Šta je novo?

S754 Nforce3 + Sempron 64bit

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=34647

Ovo je moj primerak, nije lose. Prvi utisci su dobri, pise da je 64bit-ni i lepo radi. Mislim da bi mi trebala malo bolja memorija da bi ga poterao jos. CBI (Central Brain Identifier) ga ne prepoznaje dobro pa nisam siguran da dam vise informacija. S' obzirom na cenu i overclock mislim da je dobra jeftina kupovina.

Pozdrav

drfedja je napisao(la):
Ovo je impresivno. Samo koja S754 ploca tera 356 Mhz HTT ? DFI ? :D

To nije moj rezultat. Moj je drugi u spisku. Kom mene na ASUS K8N-E Deluxe radi na 300fsb sto mu daje 2.4Ghz (default je 1.6Ghz). Mislim da me memorija zeza i da zbog nje nece vise da ide, na 325FSB pukne Win i izbaci plavi ekran sa informacijom "Dumping psihical memory" sto ukazuje na mem. Treba danas od druga da pozajmij KingMax HerdCore 500Mhz pa da probam da njom da li moze vise. Mozda i ploca ne moze vise ali to neznam, mozda mi neko moze reci da li je do ploce ili da se zezam dalje. Bilo mi je mnogo para da dam za DFI LP nForce3, ali izgleda da ce me usteda od 20-ak € kostati mnogo Mhz.

Pozdrav

X-BIT LABS:
Kod:
As for the AMD64 technology support, Sempron processors based
on the E revision of Palermo core do not have it, either. I have to stress
that this is a very disappointing drawback of all budget CPUs from AMD,
because.....

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-3100e_3.html

Sad mi nista nije jasno :wall: Koja je ovo revizija o kojoj sada pricamo :S:

Ja pricam o ovom modelu na kome je instaliran WinXP64bit, sto znaci da je to to.

Prilozi

• Image1.gif
    Image1.gif
    107.6 KB · Pregleda: 175
Pa nemaju svi Palermi 64-bitne instrukcije. Tek kasnije su počeli da ih odključavaju (kad je Intel najavio 64-bitne Celerone :)).

Eve jednog screenshota CPU-Z i Sempron 2500+ 64bit na Foxconn NF4-4x ploci. Probao sam sa overklokovanjem, ali ova ploca jednostavno nije za overklok. Inace jedan procesor vec radi na 300 magistrali, ali nemam screenshot.

Dakle eve ga default 2500+ 64bit

Prilozi

• 2500+.JPG
    2500+.JPG
    43.6 KB · Pregleda: 134
  • 2500+2.JPG
    2500+2.JPG
    35.4 KB · Pregleda: 139
Skini verziju 1.30. Verovatno će ona pravilno očitati Codename i ostalo.

Bogami ga prepozna. Eve...

Prilozi

• 2500+.JPG
    2500+.JPG
    44.2 KB · Pregleda: 215
samo me malo uputite :D
jel nisu Semproni sa Palermo jezgrom u stvari derivati Winchester jezgra te stoga imaju podrsku za SSE2 set instrukcija, a Semproni sa Albany jezgrom derivati San Diega i imaju SSE3 set instrukcija ???

ToxiC je napisao(la):
samo me malo uputite :D
jel nisu Semproni sa Palermo jezgrom u stvari derivati Winchester jezgra te stoga imaju podrsku za SSE2 set instrukcija, a Semproni sa Albany jezgrom derivati San Diega i imaju SSE3 set instrukcija ???

Tako je i da dopunim oznaka kod Palerma se zavrsava sa BA a kod Albany-ja sa BO.

E pa ovo je BX. Puna oznaka:

SDA2500AI03BX
LBBWE 0527GPGW
2726989G53132

Ovo je stvarno teško razumeti:

Moj sempron je BA , revizija DH8-D0 ali CPU-Z i svi ostali programi kažu da podržava 64-bit, ali ne i SSE3. Neko na tom forumu kaže da je na takvom Sempronu instalirao WinXP64 i da lepo radi :trust:

moj zakljucak :D
"BA" je od jezgra Winch. i stoga nema SSE3 (samo SSE2), to je svima jasno, a po mom misljenju su u AMD-u, a izazvani potezom Intela, poceli sa izbacivanjem tih procesora sa ukljucenim 64-bitnim instrukcijama!!! (verovatno mu iz toga i promenjen kodni naziv)
"BO" - od jezgra San Diego, sa prvobitnim kodnim imenon Albany, nema 64-bitne instrukcije, ima SSE3 (e sad zasto u nazivu jezgra figurira Palermo, ne znam)
"BX" - od jezgra San Diego, sa ukljucenim 64-bitnim instrukcijama + SSE3 (i nov kodni naziv Palermo ???)
da li je ovo tako, ajde Nedjo javi se i razbi misteriju :S:

kole89 je napisao(la):
Ovo je stvarno teško razumeti:

Moj sempron je BA , revizija DH8-D0 ali CPU-Z i svi ostali programi kažu da podržava 64-bit, ali ne i SSE3. Neko na tom forumu kaže da je na takvom Sempronu instalirao WinXP64 i da lepo radi :trust:

Evo odgovora...

