Šta je novo?

Sa XP na SP1

• Začetnik teme Začetnik teme lolek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
objasnite novopridoslom u svet XP-a, kako sada kada imam instaliran XP da predjem na SP1 koga sam juce dobio na discu od drugara.

Da li mogu da pregazim stari XP ili opet ono format diska pa sve ispocetka ?

i jos nesto: kako da postavim onu ikonicu SHOW DESKTOP koje sada u XP negde nema ?

i kako da podesim u windows exploreru da mi view uvek bude details, a ne da kao sada svaki put kad otvorim Exploreer podasavam View

Sto se tice sp-1 treba da promenis serial(osim ako nemas legalan windows... bwahahahahahahah) i da instaliras sp. Sto se tice explolera namesti sve kako hoces i idi na tools>folder options> view> apply to all folders

MaNiAcK je napisao(la):
(osim ako nemas legalan windows... bwahahahahahahah)
😛 Sta je tu toliko smesno ? 😕 Evo ja imam legalni XP i nesto ne primecujem da sam smesan ! ;P ,)

ZoNi je napisao(la):
podesavanje view-a: e, to u XPu radi VRLO lose!!!
E to je tacno !

Nego jel se seca neko sta se ono radi u Registry-u da bi se to malo popravilo ???

Secam se samo da treba da se obrise jedan entry, jedan od onih potpuno neprepoznatljivih sa duuuugackim alfanumerickim "imenom"...kad se to uradi onda ga Win napravi ponovo i resi problem - do sledece korupcije 😉 !

E sad vise ni za zivu glavu ne mogu da pronadjem koji je kljuc u pitanju !

Smesno? Pa nije smesno, vise je tuzno sto neko mora da da 200$ za swinjdows. I to jos sa prosecnom platom od 200E, glupim amerima koji nam jebu kevu na svakom koraku. Ako ti ne mislis da tu nesto nije u redu onda jebi ga, ali ipak razmisli malo. Naravno neko ce reci da ako koristis taj os na poslu i obrces pola miliona mesecno onda je i red da ga platis. Sa malom razlikom sto ga ja koristim da zaradim manje od 100E i nemam teoretsku nameru da ga platim 200 dolara ikada u zivotu. Micro$oft nista ne bi kostalo da su stavili cenu win-a 20$. Za mesec dana bi legalizovali celu jugu i zaradili pare. Ali ne pederi oce gomilu kesa! E pa NE DAM!

MaNiAcK je napisao(la):
Smesno? Pa nije smesno, vise je tuzno sto neko mora da da 200$ za swinjdows. I to jos sa prosecnom platom od 200E, glupim amerima koji nam jebu kevu na svakom koraku. Ako ti ne mislis da tu nesto nije u redu onda jebi ga, ali ipak razmisli malo. Naravno neko ce reci da ako koristis taj os na poslu i obrces pola miliona mesecno onda je i red da ga platis. Sa malom razlikom sto ga ja koristim da zaradim manje od 100E i nemam teoretsku nameru da ga platim 200 dolara ikada u zivotu. Micro$oft nista ne bi kostalo da su stavili cenu win-a 20$. Za mesec dana bi legalizovali celu jugu i zaradili pare. Ali ne pederi oce gomilu kesa! E pa NE DAM!
Ako bi krenuli tom tvojom logikom i isli do krajnosti, onda bi Mercedes na primer morao da prodaje svoje automobile za 1000€ da se isti ne bi krali i vozili po jugi kradeni :beat:
M$ ce uzeti iste pare ako proda 1000 licenci po 200$ ili ako proda 10.000 po 20$ kratkorocno gledano, ali ce zato vrsiti (in)direktno pritisak preko drzavnih institucija i direktno na same korisnike da kupe legalni OS (software uopste) i svidjalo se to tebi ili ne doci ce dan kada ce vecina software-a morati da bude legalna (samo je pitanje koje godine)...

sve je ovo lepo,
meni su zakljucali topic posto sam trazio nacin kako da instaliram sp1
koji imam ali ne i "legalan xp" ...
ako neko ima resenje naka shutne pm .

Dark Angel je napisao(la):
ako neko ima resenje naka shutne pm .
www.google.com

@Maniack: "Pa nije smesno, vise je tuzno sto neko mora da da 200$ za swinjdows" - NE MORA! Bas kao sto NE MORA da da ni npr. 1000evra za najnoviju Nokiju... imas potpuno besplatan Linux, pa zasto ga ne koristis...

naravno, ni ja nemam legalan XP, ali bar ne osecam da imam moralno pravo da dajem takve komentare!

ZoNi je napisao(la):
...

da nije ovo u attachmentu?
Nije - ali bas cu da probam i ovo, nisam znao za taj fazon !

