Šta je novo?

Sa Radeona 9000 na Ti4200

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Nemam para za neki veliki upgrade, ali ovaj me izadje finansijski prihvatljiv, medjutim koliko sve ovo ima smisla? Koliko je 4200 realno brzi od 9000 obicnog? I da li se to uopste isplati?

Ako ima ljudi sa procesorima 1.0-1.5 GHz i 4200 kartama, molio bi ih da ostave svoje 3Dmark rezultate ovde, ako nije problem.

Moja bivsa konfiguracija je bila AMD TB 1.2 GHz i GeForce Ti4200 sa 64 MB (Leadtek), ne mogu bas tacno da se setim, ali imao sam preko 8000 poena u 3DMark 2001 SE, mislim cak da je rezultat isao i prema 9000 (kada sam je malo overklock-ovao, ali sam posle vratio na standardne vrednosti)...Na defaultu sam imao u svakom slucaju preko 8000 poena.

Poslednja izmena:
U, nije lose, ja na default vrednostima imam oko 5300...

Ja sam prešao sa GF3 (ti200 oc na GF3) na Ti4200 i dobio solidno & primetno ubrzanje.
1800+ (1.53 GHz), 512 DDR i Ti4200 (sve default) daje 10K 3DMarkova. GF3 je davao nešto preko 7K ako se dobro sećam. U tvom slučaju bi razlika trebala da bude još veća, mada je moguće da će CPU malo gušiti GF4.

Licno mislim da to nije isplativo, mislim ne gori ti pod nogama jel? Nisi profi igrac, nisi Opti, tako da mozes slobodno da se strpis dva tri meseca, skupis jos neku kintu i onda pogledas situaciju na trzistu. Sa druge strane Vojkan je potpuno u pravu, CPU ce ti svakako gusiti grafiku!

Poslednja izmena:
Ne isplati ti se.
Pokusaj da nadjes neku 9700 pro ili non pro, ako za to imas $.
Sve ostalo ti se sada ne isplati.

Ok, hvala na savetima.

(Mada ako nadjem taj novi Xelo za 65 eur, uzimam garant :) )

Uzmi bolje polovnog abit silura za iste pare ;)

Ako imas nekog da preporucis ko ga ima a prodaje, reci :)

jaksa je napisao(la):
Ne isplati ti se.
Pokusaj da nadjes neku 9700 pro ili non pro, ako za to imas $.
Sve ostalo ti se sada ne isplati.

Tačno. Voodoo, ja i ti imamo slične konfe. Pogledaj sad: Cely [email protected] (SDRAM @ CL2 - 512Mb), Gigabyte Maya Radeon 9K. Znači VPU ne mogu da oc-ujem.

Edit: Ne mogu da verujem šta me je snašlo, izgleda da sam svukao nekog crva sa net-a, dobio sam onu poruku: "...System will shutdown for 60 seconds..."!

Da se vratimo ontopic-u.
Ja lično ne bih preboleo da pređem sa DX8.1 na DX8.0 grafičku, još i da doplatim.
Drugo, TV-Out na R9K je barem 2x bolji nego na Ti4200. Čak i GF4MX ima bolji TV-Out (implemeniran u GPU).
Treće, skuplaj pare jos 2/3 metara :)d) i onda pazari R9600 u najgorem slučaju. Već sada mogu da se nađu za 100-110€. Sa 150 imaš izbor kao nikada ranije, FX5900 vs R9700 / R9800 (kojeg moraš "soft-mod"-om pretvoriti u R9800 Pro.
Sve u svemu, mislim da se itekako ne ispalti raditi takav upgrade kakav nameravaš. ;)

BTW, pogledaj attach.-e

Poslednja izmena:
Neces se mnogo ovajditi sa tim upgradeom. Moci ces neke igre da igras u nesto vecoj rezoluciji sa istim nivoom detalja i to je sve. Ako je doplata bas mala sto da ne. Vise od 1000 din ti ne vredi ta razlika. Nisu to neke pare ali cisto da znas jer imao sam obe kartice. TV out je ipak nesto bolji na Radeonu mada je i na MSI 4200 bio sasvim OK.
@ostali: R9700, 9600,9800, 5900SP,GE itd - covek ima Celeron na 1.2 i SDRAM - mislite malo o tome....

E do moga.

Nacelno: Da li zameniti neku kartu 2-3 puta brzom za malu doplatu ? Odgovor je svakako da. Covek nece moci da se igra u 1600*1200 u najnovijim stvarima ali on to ni ne trazi. Za to sto trazi svakako mu pasuje. Da li ste vi svesni kolika je razlika pustiti neku igru u 640, u 800 i u 1024 ili vise ? Da detalje ne spominjem.
Ali ono zamena DX8.1 karte sa DX8 kartom je najjaci argument :d Pa r9000 nema snage da prdne ni u dx7 igrama a kamoli dx8 :D
TV out na radeonu jeste bolji.
Slika u 2d-u je bolja na firmiranim Ti4200 (naravno sad ce flame ati-ovaca kako je radeon izmislio 2d :d)

Medjutim postoji jedan catch koji cu izloziti u zakljucku :p ..........

Zakljucak: Daj bre Voodoo, sta se lozis na graficke, daj zameni onog 14" mutivodu pa onda pitaj za graficke. Mislim, stvarno nema smisla...

Poslednja izmena:
E ******, sad sam potpuno zbunjen...

OptiPlex je napisao(la):
Zakljucak: Daj bre Voodoo, sta se lozis na graficke, daj zameni onog 14" mutivodu pa onda pitaj za graficke. Mislim, stvarno nema smisla...

