Šta je novo?

s754, dfi ili epox??

nDiablo

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2005
Poena
309
1.Sta mislite sta je bolje - Da li DFI Infinity NF4x, ili EPoX 8NPAJ??

2.jer znate gde ima da se kupi ovaj epox??

3.koja ce ploca bolje da radi sa x1600pro??? :trust:

ne znam da li sam bas potrefio sobu, ali...

:wave: :wave: :wave:

nidza je napisao(la):
DFI lepo radi sa svakojakim kombinacijama modula, čak i sa različitim. Jedina bitna stavka je ubiti memory interleaving i ručno setovati module pri debelom overkloku (mada ovo važi za većinu ploča).

Moja iskustva su drugacija, tj. u jednoj masini kad metnem dva modula od pola kile gold memory nema sanse da prodje sta kod podesio u bios-u. I druge je na forumu zezalo koliko vidim, uglavnom ne igrati se i ici na 1 modul sto da razmisljas ako ne mora.

Koliko vidim EP-8NPAJ vise nema da se kupi, dali je EP-8NPA7I dobra kupovina, odgovara mi manji layout zbog uskog kucista tako da mi se vise dopada, ako je stabilna na 320-330MHz koliko i moj sadasnji Epox EP-8KDA3I odgovara savrseno (nevredi ulagati u AGP grafiku)

sasamil je napisao(la):
Koliko vidim EP-8NPAJ vise nema da se kupi, dali je EP-8NPA7I dobra kupovina, odgovara mi manji layout zbog uskog kucista tako da mi se vise dopada, ako je stabilna na 320-330MHz koliko i moj sadasnji Epox EP-8KDA3I odgovara savrseno (nevredi ulagati u AGP grafiku)

Nazalost izgleda da nema! Ali ja necu odustati tako lako!

Za EP-8NPA7I, ne znam sta da ti kazem! Gledao sam je i ja, ali nesto mi tu ne odgovara! Pre sam za 8NPAJ!
Bolje uzmi DFI nF4X INFINITY!! Imaju slican layout :D
:wave:

DFI uopšte nema loš layout, tako da ne vidim šta se cimaš oko toga. Uzmi ploču koja ti je jednostavnija za dobaviti i reklamirati ako se ukaže potreba, sve ostalo je nebitno, pošto su previše slične. Nema potrebe razvodnjavati thread u beskonačnost. Ne kupuješ kola, nego entry level komponentu za računar...

sasamil je napisao(la):
Kako na DFI da stavim pasivno hladjenje cipseta i 6800GS karticu. Ako to moze onda nema problema

Onima kojima ne smeta ne vredi objasnjavati, onima kojima smeta nema potrebe. Ja ne bih se vise vratio na DFI u zivotu i to samo zbog layout-a.

sasamil je napisao(la):
Izgleda da ce da padne Epox EP-8NPA7I valjda ce da radi na 300MHz 2.4GHz malo li je...

Moj DFI radi 8x350MHz=2.8GHz.Prezadovoljan sam. Moze i na 2880 ali nije stabilno.

Misko je napisao(la):
Ako je to 100% stabilno onda imas najbolji primerak proc u evropi (ako pricamo o sempronu 2800+)

100% stabilno. :) U pitanju je Sempron 2800+. CPU mi tako radi vec desetak dana.Znaci box kuler i napon 1.75V.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Ako je to 100% stabilno onda imas najbolji primerak proc u evropi (ako pricamo o sempronu 2800+)

What? :trust:

Falcon je napisao(la):

What ili ne, Dekarin proc (a njegov je bruka bruka primerak medju prvih 5 u svetu 100%) nije na 350 rock stable ma sta radio sa vcore-om (ako me secanje dobro sluzi bazirano na dopisivanju i testiranju preko PM-a), a ovaj ako je na 350 stabilan u sta ja licno ne verujem, onda jeste def najbolji primerak moj preko 333 nema sanse ni na - temp sa 1.85 voltazom ladjen TT BT-om :D da bude rock stable (3h plus u prime-u)

Poslednja izmena:
Ovde 2.71GHz rockstable već pola godine na 1.6v. Takođe 2800+. Ne vidim šta je toliko nemoguće da momku radi na 2.8, nije to ništa svemirski, verovatno jezgro za nijansu bolje, a bogme i solidna voltaža. Možda može i ovaj moj, nego nemam živaca da se zezam za 90MHz, i tako sam dovoljno puta rasuo Windows na parčiće dok sam provalio da treba da isključim memory interleaving. :d

Dosta offtopica od mene... ;)

nidza je napisao(la):
Ovde 2.71GHz rockstable već pola godine na 1.6v. Takođe 2800+. Ne vidim šta je toliko nemoguće da momku radi na 2.8, nije to ništa svemirski, verovatno jezgro za nijansu bolje, a bogme i solidna voltaža. Možda može i ovaj moj, nego nemam živaca da se zezam za 90MHz, i tako sam dovoljno puta rasuo Windows na parčiće dok sam provalio da treba da isključim memory interleaving. :d

Dosta offtopica od mene... ;)

jeste i megahercaza jedan parametar, ali visoki htt jos vise limitira sempron e6.

Poslednja izmena:
Vrh Dno