Šta je novo?

s939 sada?

• Začetnik teme Začetnik teme gvlada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Imam ponudu da moj Athlon64 2800+ i plocu (MSI K8N Neo3 NF4) zamenim za s939 X2 3800+ i plocu (MSI K8N Neo4 Ultra NF4) uz doplatu nekih 130€, sta mislite o tome? Planiram uskoro 8800GTS 320MB i rec je da ce moj stari cpu i ploca isuvise sniziti performanse graficke te da je bolje da upgradujem. U ovoj varijanti sacuvao bih 2GB Geil ram, pri prelasku na AM2 dodavao bih novac i za ddr2 a prelazak na Conroe (iako u svakom slucaju bolji) isuvise skup sada, (cpu + ploca + ram). Da li se ovo isplati ili ne? Kako bi se 8800GTS 320MB ponasala na mom kompu, a monitor je Samsung 205BW, sto znaci da se mora igrati u native rezoluciji da bi bio wide. Hvala unapred.

Šta te košta da kupiš karticu i probaš da li će da ti radi na sadašnjoj mašini, ako kojim slučajem nebudeš zadovoljan onda menjaj mašinu za jaču.

Bolje se raspitaj koliko bi morao da doplatis za AM2 varijantu.Juce je objavjen test o x2 3600+,Brisbane,65nm,i vest da se pojavio na nasem trzistu,pa pogledaj gde se moze naci ,najavljeno da ce otprilike kostati 75EUR.Plus sto se cena DDR2 memorije vratila u normalu,a mozda ce i jos pojeftiniti. Vredi se i strpeti malo,pa odmah skocis na AM2.

Poslednja izmena:
U principu prodajom mog ddr i kupovinom ddr2 sam dodao min nekih 50-ak€ na cenu, a cene na zapadu su 100-115$, tako da kod nas nece biti ispod 100€ (na zalost mozda i malo vise). Ako sacekam i uzmem odmah graficku, tog cpu verovatno vise nece ni biti i onda bih morao da prelazim na sve novo. Sve novo je uvek bolja varijanta ali kupujem ddr2 min 800MHz, ploca ok za am2 je koliko 120-150€ i sta onda da kupim x2 3800+ am2? U tom slucaju e6300 je bolje resenje, ali ne bih postavio to pitanje da li da uzimam s939 da mogu odmah kupiti C2D.

Poslednja izmena:
Ako planiras da predjes na C2D ( u nekoj buducnosti ) onda to i uradi kada budes mogao. Od prelaska na C2D jedino je skuplje prelazak na 939 pa na C2D posle par meseci.
A probaj da pretpostavis koliko ce moci da se dobije za taj proc. i plocu sto ti nude za 2-3 meseca :d

Planiram uskoro 8800GTS 320MB i rec je da ce moj stari cpu i ploca isuvise sniziti performanse graficke te da je bolje da upgradujem.
A jel´ ti ovo rekao taj sto ti nudi zamenu 😀

Imam ponudu da moj Athlon64 2800+ i plocu (MSI K8N Neo3 NF4) zamenim za s939 X2 3800+ i plocu (MSI K8N Neo4 Ultra NF4) uz doplatu nekih 130€...

Ako pristaneš na ovako nešto, mislim da si pristao na dranje.
Daćeš pare a u igrama jedva da ćeš osetiti razliku.
Čuavaj tog Athlona do prelaska na C2D...

Ne nijedan prodavac mi nije preporucio zamenu doticnih procesora i ploca vec je to predlog da mogu da zamenim za te pare, a sto se tice graficke svuda po netu su price da za GF8 cak i Conroe je slab, te da bi recimo sa mojim cpu fps bio dosta manji i zato i pitam, hoce li igre i koliko biti stvarno igrive? Kupim 8800GTS 320Mb i kao idemo high a onda igra secne tu i tamo, to zelim da izbegnem.

Imam ponudu da moj Athlon64 2800+ i plocu (MSI K8N Neo3 NF4) zamenim za s939 X2 3800+ i plocu (MSI K8N Neo4 Ultra NF4) uz doplatu nekih 130€, sta mislite o tome? Planiram uskoro 8800GTS 320MB i rec je da ce moj stari cpu i ploca isuvise sniziti performanse graficke te da je bolje da upgradujem. U ovoj varijanti sacuvao bih 2GB Geil ram, pri prelasku na AM2 dodavao bih novac i za ddr2 a prelazak na Conroe (iako u svakom slucaju bolji) isuvise skup sada, (cpu + ploca + ram). Da li se ovo isplati ili ne? Kako bi se 8800GTS 320MB ponasala na mom kompu, a monitor je Samsung 205BW, sto znaci da se mora igrati u native rezoluciji da bi bio wide. Hvala unapred.