I sta, da igram Doom3 na 17" monitoru u 640x480? Da kvalitetno i ostro vidim krupne piksele, jel? :d

Evo kako sam mislio da izvedem upgrade: Ti4200 uzmem za 65 evra a Radeona prodam za 35-40 evra (jer nov 9200 full kosta 60+). E sad, ja smatram da po prilozenim rezultatima vredi zameniti starog dobrog Radeona za te pare, a i sto Opti kaze, ne lozim se na 1600x1200 4xAA 8xAF :) dosta mi je i 800x600 na medium detaljima (mada bih trebao da skupljam pare za neki veci upgrade, ali opet, s obzirom da se dobre igre pojavljuju jednom u pola godine, ne daju mi se toliki novci samo za Doom3 i HL2 :) )...

OptiPlex je napisao(la):
Ali ono zamena DX8.1 karte sa DX8 kartom je najjaci argument :d Pa r9000 nema snage da prdne ni u dx7 igrama a kamoli dx8 :D

Ima snage za DX8.1, taman za 800x600@32b sa full detaljima (Meni je to dovoljno). Ali, mislio sam da ti to već znaš. :d

OptiPlex je napisao(la):
Slika u 2d-u je bolja na firmiranim Ti4200...

U odnosu na šta? Na lošije Ti4200 (Xelo npr.)? To da. ;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Evo kako sam mislio da izvedem upgrade: Ti4200 uzmem za 65 evra a Radeona prodam za 35-40 evra (jer nov 9200 full kosta 60+). E sad, ja smatram da po prilozenim rezultatima vredi zameniti starog dobrog Radeona za te pare, a i sto Opti kaze, ne lozim se na 1600x1200 4xAA 8xAF :) dosta mi je i 800x600 na medium detaljima (mada bih trebao da skupljam pare za neki veci upgrade, ali opet, s obzirom da se dobre igre pojavljuju jednom u pola godine, ne daju mi se toliki novci samo za Doom3 i HL2 :) )...

Uzimaj odmah, od toga povoljniji apgrejd neces naci sigurno

@Superstarr

Ma odlicno, kul :d :)

Postho sam ponosni vlasnik Msi ti4200 128mb 8xagp mogu samo da kazem da nije za bacanje!!!!Definitivno tera i farcry i doom3 u razumnim rezolucijama za njenu cenu i starost.Moja je clockovana na 300 Core 605 Mem i takva kakva je odlichno shljaka u novijim igrama a za radeona 9000 ili 9200se nisu ni uporedive.
Gledao sam Unrel T. 2004 na radeonu 9200se i ide lepo u istoj rezoluciji i detaljima kao i na ti4200 (ne secam se res. i detalja tacno pa da ne lupam) ali zato Splinter Cell kod radeona ne ide nego je slide show dok na ti 4200 je vrlo igrivo 1024x768x32.Vredi dobro razmisliti.Ja glasam za Ti.

Jos jedan glas za Ti 4200. Nekada sam imao Celeron 1,2GHz(@1,44GHz) i Ti 4200 je imao oko 9200 3D Marksa, da bi kasnije na Bartonu 2500+(@2,3GHz) imao oko 14000. Danas na njoj sasvim lepo teram i FarCry (1024x768 high,very high) i Doom3 (800x600 high).

Jos jedan glas za TI, za male pare bolje ce da radi (imali mi ortaci obe) ali preko ti je potreban procesor ako se ja pitam. Uz proc ces primetiti razliku ovako ne previse. Ako nisi neki player bice ti to dosta ali ako imas nameru da igras nesto onda skupi pare pa uzmi nesto bolje def.

Dečaci, da vam se pohvalim: od danas, Abit Siluro GF4 Ti4200 radi u mojom mašini! :smoke:
Na default setovanjima 7500 poena uz 56.64 drajvere. Nije loše...
A i kartica zaista izgleda odlično odrađeno (a i izgleda ko nova :) )

Hvala svima na savetima, predlozima i pohvalama :d

He he sada lepo o/c pa cesh tek da vidish postho smo se u forumu definitivno slozili da
ti4200 sa 64mb mnogo bolje hoce da se o/c uju nego sa 128mb...
Srecno igranje

Hvala.

Jedino sam sa TV izlazom razocaran, slika je katastrofalna (u odnosu na Radeona).
A i kad vec trazim dlake u jajcima, GF4 ima RAMDAC na 350 MHz, a Radeon na 400 :d

Ma probaj 40.72 detonatore pa da vidis sta se desava. Tebi je proc mnogo los, koci ti makinu. Upgrade-uj i to i onda si na konju

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Ma probaj 40.72 detonatore pa da vidis sta se desava. Tebi je proc mnogo los, koci ti makinu. Upgrade-uj i to i onda si na konju

Polu konj, polu magarac. :D
Zbog TV-out-a. :D

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):

Skinuo sam poslednje 61.77 i 3dmark mi je opao za oko 500 poena...
Koji su najbolji drajveri za GF4 seriju?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Skinuo sam poslednje 61.77 i 3dmark mi je opao za oko 500 poena...
Koji su najbolji drajveri za GF4 seriju?

O tome je bilo mnogo reci ranije.
Ukratko za sto veci skor u 3DMarku najbolji su 40.72.

Da, nasao sam neki stari thread o tome... ali matori su ti 40.xx mnogo... lepo je imati veliki skor u 3DMarku, ali sta cu sa Doomom i Far Cry-em? :)
Vratio sam 56.64, pa kud puklo...

Uzmi 44.03 detonatore. Skor je skoro kao sa tim najbrzim, ali zato sve radi ;)

Nazad
Vrh Dno