Šta je novo?

Sad cu da se obrukam...

• Začetnik teme Začetnik teme brzi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

brzi

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2001
Poena
619
Kako da pustim film sa DVDa?

Sony DDU220E-G1, winXP. OS ga vidi (uredjaj), al' kad ubacim u njega medij, ne "konstatuje" ga uopste. Imam neki PowerDVD plejer, koji kaze "keine DVD".

Sta da radim?
Treba li mi neki softver, neki extra drajver, totalni zbun...

ZoNi je napisao(la):
a da nije u pitanju ona DVD regija, ili kako se to vec zove?

Ajd da pojasnim: Sta god ubacio, uredjaj ga ne vidi.
Cak iako ga groz device manager vidi kao sony dvd, u explorer prozoru ga prikazuje kao CD rom. A fil koji ubacujem je region free (a imam nekolikao sa razlicitim regijama, nema rezultata). Da li mi treba neki drajver, da li mi treba neki codec, ajte step-by step uputstvo...

brzi je napisao(la):
Kako da pustim film sa DVDa?

Sony DDU220E-G1, winXP. OS ga vidi (uredjaj), al' kad ubacim u njega medij, ne "konstatuje" ga uopste. Imam neki PowerDVD plejer, koji kaze "keine DVD".

Sta da radim?
Treba li mi neki softver, neki extra drajver, totalni zbun...
a pusta li ga media player?
taj mp iz xpa bi trebao da pusta dvd bez problema
probaj neki drugi softver ili neki drugi dvd disk

Re: Re: Sad cu da se obrukam...

Filo je napisao(la):
a pusta li ga media player?
taj mp iz xpa bi trebao da pusta dvd bez problema
probaj neki drugi softver ili neki drugi dvd disk

Nece mplayer, ni xing, ni bilo sta sto imam od softvera.
A nece ni drugi, ni treci, ni cetvrti, ni peti, .... ni n-ti disk.
Kao da ne ubacim DVD medijum u disk. Nista ga ne vidi, ni iz explorera, ni iz jednog programa.

Ajde pomagajte ljudi! Kao da nije DVD, nego CD. Znam da ima na benchu ljudi sa ovim uredjajem. Mozda neko iskustvo!

glupo pitanje:
a jel ispravan?
i jedno iskustvo
desavalo mi se da neki cd(ne znam koji proizvodjac,mislim da je aopen)ne vidi sadrzaj pojedinih cd medija ako je spojen udma100 kablom(80-zilni)
prebacivanje na udma33(40-zilni,valjda) kabl je resilo stvar

Filo je napisao(la):
glupo pitanje:
a jel ispravan?
i jedno iskustvo
desavalo mi se da neki cd(ne znam koji proizvodjac,mislim da je aopen)ne vidi sadrzaj pojedinih cd medija ako je spojen udma100 kablom(80-zilni)
prebacivanje na udma33(40-zilni,valjda) kabl je resilo stvar

Pa valjda je ispravan, besprekorno cita svaki CD koji sam mu ponudio, al' DVD nece ni da "okusi". Kupio sam ga novog, a i u garanciji je, pa i ako nije, menjacu ga.
Mislim da je vec na udma33 kablu.

Ono sto mene muci je da nesto tu ne stima u podesavanjima i softveru. Zasto? Zato kad ubacim DVD medijum u uredjaj, odem na ikonu u exploreru, uzmem properties, odaberem sony DVD... racunar nudi jezicke "DVD region i Volumes": Kliknem na volumes, pa onda "populate" i dobijem informaciju da je disk koji je ubacen tezak npr. 3.7Gb (drugi je npr. 4.1) itd...

Pravi izazova zar ne? Mozda se i ne brukam, kad odgovore koji upucuju na to da nesto tu nije u redu.

Kako treba da ga prikaze u exploreru? Kao CD ili kao DVD?
Treba li neki decoder da se instalira kao za divx?
Drajveri? Jos neki softver?

Sve sto ti treba je neki DVD plejer softver (PowerDVD, WinDVD...), oni svi u sebi imaju Mpeg2 dekoder tako da ti ne treba nikakav dodatni codec. E sad, ti bi trebao da vidis sadrzaj DVD-a i bez da pustis film, tj. ako browsujes DVD videces nekoliko fajlova od po 1GB i jos neke druge stvari. Ako to ne vidis, onda nesto definitivno nije u redu i ni jedan softverski plejer ti tu ne moze pomoci.

Dandy je napisao(la):
Sve sto ti treba je neki DVD plejer softver (PowerDVD, WinDVD...), oni svi u sebi imaju Mpeg2 dekoder tako da ti ne treba nikakav dodatni codec. E sad, ti bi trebao da vidis sadrzaj DVD-a i bez da pustis film, tj. ako browsujes DVD videces nekoliko fajlova od po 1GB i jos neke druge stvari. Ako to ne vidis, onda nesto definitivno nije u redu i ni jedan softverski plejer ti tu ne moze pomoci.

Ok, evo konstruktivne pomo?i. Zna?i da trebam da browsujem kroz dvd kao kroz najnormalniji CD.
Možda su u pitanju drajveri, "ili je struja slaba. il' je pe? pokvarena...".

Da li je neko imao iskustvo sa ovim Sony ure?ajema?

meni se desavalo da se XP zaglupi pa nece da vidi ubacen mediji u uredjaj... samo sto kod mene nije video niti CD niti DVD.
U pitanju je bio explorer, dok je sistem u principu video medije i prepoznao ih kako treba (ali dzabe).
To sam otkrio tako sto sam pogledao u control panel > administrative tools > computer management:
- storage
disk management

tamo je lepo pisalo sve kako treba, ali ne vredi... mediji bivaju prepoznati samo ako se nalaze u uredjaju dok se jos win nije startovao.
pomogla je jedino reinstalacija XP-a (tj format pa install ponovo)

Naterao sam ga da radi sa WinDVD-om. Jedini koji ga vidi. Medjutim, posto uredjaj nije region free, malo me to muci, jer nema na netu firmwarea za isti.

Ako je neko voljan da pomogne i na [email protected] baci onaj softver (zaboravih mu ime) koji omogucava da se gledaju filmovi na svakom uredjaju neka bude ljubazan i to ucini, a i obznani ovde, da ne bih primao nekoliko mailova iste sadrzine. Jos ako imate potpuno funkcionalnu verziju 😀 😀 to bi bilo izvrsno...

Valjda je ime programa freedvd ili sl. (ne mislim na DVD Genie jer ga imam, al ne pomaze mnogo).

Jos ostaje pitanje da li ce programi za ripovanje videti moj uredjaj. Moram to da probam.

Nazad
Vrh Dno