Šta je novo?

Sa Live! 5.1 na X-Fi ili ne?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Skoro deceniju koristim SB Live 5.1 i odlicno me sluzi. Nedavno uzeh novu konfiguraciju, pa se sad pitam da li da menjam i ovu zvucnu (za neki, recimo, X-Fi Extreme Music), ili da tih 70-tak evra sacuvam za naredni apgrejd.

Racunar iz potpisa mi iskljucivo sluzi za igre, a pri tom koristim samo slusalice.

Dakle, da li bih sa, na primer, X-Fi-jem osetio neku razliku u FPS-u u igrama i kolika bi bila razlika u kvalitetu zvuka u odnosu na Live 5.1?

Hvala unapred!

:wave:

Poslednja izmena:
Imas mod koji tera Live! na eXtreme Audio ali samo Live! 24bit-a. Anyway, stavi neke dobre drivere i ako imas slabije sluske bolje ulozi u dobre sluske posto rece da ih stalno koristis ali pitanje je i koje sada imas.
Osetio bi, ali na tebi je da li e vredno tih para.

X-Fi je primetno napredniji, tako da kvalitet se ne oseti samo na zvucnicima vec takodje i na slusalicama. Iz licnog iskustva pricam, imas totalni virtual surround efekat. Igram COD4 i tacno imas predstavu prostornosti, fijukanaj metaka oko tebe ali i sto je najbitnije gde se sta nalazi, X-Fi to moze. Iako su kod nas ljudi neobavesteni i nesvesni znacenja dobre zvucne kartice, moj predlog je da je kupis. Tajace dosta duze od grafickih a zvucno polje koje se stvara oko slusaoca (bilo preko zvucnika ili slusalica, ipak je zvucno polje) mnogo vise doprimosi realnosti samog dogadjaja nego najostrija slika koju mozes zamisliti.

X-Fi Music je jeftiniji od Gamera nekih 15-tak evra, tako bih pre njega uzeo. A i Gamer je iz nekog razloga upola manji od Music-a.
Hmm... sad vidim na stranim sajtovima da je Gamer jeftiniji od Music-a. Kod nas izgleda da je suprotno. :)

X-Fi Music je jeftiniji od Gamera nekih 15-tak evra, tako bih pre njega uzeo. A i Gamer je iz nekog razloga upola manji od Music-a.
Hmm... sad vidim na stranim sajtovima da je Gamer jeftiniji od Music-a. Kod nas izgleda da je suprotno. :)

Music se povlaci iz prodaje, a gamer zauzima njegovo mesto. Bas smo pricali o tome na nekoj drugoj temi. Ipak, jos na nekim mestima moze da se nadje nov Music.

Kako god, uzmi ga.
Sto se kvaliteta zvuka razlika je zaista osetna. X-Fi naspram Audigy2 zvuci znatno oshtrije, a razlika prema Live-u (kojeg sam takodje imao) je naravno jos veca. Kad kazem ostrije, ne mislim samo na visoke frekvencije, vec je cela zvucna slika mnogo zategnutija, niske frekvencije su zategnutije i agresivnije.

Poslednja izmena:
Te su cene (bile) iz razloga sto se kod nas svojevremeno pojavio XtremeMusic u bulk pakovanju, a Xtreme Gamer je isao sa kutijom... te je otud Gamer bio skuplji. Music je oduvek bio skuplji od Gamer-a, jasno ti je da to mora tako biti i kad ih samo pogledas, i to dosta skuplji... samo kada su "sa istom opremom" ;)
Uostalom, pogledaj Pyramid-ov sajt, sve ce ti se samo kasti ;)
http://pyramid.co.yu/categories.php?cat=AUD

BTW, u vezi thread-a - uzmi X-Fi. I to nadji bas XtremeMusic.
Koliko ti traje taj Live!, isto toliko ce te sluziti i X-Fi. Great value for money.

Hvala svima na odgovorima. Imam samo jos jedno pitanje za kraj. Moze li da se desi da X-Fi kartica utice na smanjenje fps u nekim igrama u odnosu na live 5.1 upravo zbog mnogo boljeg zvuka? :)

A ima li negde tih karti u pciex varijanti?
Promenio bih integrusu ali mi ponestalo PCI slotova. Pregledah cenovnike svih firmi kojih sam mogao da se setim. Oci mi ispale ali ne nadjoh.

Preporuka je da uzmes extreme music ili gamer koji su full hardware kartice, a da izbegnes extreme audio koja uglavnom sve izvrsava softverski i oslanja se na CPU.

Nazad
Vrh Dno