Inace ono na sta ja mislim je, koliko se secam, neka baza gde OS pamti view settings foldera i koja zna da se zaglupi, ako se delete-ne onda napravi novu koja je ispravna (...neko vreme ).

evo ovo će da reši problem
http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits/bags8000.reg

inače ovaj problem je i mene tako nervirao da sam se obratio nikom drugom nego zvaničnim MVP-ovcima na microsoft.com-u i oni su mi dali ovaj link.
od tad nema više problema sa NE pamćenjem view settings-a 🙂

lolek je napisao(la):
...i jos nesto: kako da postavim onu ikonicu SHOW DESKTOP koje sada u XP negde nema ?
...

Desni klik na taskbar->properties->show quick launch i onda treba da se tu nadje show desktop.

Ako nema ne znam sta da ti kazem osim da uradis pretragu, posto se secam da je to pitanje vec bilo postavljeno.

U nedostatku ikone pomaze i WIN taster + slovo D na tastaturi.

@Crni
Da li ti stvarno zamisljas da ce vise ljudi kupiti win od 200$ zbog pritiska microsofta ili onaj od 20$ zato sto tako radi ceo svet? I ms ce sigurno zaraditi kes i ako daje win po 20. I prodace neuporedivo vise i sto je najbitnije narod ce konacno znati da to tako treba, ali kad neko nema mere onda i ne zasluzuje nista(koliko ce i dobiti u ovoj zemlji). A sto se tice onog dana taj za mene nikad nece doci.

@ZoNi Kefalo
Ko je rekao da ne koristim? Ja osecam da imam moralno pravo da ih podjebavam kad god mogu. To su isti oni ljudi koji su uvek bili tu kada je bilo neko ******, koji su klali nas narod, isti oni koji su nas 10 godina *****avali da je sve to zbog slobe(nemoj samo neko da pomisli da ga branim), a sada nas jebu isto toliko i bez njega(ako mi neko ne veruje neka ode na kosovo na 2 meseca). NE DAM! I nikada im necu dati. Piraterija Zauvek!

MaNiAcK je napisao(la):
@Crni
Da li ti stvarno zamisljas da ce vise ljudi kupiti win od 200$ zbog pritiska microsofta ili onaj od 20$ zato sto tako radi ceo svet?
Po tebi ceo svet kupuje win po 20$? 😕
:mrgreen: :beat: :hump:

Nisi me shvatio, mislio sam kao sto ceo svet(mislim na zapad, evropu etc.) ima legalan softver.

Laza je napisao(la):
...

Desni klik na taskbar->properties->show quick launch i onda treba da se tu nadje show desktop.

Ako nema ne znam sta da ti kazem osim da uradis pretragu, posto se secam da je to pitanje vec bilo postavljeno.

U nedostatku ikone pomaze i WIN taster + slovo D na tastaturi.

Hvala svima pomoglo je !!!

MaNiAcK je napisao(la):
@Crni
Da li ti stvarno zamisljas da ce vise ljudi kupiti win od 200$ zbog pritiska microsofta ili onaj od 20$ zato sto tako radi ceo svet? I ms ce sigurno zaraditi kes i ako daje win po 20. I prodace neuporedivo vise i sto je najbitnije narod ce konacno znati da to tako treba, ali kad neko nema mere onda i ne zasluzuje nista(koliko ce i dobiti u ovoj zemlji). A sto se tice onog dana taj za mene nikad nece doci.

@ZoNi Kefalo
Ko je rekao da ne koristim? Ja osecam da imam moralno pravo da ih podjebavam kad god mogu. To su isti oni ljudi koji su uvek bili tu kada je bilo neko *******, koji su klali nas narod, isti oni koji su nas 10 godina *****avali da je sve to zbog slobe(nemoj samo neko da pomisli da ga branim), a sada nas jebu isto toliko i bez njega(ako mi neko ne veruje neka ode na kosovo na 2 meseca). NE DAM! I nikada im necu dati. Piraterija Zauvek!
Ovo je definitivno zaslo u politiku ctp; i otislo u offtopic...
Piraterija je zakonom ZABRANJENA i u zemlji Srbiji, a s obzirom kakav smo narod malo je onih koji ce zbog savesti ili viska para kupiti legalan software - kupice ga zbog straha da ne plate veliku novcanu kaznu ili da ne robijaju i kupice ga jer nece biti u prilici da dodju do pirata. Posebna prica su oni koji misle/planiraju da se bave nekim ozbiljnim poslom za sta ce im hteli oni to ili ne zaista biti neophodan legalan software. Sto pre to shvate bice bolje za njih, a ti izgleda vise volis da ides po trnju i da se zaleces glavom u zid. Upravo zbog takvog inata/ponasanja smo i dosli tu gde jesmo 🙁
Cinjenica je da je Amerika sila, a da smo mi mali. Cinjenica je da je M$ sila u IT svetu, a da smo mi nula. stvar je krajnje jednostavna - veliki upravljaju svetom, a mali se uklapaju ili nestaju...
Piraterija nece nestati, ali ce morati da se smanji i to je jos jedna cinjenica, a ti si se ocigledno vec opredelio kojoj ces se strani prikloniti...

