Šta je novo?

S9+ ili 6T

Miki195

Poštovan
Učlanjen(a)
07.04.2017
Poena
69
Pozdrav svima,
U potraži sam za novim telefonom koji bi koštao 500-600 eura. Pa zamolio bih sve vas koji imate S9+ da mi kažete jeste li zadovoljni, dali se isplati uzeti taj telefon nakon skoro godinu dana od njegovog izlaska? Razmišljam oko S9+ i OnePlus 6. Samsung je ime, OnePlus 6 je baš jak u performansama, a u megjutostalom hteo bih igrati pomalo i igrice na uređaju. Oba telefona su sa približno istu cenu. Pa kad bi hteli da mi date malo instrukcije o tome koji bi bio moj pravi izbor, bio bih prezahvalan.

Hvala i svako dobro

Tom logikom može uzeti i poco i uštedeti još više para ili mi A2 i uštedeti još više para ili A1...ili možda neće da štedi pare već samo hoće dobar telefon sa dobrom kamerom i bez da se cima sa rutovanjem itd ;)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Hvala svima

Nije tacno da sam ja bio unapred odlucio. Nema svrhe da pitam za misljenja ako vec znam sta cu uzeti. OnePlus mi se svidja zbog cistog androida, SD845, fluidnost. Kod S9+ jedino sto mi se svidja je njegov ekran i dizajn. Cena je priblizno ista, ali meni licno to nije neki problem. Znaci cak i da je OP skuplji, to ne bih preovladalo kod mene. Trazim kvalitet. Znam da kad bih kupio Samsung, samo za njegovo ime bi platio 30% od cene. Znaci, ne vredi telefon onoliko koliko kosta. Sta bi bilo kad bi ovaj OnePlus imao ime Samsung ili Sony? Pa ajmo realno, kostao bi preko 1000e.
Oko garancije, vidim da ga ima i kod nas.. ovaj OnePlus 6t, a pocece sve vise i vise da se prodaje. Pa verovatno oni imaju obezbedjen i servis.

OP6T kod nas kosta isto kao i S9+. Ne izjasnjavam se koji je fon bolji samo konstatujem da je na zapadu cena 6T otprilike 550 dolara a Samsunga 700. To je onih 30% za ime. Ali kod nas to nije slucaj vec im je cena izjednacena. Sta vise, ako kupujes legal u radnji onda je 6T preplacen. Isplati se samo preko madjaron gde je 550eu. Opet, kod istih je i S9+ po toj ceni. Sta mi to govori, da je S9+ jeftiniji nego preko, a 6T skuplji. Nasi prodavci kao da znaju da ce jedan procenat ljudi insistirati na OP6T i zbog toga se dodatno ugradjujusto je max bezobrazno.

Poslednja izmena:
To je zato što u Emiratima (ili mađarskoj) op6t dobro drži cenu .. dileri se gotovo uvek ugrađuju identično za taj cenovni rang telefona.

Ako po nekada obrnes neku igricu o exynosu nemoj ni da razmišljaš.. najgore od svega tako će biti i sa s10

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sta bi bilo kad bi ovaj OnePlus imao ime Samsung ili Sony?

Kada bi ovaj telefon imao ime Samsung bio bi napljuvan od svih jer nema SD slot, 3.5 mm ulaz za slušalice, led notifikaciju, bežično punjenje, ip sertifikat, stereo svučnike, rezoluciju ekrana kao drugi flagship telefoni...
I svi bi tvrdili da ne vredi više od 400 evra max sa domaćom garancijom.
Pošto ima drugo ime vredi 560 evra bez garancije i sve ono što nema ustvari nije ni potrebno na telefonu niti to iko koristi.

Generalno gledano Mi8 je najbolji, ali on nije tema rasprave ovde. OP6t jeste isto malo precenjen , ali verujem da je ta cena zbog tog "cistog " androida. Npr MIUI na mi8 i na mix2s je isto tako fluidan, ali ne znam zasto OP ima veci rejting, da li je to do sistema prodaje, tj uglavnom preko interneta, pa to onda izgleda pozeljnije. Ne znam.
Bez obzira koji da kupis, ili Op6t ili s9plus neces pogresiti, i mislim da ni na jednom neces izgubiti nesto preterano ako se odlucis za prodaju jer ti se ne svidja.

@ckvrlj Da li ti mozes meni da verujes, da ja kad gledam neki telefon, uopste ne gledam da li ima prikljucak za slusalice 3.5mm, niti slot za SD karticu. Led notifikaciju, niti bezicno punjenje ( ne vidim svrhu jer se telefon isto puni sporo jos i sporije nego na obicnom punjacu, jedino ako zbog usb-c zelis da slusas muziku na slusalicama dok se telefon puni ).

