Šta je novo?

SA 9800se na 9800pro

codejan

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5-3470 quad core
Matična ploča
Gigabyte GA-P75-D3
RAM
Kingston 12GB DDR3 HYPER blu
GPU
EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3
Storage
Hitachi 1TB, EXRAM 512GB SSD
Zvuk
Creative Live! 5.1
PSU
Thermaltake SMART RGB 700W
Kućište
MS MidiATX
Monitor
BENQ FP91G+, HP W19
Miš & tastatura
Logitech MX400
Ostale periferije
neo SW-H55
Laptop
Lenovo ThinkPad T450s, ASUS eeePC 1001HA
Tablet
Lenovo TB-8505X
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 10 2022, Samsung Galaxy A17 4/128
Pametni uređaji
Denver BFH-17, Xiaomi TV Stick 4K
Pristup internetu
  1. ADSL
Poz, svima.

Nadam se da ce imati ljudi koji ce moci strucno da odgovore na moja pitanja, poshto mi mnogo znace, a sigurno ce znaciti i mnogima koji se budu upushtali u ovaj dill.

Hteo bih da kupim radeona 9800se i da ga soft modujem u 9800pro, pa me interesuje:

1) Koji model je najbolji za ovu operaciju(s obzirom na kvalitet izrade i hladjeneja)?

2) Koje hladjenje da uzmem( ako nema da se kupi kod nas odakle da ga naruchim i koja je okvirna cena)?

3) Pomocu kojih programa mogu da proverim da li je moj buduci primerak sto posto ispravan?

4) Sa koje adrese mogu da skinem modovane drajvere i da li su to modovani drajveri catalista ili su to neki opshti drajveri, pa ih samo jednom skinem i postavim, pa posle samo skidam najnovije catalist drajvere?

5) Do koliko bih mogao da guram magistrale i kolike su optimalne temeprature karte?

6) I ako imate da dodate neshto shto nisam pitao?

codejan je napisao(la):
Poz, svima.

Nadam se da ce imati ljudi koji ce moci strucno da odgovore na moja pitanja, poshto mi mnogo znace, a sigurno ce znaciti i mnogima koji se budu upushtali u ovaj dill.

Hteo bih da kupim radeona 9800se i da ga soft modujem u 9800pro, pa me interesuje:

1) Koji model je najbolji za ovu operaciju(s obzirom na kvalitet izrade i hladjeneja)?

2) Koje hladjenje da uzmem( ako nema da se kupi kod nas odakle da ga naruchim i koja je okvirna cena)?

3) Pomocu kojih programa mogu da proverim da li je moj buduci primerak sto posto ispravan?

4) Sa koje adrese mogu da skinem modovane drajvere i da li su to modovani drajveri catalista ili su to neki opshti drajveri, pa ih samo jednom skinem i postavim, pa posle samo skidam najnovije catalist drajvere?

5) Do koliko bih mogao da guram magistrale i kolike su optimalne temeprature karte?

6) I ako imate da dodate neshto shto nisam pitao?

:zgran:
Post-ujes na Benchmark forumu a nisi se potrudio da procitas review Club 3d 9800se ( koji se nalazi na Benchmark site-u). Uposli prste pa se informisi.
A mogao bi i Google da koristis ! :smackbum:

ok, nisam proverio ostale sajtove ali bi mi bash koristila neka informacija.
Na svim sjatovima se nalaze neki delici shto mene interesuje, ali nigde vecina odgovora na moja pitanja.

Nema na primer: koje su temp kartice normalne, koje hladjenje bi bilo dobro staviti za josh bolje rezultete itd.

Bilo bi lepo postaviti sve te odgovore na jednoj temi i time reshiti sve moje( i probleme drugih koji nameravjau da se upuste u ovu akciju).
valjda ljudima nije teshko da nipishu ove odgovore i pomognu ostalima.
u ostalom hvala ti na jednoj smernici.
🙂

poz, dejan

1.Do sada se najbolje pokazao club 3d radeon9800se.Dosta veliki broj njih moze da se uspesno moduje u 9800pro,i takodje imaju magistralu od 256bit sto je preduslov uspesnog modovanja
2.Nabudzi dve osmice na karticu i ima da ti bude hladna ko spricer.Ima i boljih resenja od ovoga,ali je nepotrebno da narucujes nesto iz inostranstva,jer i ovo pruza veoma dobre performanse(hladjena)
3.Najbolji test je neka zahtevna igra(far cry,ut2004) 3dmark2001,2003 i ako ti sa time nema problema onda si uspesno uradio mod.
4.http://softmod.ocfaq.com/download.php
5.temperatura zavisi od mnogih faktora i tesko je precizirati
6.moj dodatni savet je da pogledas oglase na pcberzi jer su neki ljudi prodavali vec modovane radeone,i mozda bi i ti mogao da obezbedis neki primerak sebi.Nadam se da ti je ovo bilo od pomoci.Poz. 😉

Takodje, Imtel ima radnju i dilerski servis, tamo je prodajna cena 9800SE Club3D kartice 177evra. Mnogo, jer je malo vise pravi 9800Pro, ali ako ti neko izvuce dilersku, oko 150evra, isplati se!

byMaX je napisao(la):
prodajna cena 9800SE Club3D kartice 177evra.
Zbog poreza od 20%, kao što ide i na 9800Pro. Razlika je 60-70 evra.

