Eh, filozofija firme
😀 Trulo opravdanje...
Elem, tokom instalacije sam odčekirao sve tri ponuđene opcije:
Naravno, Apple upadter se instalirao, iako ja nemam nikakve Apple programe na svom kompu (osim Safarija, koji valjda može da ima interni apdejter)
Al, ajde, to je politika firme.
E, sad... Ovako izgledaju titlebar-ovi FFa i Safarija kod mene:

Možda je problem do VSa za XP ili nešto još treba da se "dopegla"... U svakom slučaju, ne sviđa mi se taj izgled.
Ja bih hteo da mi Safari izgleda skoro isto kao FF (koji izgleda kao Maxthon pre njega
😉 ) - dakle, u produžetku linije glavnog menija (File, Edit...) da mi budu Bookmarks-i, a da tabovi NE budu na titlebaru!
Dalje, hteo bih i neke opcije koje postoje u FFu (direktno ili kroz extenzije):
- Jednostavno dodavanje pretrživača u polje za pretragu (npr. Google images, Wiki, IMDB...)
- želim skinove, jer ovaj osnovni izgleda užasno (ne tražim nikakve šarene džidža bidže, što se vidi iz mog FF skina)
- treba mi nešto kao Nuke Anything Enhanced (jednostavno uklanjanje stvari sa web strana pre štampe)
- adblock
- jednostavan pregled html koda selektovanog dela stranice
- "search-as-you-type" opcija (prilikom pretrage texta na otvorenoj strani, volim "inkrementalnu" pretagu)
Koliko sam video, te opcije ne postoje (ili ih ja bar nisam našao).
Kada bi neki početnik birao browser, realno bilo bi mu svejedno koji uzima (IE7 ima jedini nedostatak po pitanju sigurnosti, sve ostalo je za početnike manje-više isto).