Alo ...

Mislim da je ovo maniacovo postovanje ctp; za sankcionisanje ! :happy:
Mogu da shvatim da svko ima pravo na svoje misljenje ali da neko na ovakom forumu pise u stilu
"To su isti oni ljudi koji su uvek bili tu kada je bilo neko *******, koji su klali nas narod..." :cuss:
Moderatori - sankcionisite .... cheers

@ Dark Angel
Jedno je misljenje, a drugo su cinjenice. Moj prvi post je predstavljao moje misljenje o legalizaciji, a tom recenicom sam objasnio odkuda mi moralno pravo. I to nije misljenje, to je TAKO BILO i to niko ne moze da porekne. Izbrisacu sve svoje postove u ovom topicu, samo mi reci sta sam slagao.

@Crni
Ja bih prvi kupio legalan win za 20-30 $ Zato sto bi tada stvarno trebali svi da imamo legalan win. I slazem se ja sa tobom potpuno da je to potrebno i ispravno, ali ne po ovoj ceni i sa ovakvom bahatoscu. Naravno da sam izabrao, pre cu da se mucim 2 meseca namestajuci modem na glupom linuxu ili da potrosim 65din na XP home nego sto cu da kupim isto to samo za 200$

Ovde u USA veliki procenat ljudi koristi piratski sotfware na kucnim masinama, prijateljima i poznanicima se pozajmljuju CD-ovi (tako sam i ja dosao do kopije Win XP-a i Photoshop-a kada nisam imao kabl), sa kazaa i kablovskim internetom moguce je skinuti bukvalno sve sto pozelis.

MS i ostale software-ske firme to vrlo dobro znaju i ne uzbudjuju se oko toga...

Dokle god taj software koristis na svojoj kucnoj masini nece te niko dirati, niti moze. Cilj im i jeste da te navuku na njihove programe. Firme se kontrolisu i kazne su drakonske...

Tako je uvek bilo i uvek ce biti, svaka dalja rasprava, pogotovo o etickom momentu u toj celoj prici, je IMHO potpuno besmislena. To je sve biznis.

Naravno, cim otvorim firmu i pocnem da koristim kompjutere u komercijalne svrhe, odmah cu da kupim XP i Adobe suite...

@Zoni
Brate ne mozes to da poredis, zato sto nemas da biras izmedju "pravog" BMW-a od 30000$ i fals verzije od 20$ Nije isto. Nemas alternativu nego da platis normalnu cenu(ako hoces BMW), a ako hoces softver mozes da ga platis 200$ ili 65dinara.

MaNiAcK je napisao(la):
To su isti oni ljudi koji su uvek bili tu kada je bilo neko *******, koji su klali nas narod, isti oni koji su nas 10 godina *****avali da je sve to zbog slobe(nemoj samo neko da pomisli da ga branim), a sada nas jebu isto toliko i bez njega(ako mi neko ne veruje neka ode na kosovo na 2 meseca).

Eh covek, pa to bi znacilo kao da je npr. Robert Doll ili Hashim Tachi pisao programe za microsoft.

Inace, ti koji nas j*bu, to mnogo efikasnije&suptilnije rade sa svojim sunarodnicima (amerikancima...).

Ima na zapadu (u americi pogotovo) ljudi koji vrlo slicno misle kao i ti (ali nisu u vecini).
Govorili su nakon 11sep. da treba baciti A bombu na avganistan, jer ih ti "teroristi" jebu.

Usput (neki od njih) gaje idolopoklonstvo prema Apple-u i MAC-ovima, jer je on [kao] "simbol pravog kvaliteta, a ne s*anje koje prave odvratni žutaći, i na kojima se okrece pederski microsoft " (ciji logo podseca na simbol duginih boja pomenutih devijanata)

U doba najvecih s**nja (93`-95`) microsoft je srpsku cirilicu ukljucivao medju evropska pisma (pa je postojala odgovarajuca verzija win 3.31, kao i kasnije mnogo poznatija pan european win95).

Hocu da kazem, da bi smo bez njega i dalje drvili yuscii i jos kojih 10ak kodnih rasporeda koji su se takodje koristili (zbog cega su neki dozivljavali nervne slomove).

Nazad
Vrh Dno