Šta je novo?

Sad diego vs D820

Krele81

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.07.2005
Poena
304
Intersuje me posto su platforme za ova dva procesora cenovno odprilike iste,a odradio bi odredjem over clock,sta je isplativije intel ili AMD(bitni su mi kompresija,igrice ,i rad sa nekim manje zahtevnim 3D programima).Svaki komentar bi bio pozeljan

ja sam zagrizeni AMD-ovac ,ali kada je overclock u pitanju tu je Intel u velikoj prednosti.Sto se tice 3d programa opet plus intelu npr. Proengineer mnogo bolje radi pod intelom nego pod Amd-om ( to se odnosi na verzije 2000i i wildfire 2003, proE 2 nisam koristio pa ne znam ali moguce da je popravljena podrska za amd) 3d max i auto Cad nema neke razlike . Sto se tice igara mislim da je svejedno osim ako ces extremno da ga overclock-ujes ond je bolji Intel. Bolji odnos cena-performanse svakako je kod AMD-a. :bottle:

gutacdiskova je napisao(la):
ali kada je overclock u pitanju tu je Intel u velikoj prednosti.Sto se tice 3d programa opet plus intelu

:zgran:

Odakle ti to da je Intel u prednosti kad je OC u pitanju? Jel to mozda zato sto ima vise Mhz kad se klokne? :)

Ako je San Diego u pitanju, uzmi ga bez da se dalje razmisljas i raspitujes, a ako imas para, 3800+ X2 je pravi izbor!

gutacdiskova je napisao(la):
ja sam zagrizeni AMD-ovac ,ali kada je overclock u pitanju tu je Intel u velikoj prednosti.Sto se tice 3d programa opet plus intelu npr. Proengineer mnogo bolje radi pod intelom nego pod Amd-om ( to se odnosi na verzije 2000i i wildfire 2003, proE 2 nisam koristio pa ne znam ali moguce da je popravljena podrska za amd) 3d max i auto Cad nema neke razlike . Sto se tice igara mislim da je svejedno osim ako ces extremno da ga overclock-ujes ond je bolji Intel. Bolji odnos cena-performanse svakako je kod AMD-a. :bottle:

Auh intel bolji za OC? Venice? Cuo si za njega?
A za igre bash i nije svejedno,tu recimo jedan intel EE 3.46(single core) gleda u recimo 3500+(bez OC) u nemalom broju slucajeva(mind you the price diff. is 4 times!!!).
Skoro svaki a64 se odlicno klokuje ako imas solidnu memoriju i OK plocu.
E sad,intel procesori se takodje dobro overklokuju u globalu(neki su prijavljivali frekvencije i oko 4Ghz),ali kod amd-a je prednost sto se performanse povecavaju srazmerno OC-u(na primer ako OC-jes 30%,dobijes oko 25-30% veci fps u igrama).Ovo zavisi od aplikacije do aplikacije(ako je gpu-bound onda i nema koristi).Druga prednost AMD-a je manja potrosnja energije,manja temeratura u radu(pa i hladnije/zdravije okruzenje za ostale komponente),cool&quiet opcija koja je izvrsno odradjena(manji clock i napon za cpu u zavisnosti sta radis na kompu...)

Krele81 je napisao(la):
Intersuje me posto su platforme za ova dva procesora cenovno odprilike iste,a odradio bi odredjem over clock,sta je isplativije intel ili AMD(bitni su mi kompresija,igrice ,i rad sa nekim manje zahtevnim 3D programima).Svaki komentar bi bio pozeljan

E sad ono glavno.Izbor.Posto je cena za oba sistema ista,bolje bi bilo da uzmes tog 820 cisto sto je dual core cpu,bice bolji u multitaskingu,posebno sto ima 2 chipa u sebi,a ne "HTT" ;).Jes da radi na 2.8,ali opet ,mozes da probas sa OC,da ga bar nateras na 3.2 ako je moguce(onda si u nesto boljoj poziciji kod trenutnog "nethreadovanog" softvera).U "nethreadovanim" programima/igrama ce biti nesto losiji izbor nego da uzmes navedenog amd-a,ali gledaj u buducnost i buduci softver.Najbolje bi bilo kad bi mogao da uzmes A64 X2 3800+ jer je on dokazano bolji izbor nego 820(i sa i bez OC,nebitno;posebno u igrama).Cena mu je mana :( (mada ce uslediti price drop kada dodje intel 9xx serija).U aplikacijama koje si pomenuo su tu negde,ali ipak amd je bolji(mislim na X2).Posebno igre su dobar primer prednosti amd-a.
Kolko para tolko i muzike:uzeti nesto sporiji trenutno 820 koji je DC i imati manji fps u trenutnom softveru,cpu koji koji ide sa plocama sa ddr2 memorijom(cisto da navedem da je koristi,daleko da je ta mem. brza od "obicnog" ddr1 trenutno) ili uzeti brzi single core amd model i voziti na njemu(s939) pa ga prodati za godinu dana i uzeti 3800+ X2 koji ce tada vec biti vrlo povoljan(bar se tako svi nadamo).Mana jos jedna je ddr1 memorija,ali to je druga prica(a i te memorije ce biti na trzistu jos duze vreme,pa nema brige toliko za upgrade,koliko ima za cenu brzih modula ddr1 u vreme kad ddr2 postane mainstream)

Poz

Krele81 je napisao(la):
Procesori su namenjeni razlicitim korisnickim grupama. Bolje bi bilo da si pitao, X2 3800+ ili Pentium D820 .

drfedja je napisao(la):
Procesori su namenjeni razlicitim korisnickim grupama. Bolje bi bilo da si pitao, X2 3800+ ili Pentium D820 .
Pa fedja covek je pitao sta je isplativije uzeti za njegove potrebe od moguce dve konfiguracije,verovatno covek nema para za X2 3800+ koji je vise od 100eura skuplji.Tako da, moj savet ti je da ipak malo sacekas pad cene X2 3800+,gde bi po procenama trebao da bude cenovno jednak sa D820(nagli pad X2 familije treba ocekivati u martu ili aprilu,kada ce se u prodaju pusti nova AMD dualcore familija)

Kad je vec svaki komentar pozeljan...
Audiofreak je najavio kupovinu Intel 930, tako da ce oni mozda da se pojave ovde kod nas ovih dana. Serija 9x0 je radjeni u 65nm, pa bi 920 bio svakako bolja kupovina od 820, ako im cena bude priblizno ista(mada bi trebalo da bude cak niza za 920 zbog jeftinijeg proizvodnog procesa zar ne?). Sigurno ce se bolje klokovati, manje grejati itd. Za igre ce ti od boljeg procesora (naravno ne pricamo o ekstremno boljim i losijim procesorima) biti mnogo bitnija dobra graficka karta...Mislim da je u toj cenovnoj klasi Intel bolja kupovina zbog dual core-a. Novi drajveri za graficke su vec poceli da koriste optimizacije za d.c. a tu je i udobniji rad u multitasking-u i sa multithread-ovanim aplikacijama sto je vec receno gore.

Nazad
Vrh Dno