Mislim da je najbolje uzeti MI8 i da ti ostane para.
bed7df2fd4f3ccf310df82c157cc8487.jpg
927df7c53f0f09352a5d929a8265e1a9.jpg
209cfd8e15eca602dbfa8e8c3c893212.jpg

100 hiljade za S9?
Ma uzmi Mi8 preko Kpa, i ustedi ogroman novac.
I da budes najveci baksuz, da ti se pokvari i ne ostvaris garanciju, mozes da kupis jos jedan i voziii. :D

@ckvrlj Da li ti mozes meni da verujes, da ja kad gledam neki telefon, uopste ne gledam da li ima prikljucak za slusalice 3.5mm, niti slot za SD karticu. Led notifikaciju, niti bezicno punjenje ( ne vidim svrhu jer se telefon isto puni sporo jos i sporije nego na obicnom punjacu, jedino ako zbog usb-c zelis da slusas muziku na slusalicama dok se telefon puni ).

Zašto ti ne bih verovao, naravno da ima ljudi kojima neke od tih stvari nisu bitne. Ali to ne znači da opravdavam da telefon nema sve to. Kao da su gledali da izbace sve što su mogli da izbace, a tel pri tome uopšte nije jeftin kod nas ni u zvaničnoj prodaji sa garancijom, ni na kp bez garancije.

Sa ovom cenom po kojoj može da se kupi mi8 bez garancije, 6t bez iste za 200 evra (ili preko 50%) više ne bih ni pogledao.

Izmedju S9+ i 6t, Samsung je bolji izbor.
Price o lagu pricaju oni koji nemaju S9+.
Da je OP 30% jeftiniji kao na zapadu, onda bi bila druga prica, kod nas na crno cena je ista.

Sad si ti jedini na svetu koji nema lag na samsungu. Bravo za tebe. Mi jadni nismo nikada imali samsung. Ovde je rec o one plus i samsung. Ne preporucujte coveku xiaomi jer nije naveo kao izbor. Ne sporim da xiaomi ima vrhunske telefone ali nije to tema ovde.

Sad si ti jedini na svetu koji nema lag na samsungu. Bravo za tebe. Mi jadni nismo nikada imali samsung. Ovde je rec o one plus i samsung. Ne preporucujte coveku xiaomi jer nije naveo kao izbor. Ne sporim da xiaomi ima vrhunske telefone ali nije to tema ovde.
Moj note 8, mamin s9, i sad opet moj Note 9 ne laguje ne pricaj gluposti. Ostavi se tih prica od pre 5 godina.. za istu cenu normalno da je bolji s9 (s9+)

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Znam da nije tema o tome, ali da li si MI 8 rootovao i ubacivao druge romove ili fabricki radi super? :) Mozda i glupo pitanje, ali kad udjem na temu o Mi 8 samo se o nekom modovanju prica :D

Moj note 8, mamin s9, i sad opet moj Note 9 ne laguje ne pricaj gluposti. Ostavi se tih prica od pre 5 godina.. za istu cenu normalno da je bolji s9 (s9+)

Da uopste znaš šta termin LAG znaci ne bi to pisao. Nego nebitno. Nemam vremena baviti se raspravom sa klincima. Treba zatvoriti ovu temu jer je koliko vidim covek resio sta ce uzeti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bedne fabricke Samsung animacije koje po defaultu predugo traju i nekad umeju da jos duze traju i da budu traljave nisu LAG, uzmi bilo koji noviji Samsung i u developer modu iskljuci iste i videces kako samsung leti. A neki proizvodjaci ih fabricki skracuju i uproscavaju tako da daju osecaj all about speed...
Naravno da moja keva ne zna da udje u developer mode i ako ne totalno bar promeni animacije na 0.5x kao ni 90% korisnika i otuda se dobija taj osecaj laga jer samsung ANIMACIJE nisu dobre.
U danasnje vreme Samsung HW i softver su jednako dobri kao i svi drugi, ok ne slazem se da ne mogu da biram jer da mogu uzeo bih SD a ne exynos kao i dosta ljudi jos.. *mjau**mjau**mjau*
Poenta je u tome da trujete ljude bezveze.
Ako ces vec platiti telefon od svog rada i truda ( ne pricam o svoti) poenta je da imas maximalni ugodjaj u koji spada naravno i BRAND kao i sama svest o njemu i sta koristis. Da uzivas u najboljem ekranu danasnjice kao i svim novim stvarima koja su itekako vazna naprimer ip rating, stereo, prosiriva memorija itd...
Zasto ali zasto bi neko kupio za 600e kineski brend koji ti ne pruza nista osim podrske za rot a pritom tog nekog to ne zanina?!? Gde je servis? Osecaj sigurnosti? Uzitak kada koristis telefon? Nemas to sa kinezima koliko god da su dobri, a jesu. Ne osporavam.

