Šta je novo?

sagem 800 vs desktop vs TPLINK WR542G

webtim

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2005
Poena
304
Kao sto i sam naslov kaze imam problem. Uzeo sam ADSL preko Neobee.net-a i dobio usb modem Sagem 800 koji sam prikacio na desktop.
E sad imam wireless router TP-LINK WR542G koji sam povezao na desktop kako bih mogao da preko njega izadjem na net ali ne mogu da uspostavim konekciju.
Znaci do router-a nema problema ali dalje nece ni da cuje.
Kako da podesim konekciju?

Batali taj modem jer je djubre. Kupi neki ADSL Ethernet modem, povezes direktno na ruter i sa rutera u desktop i laptop.

nije ni čudo što nemaš internet preko rutera, kada ruter nema izlaz na internet.

potreban ti je modem sa ethernet (LAN) priključkom umesto USB modema, koji ćeš spojiti na WAN ulaz na ruteru i tek onda ćeš imati bežični internet.

druga (štap-i-kanap varijanta) je da zadržiš USB-sagem a lan-izlaz mašine spojiš sa WAN ulazom na ruteru, šeruješ internet konekciju na računaru i onda ćeš imati wifi net ali samo onda kada ti je uključena mašina (za druge mašine, laptopove itd), ali to je besmislena kombinacija. traži od neobee da ti zamene taj USB sagem za bilo koji modem/ruter koji ima ethernet izlaz.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da povezem i radi ok ali cu za svaki slucaj da uzmem ADSL Wireless ruter i da ko covek povezem masine. Ovaj Sagem 800 je tesko s***e.

Vrh Dno