Šta je novo?

Sa 631 na E4300?

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 2563
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 2563

Guest
Trenutno imam procesor Pentium 631 3GHZ klokovan na 3,5-4,5 Ghz kako mi kad dune a zavisi i od temperature u sobi, zatim 2GB rama i 7600GS GLH sa DDR3 memorijom.

Pitanje je koliko cu osetiti realno napredak u igrama i radu prelaskom na E4300, i da li smeta sto imam 667 memoriju?

Poslednja izmena od urednika:
Ma radu 🙂 Uglavnom u igricama da se ne lazemo. Kad kazem radu ja mislim na onaj subjektivni osecaj komfora u radu sa vise aplikacija otvorenih firefox nekoliko tabova, rezem u neru, slusam winamp... pa sve to zajedno

ja bi to savetovo da ne menjas, sa stanovista filozofije "ako bas moras" a ne moras, drugo ide leto, manje ces biti kuci sigurno
znaci nije ti bas zapelo, nemas neki extra dobitak a ni zahtev, da se ne lazemo, u svakodnevnom radu mala je razlika izmedju P4 HT i C2D u smislu osecaja da sve leti itd...vrlo je slicno.
e sad ovi sto su presli sa AMDa, imaju mnogo jaci taj osecaj da leti nego oni sto su imali HT procesore

ja bi to savetovo da ne menjas, sa stanovista filozofije "ako bas moras" a ne moras, drugo ide leto, manje ces biti kuci sigurno
znaci nije ti bas zapelo, nemas neki extra dobitak a ni zahtev, da se ne lazemo, u svakodnevnom radu mala je razlika izmedju P4 HT i C2D u smislu osecaja da sve leti itd...vrlo je slicno.
e sad ovi sto su presli sa AMDa, imaju mnogo jaci taj osecaj da leti nego oni sto su imali HT procesore
Slažem se.
Još 1 modul od 1Gb bi bolje doprineo utisku "da sve leti".

dobro AMD x2 mozhda jeste krsh spram c2d , ali spram 631 je avion 😉 Tako da ste lupili ..BROOKA!!

Dva jezgra (AMD X2, Core2Duo, Pentium Dual Core) su u intenzivnom multitaskingu neuporedivo živahniji od procesora sa HT, tako da ovo poređenje ne stoji. HT možda ima nekad u nekoj konstelaciji blagih prednosti, ali iskreno rečeno, ja ih ne vidim u svakodnevnom radu. Štaviše, imam utisak da AMD 3000+ "živahnije" reaguje (možda zbog integrisanog memorijskog kontrolera?) u multitaskingu u odnosu na Intel Pentium 3.06 GHz sa HyperThreading-om.

I kao što isnogood kaže, X2 je avion u multitaskingu u odnosu na bilo koji single core CPU sa HyperThreading-om.

Konkretna ubrzanja ćeš imati samo u manjem broju aplikacija, tj. samo u onima koje mogu dobro da iskoriste 2 jezgra, ali "mekoća" rada je za klasu bolja na procesorima sa dva prava fizička jezgra, tu nema nikakve diskusije.

J Lo: U igrama nećeš imati neki dobitak, zato što ti je glavni limitirajući faktor grafička karta (i donekle RAM, 2 GB bi bilo još bolje :d ), ali ako voliš intenzivni multitasking, onda ti je CPU sa 2 prava jezgra odličan izbor.

Poslednja izmena:
E, to mene zanima sto neko rece: "mekoca rada" 🙂 Sjajno. Inace, u masinu sam stavio juce jos 1GB Rama, sad cu da promenim u profilu 😉 U svakom slucaju zakljucak je da treba da menjam TREBA, ali pitanje je kad. Nista da se lepo ode na more, pa da vidimo cene pocetkom Jula. Tad ce vec i serija 2000 da ozbilnije bude na trzistu pa e4300 mozda ode i ispod 100e, ili bar bude 100, sto bi onda uz moju neku doplatu bilo vec veoma zanimljivo.

Nazad
Vrh Dno