Instructiesets Paris/Palermo D0 stepping: RISC - IA32 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2
Instructiesets Winchester 128KB D0 stepping: RISC - IA32 - x86-64 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2
Instructiesets Palermo E3 stepping: RISC - IA32 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2 - SSE3
Instructiesets Palermo E6 stepping: RISC - IA32 - x86-64 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2 - SSE3

Izvor http://balusc.xs4all.nl/ned/har-cpu-amd-k8.php

Poslednja izmena:
Odlican link Dekara!
U principu su svi Semproni 64-bitni, a AMD je tek na E6 reviziji "odvrnuo" 64bitnu podrsku. No, to ne znaci da se mozda ne zalomi neki D0, E3 ili cak E4 sa 64bitnom bodrskom. Gre'ota je baciti neko Venice/San Diego jezgro, ukoliko je samo deo L2 cachea neispravan...

Dekara je napisao(la):
Evo odgovora...

Instructiesets Paris/Palermo D0 stepping: RISC - IA32 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2
Instructiesets Winchester 128KB D0 stepping: RISC - IA32 - x86-64 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2
Instructiesets Palermo E3 stepping: RISC - IA32 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2 - SSE3
Instructiesets Palermo E6 stepping: RISC - IA32 - x86-64 - NXbit - MMX - 3DNow! - SSE - SSE2 - SSE3

Izvor http://balusc.xs4all.nl/ned/har-cpu-amd-k8.php
Dakle ubo sam Wincha koji se prepoznaje kao 64-bitni Palermo :D :smoke:
Nego samo moj ima 256KB L2 Cache-a :trust:

kole89 je napisao(la):
Dakle ubo sam Wincha koji se prepoznaje kao 64-bitni Palermo :D :smoke:
Nego samo moj ima 256KB L2 Cache-a :trust:
Jos da je Socket939 :d

Ma ovi procesori su sad stvarno BestBuy. Cena im je pala jos! Sad su jeftiniji od najsugavijih SocketA semprona, tj Sempron 2200+. Kostaju oko 60 €!

Pitanje je samo hoce li ih biti konstantno!

Jedna mala napomena za buduce kupce semprona64 da obrate paznju na reviziju jezgra, tj. stepping. Ja sam se malo namucio da nadjem odgovarajuci sempron64, naime u nekoliko firmi nisam uspeo da pronadjem odgovarajuci stepping, uglavnom imaju D0 stepping(zadnja dva slova u oznaci procesora su BA) koji ima x86-64 ali nema SSE3.
Treba traziti E6 stepping(zadnja dva slova u oznaci procesora su BX) koji ima i x86-64 i SSE3.
Prodavci(vecina), naravno nemaju pojma o tome, neki kategoricki odbijaju da postoje semproni64 "jer ne pise na kutiji 64bit":wall: a neki su me gledali bledo gledali u stilu "Ti si to nesto pobrko":trust:

Znaci, samo pre eventualne kupovine trazite da vidite kutiju i ako na procesoru stoji SDA********BX to je to! :smash: ;)

Poslednja izmena:
Dekara je napisao(la):
Jedna mala napomena za buduce kupce semprona64 da obrate paznju na reviziju jezgra, tj. stepping. Ja sam se malo namucio da nadjem odgovarajuci sempron64, naime u nekoliko firmi nisam uspeo da pronadjem odgovarajuci stepping, uglavnom imaju D0 stepping(zadnja dva slova u oznaci procesora su BA) koji ima x86-64 ali nema SSE3.
Treba traziti E6 stepping(zadnja dva slova u oznaci procesora su BX) koji ima i x86-64 i SSE3.
Prodavci(vecina), naravno nemaju pojma o tome, neki kategoricki odbijaju da postoje semproni64 "jer ne pise na kutiji 64bit":wall: a neki su me gledali bledo gledali u stilu "Ti si to nesto pobrko":trust:

Znaci, samo pre eventualne kupovine trazite da vidite kutiju i ako na procesoru stoji SDA********BX to je to! :smash: ;)
Da Li BX ova ima u svim velicinama 2.5k+, 2.6k+ ....3.4k+

Svi 2500 i 3400 su shezdesetcetvorobitni, dok se ostalih modela moze jos uvek naci i 32bitnih, doduse, to nece dugo potrajati...

Pakom nudi od pre par dana 64 bitne Semprone. Nego, jel to AMD povukao iz proizvodnje 32 bitnjake sa A socketom? Nesto ih u zadnje vreme slabo ima.

ZverBre je napisao(la):
Pakom nudi od pre par dana 64 bitne Semprone. Nego, jel to AMD povukao iz proizvodnje 32 bitnjake sa A socketom? Nesto ih u zadnje vreme slabo ima.
dobro jutro i laku noc :)
nema vise SocketA....

I kakva je situacija sa Sempron 2500+ i Foxconn plocom sa pocetka, kako je resen problem, posto nameravam da nabavim istu kombinaciju za druga pa da izbegnem probleme sa prepoznavanjem...

Nabavio sam i ja svoj primerak 64-bit Semprona, snimio cpu-z , ali neznam kako da vezem sliku za ovu poruku ? :wall:

Nazad
Vrh Dno