Šta je novo?

Sa dual boota na 1 sistem?!

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Da ne duzim mnogo...imao XP instaliran, posle nekog vremena instaliram Win 7 na drugu particiju, normalno kad palim kompjuter prijavi mi da biram koji cu vindovs da pokrenem. E sad kontam da je taj boot fajl upisan na disk sa xp sistemom koji bih ja da izbacim iz upotrebe (zamenio bih za veci hd) pa me interesuje sta mogu da uradim da nastavim da koristim win 7 bez formata posto kontam da ce mi pri ovoj postavci prijavljivati da ne postoji sistem instaliran ako samo iscupam hd sa win xp-om!

Hvala unapred :wave:

Probaj ovako:
-stavi samo disk sa w7 i to ga stavi kao prvi (sata0). ovo za samo taj disk predlazem da ako krene po zlu, ipak mozes da vratis bootabilni xp...
-ubaci instalacioni w7 dvd i bootuj sa njega
-setup ce detektovati instalaciju i pokusati da je opravi...

Naravno, nadam se da na particijama gde su ti os-ovi nemas nista drugo bitno...

Skoro sigurno ti se boot loader nalazi na particiji sa XP-om.
Potrebno je kada otkačiš taj disk sa XP-om da ponovo kreiraš boot loader na particiji sa sedmicom.
Nisam nikada to konkretno radio pod sedmicom, pa je bolje da neko sa iskustvom uleti, a verujem da je već bilo thread-ova gde se o ovome pričalo.

edit:
Ovo što je danijel00 rekao bi vrlo verovatno moglo da upali.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je boot.ini na win7 particiji. Uostalom pogledaj, ukljuci da prikazuje i skrivene fajlove i otvori boot.ini (nalazi se u korenom direktorijumu), ako ima 2 stavke, obrisi nepotrebnu 🙂

Na XP je particiji provereno, a i sumnjam da bi resenje bilo samo obrisati jedan red 😉

Windows još od Viste ne koristi boot.ini, on je ostao samo kao legacy za prethodne sisteme.

Probaj ovako:
-stavi samo disk sa w7 i to ga stavi kao prvi (sata0). ovo za samo taj disk predlazem da ako krene po zlu, ipak mozes da vratis bootabilni xp...
-ubaci instalacioni w7 dvd i bootuj sa njega
-setup ce detektovati instalaciju i pokusati da je opravi...

Naravno, nadam se da na particijama gde su ti os-ovi nemas nista drugo bitno...

Samo da kazem da ovo ne pije vodu 🙁 U svakom slucaju pao je format, bar cu da sedim sistem kako valja :wave:

Vraćanje default bootloadera na sedmici:
* Ubacite instalacioni disk
* Izaberete repair
* Otvorite konzolu
* bootrec /fixmbr i bootrec /fixboot

Covek imao slobodan dan,sta sad... 😉

Voodoo,jednom prilikom sam pokusao da popravim boot tako ali ipak nije upalilo...
Ima li jos neko resenje da znamo za ne daj Boze?

Ja sam svojevremeno uspeo da okrpim boot kad sam prebacivao sistem sa hdd-a na ssd sa ovim http://neosmart.net/dl.php?id=1, ali u kombinaciji sa w7 boot diskom...

u ovom slucaju apsolutno nije dolazio u obzir reinstall...

Nazad
Vrh Dno