I cinjenica je da u Srbiji ljudi jedino mogu biti sigurni u Apple i Samsung, nijedna druga marka nema ozbiljan servis i kraj. Mozes pricati sta god hoces. Ali tako je

Poslednja izmena:
1200e je malo? Druze neko radi 6 meseci za te pare.. ne ponasaj se kao da si sultan.
Pa i auto kad kupis ne kupujes cherry kineski za koji ne postoji servis kod nas.

Sigurnost= servis= opravdavas i osiguravas svoju investiciju.. podrska ukoliko imas problem neki, mozes uvek da odes negde i pitas nesto.
Pare se namecu same jer se telefon kupuje a sad su postali dovoljno skupi da ne mozes reci bacio sam 1000e nemam ga gde popraviti ko ga sisa ide u kantu. Ne bih vise..
Ajd u zdravlja i izvinjavam se sto sam se potresao na to je samo telefon.. u pravu si.

Dušane, uz dužno postovanje, ne kupujes auto! A ne verujem da vecina ovde i auto kupuje sa garancijom! Za cenu nota 9 recimo ja cu kupiti od Madjara 2 one plus 6T telefona! I imam garanciju kao i u Srbiji! Kod mene je telefon max 2 godine i onda uzimam drugi. Lepo sam napisao da preko EU zemlje mozes popravljati telefon direktno preko one plus-a i van garancije. Ne vidim koja garancija onda fali? Domaca? Od domacih garancija jedino apple ispunjava moje standarde za garanciju. Od nasih servisa za Samsung i slicno niko se nije zadovoljan vratio, tj retko ko. Ti trujes ljude time da je domaca garancija jedino merilo! Mozda za ves masinu i tv, ali nije isto i za telefon! Ne shvati me pogresno, ja VOLIM SAMSUNG, i bezbroj puta se vracah na samsung! Nakon 1000 slika i 60-ak aplikacija lag krene i ne pomaze nista. Videces i sam! Zato sam odustao od sasmunga. Ima ljudi koji ne koriste toliko aplikacija i ne slikaju mnogo, ali za te pare ne sne da mrde telefon i kada je pun!!! Zato nisam za Samsung, i necu biti do daljnjeg. Ja na one plus 6 imam 3000 slika i 140 aplikacija i ne mrda!!!!

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Svaka cast. Ako nadjes za 680e cena note 9 (od operatera, 2 god garancije) 2x Oneplus 6t ja odma uzimam ne treba mi garancija...
Neema veze..
uzivajmo danas, na kraju krajeva u pravu si to je samo telefon.
Srecni praznici!

Ovlašćeni servis za Samsung je između ostalih i promobi. Jedan od najozbiljnijih servisa u zemlji. Tako da ne pričaj nebuloze. Oneplus moraš da pošalješ šverceru da ti onda šalje na popravku kada sledeći put ide u Mađarsku. I onda prodavnica iz koje je švercer kupio da šalje oneplus servisu. Cirka dva meseca da čekaš. Domaća garancija, skokneš do promobija i sve je gotovo za par sati. I ti porediš te dve stvari. Smešno stvarno.

Poslednja izmena:
Takodje srećni praznici!! [emoji3][emoji3][emoji322][emoji322]

Jeste @joca89, samo šverceri kupuju tamo u Madjarskoj i to nije sigurno, zato što oni nisu normalni - švercuju čoveče, ne plaćaju carinu, a mogu kulturno da plate (ti si to rekao da švercuju, ja ne znam), tako da bolje kupovati kod nas. ProMobi je najsigurniji. Pusti ti ostale telefone. Nemoj da čitaš ostale postove, samo navali da braniš Samsung i smej se [emoji16][emoji16] Takodje, nemoj gorivo da kupuješ u ni jednoj zemlji gde je jeftinije , kupuj kod nas , da ne bi bio švercer kao ovi gore navedeni nenormalni [emoji3] ja ću vala da kupujem za moje pare gde hocu i od koga hocu.

Aj u zdravlje. Dosta mi je ovoga. Covek nije ni spomenuo garanciju u prvom postu! Preimenujte temu u GARANCIJA SAMSUNG VS ONE PLUS.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno