Šta je novo?

S754 konfiguracija; predlozi dobrodošli

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba da sestri sklopim mašinu, pa me zanima koja bi s754 ploča bila najzgodnija?
Pošto nema baš mnogo kinte, a po mojoj proceni K7 platforma nije pametna kupovina (a ni mnogo isplativa, koliko vidim ušteda bi bila jedva 50-tak evra), traži se stabilna ploča, koja će dobro sarađivati 2800+ (ili možda sempronom 3100+ kada bi ga negde bilo), sa nekim atijem 9550, jednim value 512 ddr modulom, combo optikom i jednim pata hdd-om. Bilo bi lepo da ima firewire (povremeno navrati rodjak sa kamerom, pa da može da ostavi snimke) ali nije mnogo bitno. Iz gornjeg stikija nisam ništa pametno pročitao, osim da generalno epoxi idu, ali meni nije bitan OC, već prvenstveno cena i opcije ploče.

Epox 8KDA3i, 8KDA3j...

Moze i Epox i Chaintech, s tim sto nijedna ploca nema FireWire. Nema veze, PCI firewire karticu mozes naci za CCA 15€.

Sempron 3100+ BOX?!? Covece taj procesor je trenutno skuplji od Athlon64 2800+ BOX i zato ne vidim smisao kupovine istog.

Moja preporuka Gigabyte K8NS. Izuzetno stabilno radi, a za male pare.

Samo nemoj Msi k8n neo platinum,imaces problem sa hladnjakom na chipsetu,pasivan je,ima na sebi neku plocicu koja vibrira pri vecem broju obrtaja kulera na procesoru a osim toga i temperatura chipseta je velika za moj ukus.Inace je ploca o.k. ako zamenis taj hladnjak sa onim cooler masterovim pac-01 koji niti se cuje a temp u idle je 30 stepeni.Ima firewire.

Poslednja izmena:
Kakvi su Asusi: K8N i K8V, cene su im jako povoljne, a nešto ne vidim loših komentara ovde....

frogman je napisao(la):
Izmedju asus K8N i K8V ako vec moras da biras izaberi K8V.
Neki poseban razlog? Objasni, jer mašina NEĆE biti klokovana, dakle, potrebno je samo da radi stabilno na defaultu i da nije mušičava prema izboru memorije. Asus na sajtu kaže da K8N ima nV firewall (što znači da je u pitanju 250GB čipset) ili možda grešim, jer ne pominju 1Gb mrežu (koja ni uopšte nije bitna). K8V ima Gb mrežu (opet sajt).

Nazad
Vrh Dno