Šta je novo?

S754 Nforce3 + Sempron 64bit

• Začetnik teme Začetnik teme uNesc0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

uNesc0

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2004
Poena
319
Upravo sam probao kombinaciju Foxconn NF3 plocu i Sempron 2500+ 64bitni i komp nece da se butuje. Pishti.

Sada vidim da Foxconn sajtu nema novi bios koji to resava, pa me interesuje je li svaka NF3 ploca odbija saradnju sa 64bit Sempronom ili neke mogu da rade bez novog biosa?

Inace taj procesor kosta negde oko 60€ i za te pare je definitivno BestBuy!!!

Javljam ako resim, ali vas molim ako iko ista zna da mi javi sto pre, hitno mi je . Hvala :wave:

Skrenuli smo sa teme. Ispada da ja reklamiram Alti sto mi uopste nije namera. Molim moderatore da obrisu ove postove.

Aco pitaj na PM sta god ti treba :wave:

ja sam danas vratio sve foxconn ploce jer ne rade sa 8 (!!!) vrsta memorija tj kad se ubodu u oba memorijska slota. Cak vecina tih memorija je bila recommended, ali nece da radi
U pitanju su bile 939 nf3 ploce.

Ali fox conn 🙂
Lisicja prevara 🙂

Foxconn ploce rade OK! Meni se makar nije desilo da pravi probleme sa memorijom jos uvek. Cak sam ubadao i tri odjednom i radilo je bez problema. Nisu sad bas nekog ekstra kvaliteta, ali cena im je stvarno pristupacna.

Besides, Foxconn pravi Leadtek, Powercolor graficke (negde sam cak procitao da oni prave graficke za nvidiju), ako se ne varam. Njihov brand je Winfast, prema tome ne bi trebalo da su lose ni najmanje.

I da, evo uspeo sam, radi. Promenio sam procesor i sve radi kao sat. Procesor detektuje kao "AMD Hammer - Unknown model". CPU-Z ga detektuje kao "Athlon 64 - unknown model". Za sada radi fino, ali nisam nasao vremena da ga overklokujem. A ionako mislim da ploca ne bi mogla preko 260-270.

Probacu na Epox 8KDA3J cim izadje adekvatan BIOS. Ocekujem oko 2,2GHz 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam kupio Sempron 2800+ 64bit i radi sasvim lepo sa pločom iz potpisa. Nikakav update BIOS-a nije bio potreban.

kole89 je napisao(la):
Ja sam kupio Sempron 2800+ 64bit i radi sasvim lepo sa pločom iz potpisa. Nikakav update BIOS-a nije bio potreban.
pa ti si kupio svima poznat CPU i nasiroko priznatuplocu!
Nego nisam znao da su stigli 64bitni Sempron procesori kod nas!
Gde si ga kupio??

ima 64-bitnih 2600+ semprona u pinu ako sam dobro video dodatu nalepnicu na kojoj stoji "64-Bit" (il tako nesto), provericu pa cu javiti....

stvarno stoji u cenovniku:
CPU Socket754, AMD Sempron 2500 BOX/64 bit - 67€ :trust:

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
pa ti si kupio svima poznat CPU i nasiroko priznatuplocu!
Nego nisam znao da su stigli 64bitni Sempron procesori kod nas!
Gde si ga kupio??
Kupio sam ga u Microsystems-u, ali prilikom kupovine nisam znao da je 64-bitan. Tek kasnije sam pomoću CPU-Z-a to otkrio 🙂 (slika u attachmentu).

Prilozi

• sempron2800_64bit.webp
    sempron2800_64bit.webp
    27.2 KB · Pregleda: 281
a c a je napisao(la):
Najzad jeftinih AMD 64 procesora!
i dalje nedovoljno jeftini ali za par meseci kad se probudi trziste i stigne na svaki cosak bice ~50e taj 2600+.

Daj Nedjo nemoj da me iznenadjujes. Vidis na vrhu te strane! Pise lepo 1,4GHz, 256KB, 64bit, Palermo SSE3...

Jel' ze zezas ili si ozbiljan? Evo cim donesem digitalac, slikam kutiju i procesor pored nje da vidis oznaku. Znaci, na kraju je BX. Uostalom bice slika za sat-dva.

Probao sam malo za klokovanjem i radio je na 1,75GHz bez problema. Samo sto ploca i nije neka za overklokovanje pa ne moze vise od 250*7! Cim Epox izbaci bios javljam.

Pa ajde daj CPU-Z pa da vidimo sve crno na belo 🙂

Bubus X je napisao(la):
Pa, znaju... Lepo pise pored Semprona 64 - bit enabled
Pa jel pise pored 2500 modela?

Pa sad sam se stvarno zainteresovao za taj Sempron64, razlika izmedju njega i Athlona64 je samo u cache-u? (misleci na s754) Da li sam upravu, fali mu samo 256Kb cache i dualchannel da bi bio venice? Ako sam upravu izgleda da je to sledaca low-end best-buy

Nazad
Vrh Dno