Šta je novo?

Sa FAT 32 na NTFS

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li se iz XP-a (ne iz njegovog Command prompt-a) putem Windows komandi moze, bez gubitka podataka, FAT 32 particija prebaciti u NTFS. Ako moze, kako?

E, 'ajde stvarno malo pogledajte Pretragu :brow:

deka je skroz u pravu,... ali ne mogu, a da ne pitam sta je problem to odraditi sa command promptom? Mislim i command prompt je deo XP-a i programche convert radi skroz zadovoljavajuce.

A sto postavljas isto pitanje u dva tread-a, kad smo ti vec odgovorili na onom drugom? (Jel ti to nama ne verujes O🙂 )

apolon je napisao(la):
A sto postavljas isto pitanje u dva tread-a, kad smo ti vec odgovorili na onom drugom? (Jel ti to nama ne verujes O🙂 )
Apolone, nemoj se ljutiti, naravno da vam verujem, tim pre sto i inace nameravam da nanovo instaliram XP sa Servis pakom 1 (butabilni CD), pa je moje pitanje o prelasku na NTFS, na neki nacin uvertira za sledece pitanje koje se odnosi na tu novu instalaciju XP-a. Medjutim, jos malo hocu da eksperimentisem, a medjuostalom, bas me interesuje kako se iz FAT 32 u NTFS prelazi sa "Windows" komandama.

Sta treba da znachi Windows komanda? Ukucas ono sto ti je |smile| rekao u Command Prompt i resen problem. Cak i kad ovu operaciju obavljas preko PM-a on isto poziva convert. Ako mislis na onu mogucnost desni klik misa na particiju u exploreru i onda convert.... onda zaboravi. Mozes da prebacis ali samo uz formatiranje.

Ma neljutim se taman posla, slobodno uradi ovo sto su ti ljudi napisali.
Ako radis novu instalciju XP-a, on ce te pre pocetka instalacije pitati koji File System da stavi, pa ti izaberi NTFS.

Nazad
Vrh Dno