Šta je novo?

sa VHS u divx

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
E ovako,
film za vhs kasete prebacim u mpeg rezoluciju pun PAL sa bitrate oko 7.
I ja sad taj mpeg ubacim u virtual dub da bi napravio divx.
Uglavnom od filtera ubacim za deinterlaced i resize.Mene interesuje koje bi filtere jos trebao ubaciti kada se radi o VHS snimku.Da li postoje neki filteri vezani za sum mislim tacnije na one tackice(sneg).Znaci koje filtere preporucujete da se ubace kada se od vhs pravi divx

pozdrav

mozes da ubacis ovaj, koji skida onu liniju na dnu snimka sa VHSa. meni licno ne smeta ali ako hoces evo ga.
tu ti je i neki smart clean, kazu da je dobar pa ti probaj. ja koristim WinDVR3 kada snimam, a posle njega nista ni ne treba od tih filtera.

Prilozi

• filteri.zip
    32.1 KB · Pregleda: 74
I ja koristim isto win dvr 3 za grebovanje sa vhs-a.Ali kada pravim divx ubacim samo filter resize.Nego me cisto interesuje da li moze snimak sa vhs-a da se nekako poboljsa sa tim nekim filterima.

pozdrav

Probaj sa filterom HSV adjust (VirtualDub), njega preporucuju za poboljsanje snimka sa VHS-a...

Pomenuli ste program WinDVR3, imam problem sa snimanjem zvuka. Naime, kada pustam kanale sa tv kartice (Leadtek XP2000 Deluxe) sve je odlicno, ali snimak ima dosta los zvuk... Smanjio sam rec level na 30%, mozda je malo bolje ali i dalje uzas... Pokusao sam da napravim profil i isprobao dosta varijanti sa ponudjenim audio kodecima... U cemu je stvar?

pozdrav

Iakreno ne znam sta bi to moglo biti.Jer imas te problema i sa softverom koji si dobio uz tv karticu ili imas i sa win dvr 3.Pokusaj mozda da ponovo deinstaliras drajvere za tv kartu.

pozdrav

Do sada sam probao nekoliko programa za capture, nisam imao probleme sa zvukom vec sa podrskom za vecu rezoluciju od 320x200 tako da sam koristio softver koji sam dobijo uz karticu. Koristio sam PIC Video 2 (MJPEG) kodek, snimak je odlican (1h = ~16GB), pa posle VirtualDub. Ovaj WinDVR3 odlicno snima u mpeg-u tako da i nije potrebna dalja obrada... ali zvuk, normalno radi kada gledam kanal dok snimak kao da ima previse pojacan zvuk pa pomalo "krci"... (smanjio sam na 30%...)

Iskreno da ti kazem ja kada radim capture sa vhs radim sa win dvr i to u punoj pal rezoluciji 720x576 sa bitrate oko 6.To mi da dobar rezultat.E sad nikad nisam radio sa manjom rezolucijom 320x288 mada mislim da ne bi bi snimak bolji.Kao sto kazes kada sa win dvr uradis capture prakticno ti ni netreba obrada.

Recimi sa kojim programom si vrsio capture a da si koristio mjpeg kodek.Kakav je kvalitet mjpeg kodeka posto nikad nisam radio sa njim.I jos nesto, kada si uradio capture sa mjpeg kodekom jesili isao u neki program za video obradu da od njega napravis mpeg fajl ili si direktno rezao na dvd

pozdrav

Zaboravih jos nesto da te pitam.

Sta ti je bolje kada si radio capture sa mjpeg kodekom ili sa mpeg2 kodekom u win dvr3
Gde ti je bolji kvalitet.

pozdrav

Za capture u mjpeg (640x480) koristim program koji sam dobijo (WinFast PVR), pa kasnije obradim u VirtualDUB-u sa filterima u DivX. Mislim da je bolje, kada hoces da prebacis u DivX, da koristis mjpeg. A za DVD, mislim da je bolje odmah snimiti u mpeg... moje misljenje.

Ok,posto nikad nisam radio sa mjpeg kodekom.Mislim da win dvr 3 daje odlican rezultat kada se pravi dvd.Prakticno kada sa vhs grebujem u mpeg2 ja snimak posle ne obradjujem.Jer vhs snimak mislim kada je rec o dvd ne moze nesto da se poboljsa,to je moje misljenje.

Reci jos kada prebacis u divx sa virtual dub jer vredi da se koristi neki noise reduction filter.

pozdrav

Jedno pitanje:

prilikom prebacivanja sa VHS-a sa recimo windvr 3, koliko mesta zauzme 1h u najnizoj, prosecnoj i najvisoj rezoluciji?

imam 6h svoje svadbe koje treba prebaciti na dvd pa me interesuje koliko mesta da oslobodim na disku za 1 kasetu (3h)

slipstream je napisao(la):
Koristio sam PIC Video 2 (MJPEG) kodek, snimak je odlican (1h = ~16GB), pa posle VirtualDub.

Us smart deinterlace filter Shaun fauldsa, ovo je najbolji postupak prebacivanja!

Poslednja izmena:
"smart deinterlace filter Shaun fauldsa"... reci gde moze da se nabavi taj filter? Jel se koristi kada se obradjuje u VirtualDub-u?

ispravka:

Shaun Faulds je napisao Deinterlace MAP, dok je Donald Graft napisao smart deinterlace.

Stavio sam u attachment oba filtera, i potrebno ih je iskopirati u \plugins.
Btw, ja sam koristio Smart deinterlace by DG, jer je brzi od ovog drugog, mada mislim da MAP daje bolje rezultate.

vise infa www.doom9.org
:wave:

Prilozi

• filteri.zip
    25.7 KB · Pregleda: 67
Vrh Dno