Andreas, ponašanje vozila je za plakanje, oštećenja vozila za još veće plakanje, grafika očajna (u poređenju sa GTA4), poslići po gradu su glupi i dosadni... Jednostavno je igra pretrpana opcijama i raznim misijama, ne zna čovek šta treba da radi :d
Ja bih joj dao ocenu 5/10.

Znaci trend lose optimizovanih igara za PC se nastavlja :D Ne znam samo kako im se isplati izbaciti losu igru jer ako je stvarno tako losa onda malo ko ce da kupi tu igru.

Što se tiče konstatacije da PC hardver nije problem...složio bih se da nije problem njegova snaga. Ali pitanje je nešto kompleksnije - da li je prodaja na PC tržištu vredna preteranog petljanja oko optimizacija za PC hardver i cimanja u toj priči, te da li je kompleksnost i raznolikost hardvera u startu jedan od razloga zašto se tematici ne pristupa ozbiljno i odgovorno. No, nije ovo dovoljno vredna igra da bismo se oko toga raspravljali :d

Pa nema sta da se raspravljamo :) Nek optimizuju barem ZA NESTO i napisu sta je to nesto i onda ako na tome ne radi ne mogu da prikivaju odgovornost na "raznolikost" zar ne? Primera radi, mogli su optimizovati igru za recimo cpu min 2.8ghz amd, graficka karta 4xxx AMD (zabole ih za reverse compatibility, to odrade ovlash, kao sto je sada cela igra uradjena), zvucna creative neka novija i eventualno realtec integracije. I onda na tome naprave da rade kako Bog zapoveda i kraj price. Isto ce primeraka prodati kao i sada sa ovakvom igrom sa tom razlikom sto ce kupci (koji imaju naveden HW) biti zadovoljni, a ne ogorceni.

(znam da ce se onda ostali proizvodjaci hardwera mozda i buniti, kao i korisnicka baza bez tog hardwera ali ***, reklama, uostalom ovo je samo ovako povrsno receno sve, nije kao da ne mogu za dva tabora i poslednju generaciju grafickih da naprave da radi kako treba, dakle nvidia gt2xx i ati 4xxx, pa to je svega 3-4 kartice koje nisu ni tolko razlicite (unutarsvog brenda). A sta su ooni napravili? Igra ne radi dobro ni na cemu. Po meni, to je najgora varijanta)

:wave:

Nazad
Vrh Dno