Athlon 2800+ 50-55e
nf3 35-40e
-------------------

x2 3800+ oko 120e (am2 x2 3800+ oko 90e)
nf4 70-80e
--------------------------

da li ovo vredi 130e?

Ne.

Klokni taj tvoj 2800+ i cekaj am2 x2 ili c2d.

x2 3800+ s939 oko 130€ koliko sam cuo ali gde ima am2 x2 3800+ za 90€??
ploca da bila bi 70-80€, ja imam 2GB ram necu da se vracam na 1GB pa makar bila i ddr3, a cena 2GB ddr2 800MHz nije mala
cpu sam kloknuo koliko mi ploca daje (kako god postavljao mnozioce i voltaze fsb nece da mrdne iznad 245MHz) tako da iznad ovih 2.2GHz ne mogu, a koliko to moze ispratiti GF8?

Poslednja izmena:
Evo sta kaze Imtel:
2GB (2x1GB kit) DDR/400MHz Kingston ValueRAM 233.1EUR
2GB (2x1GB kit) DDR2/667MHz Kingston ValueRAM 209.8EUR
Posto nemaju 800-tke trenutno,ali racunaj da je njihova cena jednaka 400-tkama.
Jeste da ti tvoju memoriju,ne mozes prodati po ceni novih,ali se moze solidno izvuci.
U svakom slucaju,moj savet ti je da ne brzas,stavi sve na papir sracunaj se,pa vidi.Pozdrav:wave:

Ovaj x2 3800+ s939 je mozda i poslednji na trzistu ako ga ne uzmem sada znaci necu ga ni uzeti a nisam ja posto-poto zapeo da ga kupim, zato i pitam hoce li igre biti igrive (moj trenutni sistem da ne bude usko grlo za gpu) i onda otom-potom uzimam ili C2D ili neki novi Athlon sve zavisi od odnosa cena-performansa. Ako ipak moj cpu ne moze da isprati graficku bilo bi glupo da je kupim a opet da ne bude to to, cekajuci novi cpu gpu slabi a ja zelim nesto da igram na kompu (6600 na 1680x1050 je crni humor). Znaci vredi li prelaz na s939 ili moj sadasnji sistem moze odraditi posao sa 8800GTS 320MB, na zalost nigde na netu nema ih uparenih pa da znam sta da ocekujem, svi testovi su radjeni sa C2D 🙁

Poslednja izmena:
Ma dovoljan je tvoj sistem uz 8800GTS za igranje igrica.
Znam coveka koji sa istom konfiguracijom kao tvoja+ 7300GT GDDR3 128bit. roka igrice samo tako,na vise nego zadovoljavajucem nivou.
Nego vredi li dodati 130EUR za neperspektivan upgrade?
Sustina ovog Brisbane-a je upravo sto je daleko,daleko povoljniji od C2D,i za te pare ne da se isplati razmisljati o njemu,nego samo tako.
A C2D,jeste bolji(trenutno),ali to ima svoju cenu.

Naravno, bugovi u softweru etc. ali pitanje je 8800GTS 320MB + Athlon64 2800+ s754 2.2GHz + 2GB ddr hocu li moci da igram igrice bez problema u 1680x1050 sa eye candy efektima ili za to moram da menjam i procesor (ploca a mozda i ram idu uz to)?

Znaci vredi li prelaz na s939 ili moj sadasnji sistem moze odraditi posao sa 8800GTS 320MB, na zalost nigde na netu nema ih uparenih pa da znam sta da ocekujem, svi testovi su radjeni sa C2D 🙁

Naravn da može, jedino što bi mogao da se upustiš u zamenu ploče. Prodaj taj MSI i kupi DFI.
Edit: sada vidim da i na tom MSI-u CPU radi OC-ovan (solidno) zanči ni MoBo ne bi morao da menjaš...
Prelazak na S939 ti se svakao ne isplati pogotovo ne za te pare!
Ako već imaš 2Gb dobre DDR memorije, smatraj sebe srećnikom jer ja do da na današnjeg to nisam imao a mnogo sam modula promenio... 😉
Budi uveren da će se performanse razlikovati i sa X2 u odnosu na C2D prilično. Znači ako prelaziš, samo na C2D ili ne prelaziš.

Poslednja izmena:
Prelazak na C2D je min 350€ (solidna ploca i e6300 + 2GB ddr2 800MHz, a prodam moje) a prelazak na x2 3800+ s939 bi ispao 130€ (koliko para toliko i muzike) samo sam mislio da bi mozda to bilo bolje resenje uz GF8, mozda i do kraja naredne godine (nikad ne mogu da tvrdim toliko u buducnost u IT svetu, ali ajde da kazem 😉 ) Ali ako kazete da GF8 moze i uz sadasnju konfiguraciju da vozi igrice onda ok varijanta, hvala svima a i dalje sam spreman na predloge i savete 🙂

Nazad
Vrh Dno