Izgleda da ova prica vise ne prolazi.
Stigla je nova serija u Bel, od 7 probanih, ni jedna nije htela da radi sa svih 8 pipeline-a. Trebalo bi jos proveriti sa novim karticama, medjutim, izgleda da je ATI zavrnuo slavinu ispravnih R350 za SE varijante.
Ako treba da nagadjam, razlog je masovna proizvodnja i "otarasivanje" 9800Pro modela kojima je i cena sada znacajno pala.

Pozdrav!

Hvala svima na ovim ihfo,

ako bi samo mogli da mi pojasnite par stvari:

Ako se pojave ispravni za mod 9800se,

2) kako da montiram ona dva kulera koja je pomenuo Optimus Prime, poshto koliko ja znam kartica nije bushna na chetri mesta pa da ih spojim kroz karticu se chetri shrafa?

3) na nekim mestima sam pronashao da 9800se mora da ima neki hdd-prikljuchak?
i ispravnost kartice moze da se proveri ako nema "kukica i grabulja": gde bi trebalo da vidim ove anomalije ako kartica nije za soft-mod?
postoji li josh neki nachin da se utvrdi ispravnost?

5) u dobro rashladjenom kucishtu sa senzorom na karti do koje temp bi mogao da guram, a da se neplashim da cu da je izgorim?

ps. poz sashi, mom omiljenom sk novinaru.
😀

Ne isplati se kockanje sa 9800se, makar bile i Club3D na ovu cenu polovnih 9700pro i novih 9800pro.

codejan je napisao(la):
Hvala svima na ovim ihfo,
3) na nekim mestima sam pronashao da 9800se mora da ima neki hdd-prikljuchak?
i ispravnost kartice moze da se proveri ako nema "kukica i grabulja": gde bi trebalo da vidim ove anomalije ako kartica nije za soft-mod?
postoji li josh neki nachin da se utvrdi ispravnost?

😀

3) To su anomalije u slici (artefakti), znaci sve sto odstupa od normalnog prikaza, mogu biti bele tackice koje se pojavlju i nestaju, probijanje tekstura itd. Veruj lako ces primeti ove greske, ponekad slika je totalno zabrljana artefaktima. Ispravnost ces utvrditi intenzivnim igranjem neke zahtevne igre (far cry), i pustaj 3dmark 03 dugo jer se i u njemu pojavljuju greske ako ih ima ..

Na ostala pitanja ti ne mogu odgovotiti jer nemam iskustva sa tim ..
Savet => ako imas 200 evra u dzepu i prijatelja koji trguje hardverom uzmi neki 9800 pro (recimo MSI 9800 pro), ako ne kao sto kazu ljudi potrudi se da nadjes proveren primerak polovan ili nov Club3D 9800 se, nemoj da se kockas i ides na srecu.

pozdrav ! 😀

1.znaci kao sto su drugi rekli kocka se ne isplati ako nisi siguran da moze da se moduje jer su cene radeona9800pro dosta pale,ali ako nadjes ponudu za vec modovanu karticu(vec sam ti rekao gde da trazis) onda to obavezno prihvati jer za razliku mozes da uzmes npr.256mb rama.
2.ja sam kulere montirao pomocu obicne gumice.Znaci namotao sam je oko graficke dva puta kako bi bila dobro zategnuta,ubacio jednu osmicu na memoriju,a drugu na core i sve to lepo stoji bez problema oko pola godine,jedino pazi da nije neka losa gumica koja ce odmah da pukne.
3.ne,nema nikakav hdd prikljucak
4.ispravnost moda se utvrdjuje najpouzdanije sa onim stvarima koje sam ti pomenuo u mojem proslom postu pod 3.
5.samo ti namontiraj ove kulere i neces uopste brinuti o temperaturi
Poz.

Hvala svima.
🙂

samo da vas pitam josh jednu stvar.
Da li je potpuno ista arhiktetura 9800pro i mod-free 9800se?
Ako nije znate li koja su poboljshanja?

codejan je napisao(la):
samo da vas pitam josh jednu stvar.
Da li je potpuno ista arhiktetura 9800pro i mod-free 9800se?
Ista, razlika je što su 9800se isključena 4 pipelinea (od 8) zbog neprolaženje stroge kontrole u proizvodnji ili tek onako, i što SE inicijalno radi na nižem taktu. Bitno je da je memorija prikačena 256bitno u obe verzije. Ako pipelines prorade (s ruskim drajverima) bez artefakata i dozvoli dizanje takta (sa ili bez dodatnog hladjenja) - rezultati su isti.

Nazad
Vrh Dno