Šta je novo?

s754, dfi ili epox??

nDiablo

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2005
Poena
309
1.Sta mislite sta je bolje - Da li DFI Infinity NF4x, ili EPoX 8NPAJ??

2.jer znate gde ima da se kupi ovaj epox??

3.koja ce ploca bolje da radi sa x1600pro??? :trust:

ne znam da li sam bas potrefio sobu, ali...

:wave: :wave: :wave:

Rax13 je napisao(la):
Zashto Epox??? Mislim nije 8NPAJ losha ploca, ali u odnosu na NF4x Infinity...

1. Boli layout nego kod DFI-a
2. Mislim da su Epox MB generalno stabilnije u odnosu na DFI-owe. Koliko widim mnogi na benchu imaju probleme sa njima... Nisu one za swakoga...

Shto se tiche OC werowatno DFI ima malu prednost (mada se ne bih u to kladio), prema tome ako chowek ne planira neki "ekstremni" OC bice mu sigurno dowoljan i owaj Epox...

Ajd' u zdrawlje!!!

Trenutni rezultat:
DFI(7) EPoX(1), ali kad dodje Vule... DFI(7) EPoX(8) :D
Koliko widim mnogi na benchu imaju probleme sa njima... Nisu one za swakoga...

Ma necu ja maltene u opste da ga kloknem, jer nemam potrebe! Nabaci cu AMD Athlon64 2800+ (1800), mozda ga bacim na 2.0 ili 2.2! Sto sam siguran da EPoX moze to da odradi.
Znaci nije mi bitan toliko klok...
Zeleo bih da nemam nekih vecih problema, lepo kaze covek-mnogi se muce oko nje!
Mislim da je ipak mozda bolji za mene EPoX! :trust: :wave:

Poslednja izmena:
Ja sam sa Epoxom imao losa iskustva,8RDA+ i 8KDA3J. Sa prvom sam imao problema sa kondenzatorima koji su 2X riknjavali a sa drugom je bilo svasta. Prvu sam reklamirao posle nedelju dana i sa drugom se nisam bas usrecio tako da mi je jedini izbor bio da je prodam ortaku koji je takodje nosio na reklamaciju i dobio novu sa kojom isto ima problema pri paljenju i sa podizanjem sistema po default vrednostima. Sa ovo konfom iz potpisa, da cuknem u drvo, nemam problema 1/2 godine a ne gasi se uopste, 24h dnevno je operativan :cigar:

Potpuno svejedno.

Mislim da je ovo glasanje besmisleno, obe ploče su dobre. DFI generalno kao firma kod mene je na prvom mestu. Moja prva DFI (PB-61ZX) ploča i dalje funkcioniše kod matoraca u konfi, i tera cpu na 1.2GHz (već ulazi lagano u 9. godinu starosti, originalno je na njoj bio Cely 300A na jesen '98). Ponovo sam na DFI, i ovoj firmi ću biti veran.

Epox se brukao malo sa nekim modelima ploča, ali u konkretnom slučaju sam mišljenja da je potpuno svejedno koju ploču uzmeš. Prema tome, podeli moj glas na dva dela.

nDiablo je napisao(la):
Ma necu ja maltene u opste da ga kloknem, jer nemam potrebe! Nabaci cu AMD Athlon64 2800+ (1800), mozda ga bacim na 2.0 ili 2.2! Sto sam siguran da EPoX moze to da odradi.
Znaci nije mi bitan toliko klok...
Zeleo bih da nemam nekih vecih problema, lepo kaze covek-mnogi se muce oko nje!
Mislim da je ipak mozda bolji za mene EPoX! :trust: :wave:

Onda je bar prosto, posto ti ni jedna nece biti ogranicavajuci faktor pri OC na ~2.2k, uzmi jeftiniju, vodeci racuna o trajanju garancije :p .

Poslednja izmena:
Još niko nije dao nekakav konkretan razlog,a neće ga ni dati.
Baš kad su u pitanju ploče lično se ne vežem uz neko ime...a probao sam i Asus,Gigabyte,Epox...i sve su odlično radile.

Mislim skoro svi hvale taj DFI, pa rekoh možda sam se zeznuo što ga nisam kupio. A bit će ipak da nisam!
Koliko god neko uspije overklokati bilo koji CPU sa nekakvom DFI Fatality,Ultra i sl. pločom,ja ću ga isto toliko podići sa ovim svojim Epoxom koji je daleko jeftiniji.

Ipak cu prvo da pojurim EPoX-a, zbog boljeg layout! Ali gde mogu da ga nadjem?? Mislim gde ima da ga kupim? Jedan DFI sam vec rezervisao ukoliko ne nadjem EPoX!!!
A i sta mi vredi 2 godine garancije kod DFI-a kad cu morati da menjam onaj njegov kuler, uskoro!

Moze jos neko da mi odgovori kako bi se slagao HIS x1600pro sa ovim epox-om?
Kako se slaze nForce4 4X chipset sa radeonkom?
Hvala

Poslednja izmena od urednika:
nDiablo je napisao(la):
Ipak cu prvo da pojurim EPoX-a, zbog boljeg layout! Ali gde mogu da ga nadjem?? Mislim gde ima da ga kupim? Jedan DFI sam vec rezervisao ukoliko ne nadjem EPoX!!!
A i sta mi vredi 2 godine garancije kod DFI-a kad cu morati da menjam onaj njegov kuler, uskoro!

Moze jos neko da mi odgovori kako bi se slagao HIS x1600pro sa ovim epox-om?
Kako se slaze nForce4 4X chipset sa radeonkom?
Hvala

Bas zbog layouta sam ga i ja pazario, mada pazi Asus je poceo sa grafickim kod kojih je cooler sa gornje strane tj. reverse cooling sistem :d, his 1600pro bi se slagao savrseno.

p.s. Ako neko ide na DFI neka zaobidje 2x resenja za ram, kad ima 2 ili vise slota popunjena obara na 333, i sa nekim modulima nije stabilna, barem su tava moja iskustva, 333 setovanje ponekad moze da se zaobidje iako ima 2 ili vise modula.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
p.s. Ako neko ide na DFI neka zaobidje 2x resenja za ram, kad ima 2 ili vise slota popunjena obara na 333, i sa nekim modulima nije stabilna, barem su tava moja iskustva, 333 setovanje ponekad moze da se zaobidje iako ima 2 ili vise modula.

DFI lepo radi sa svakojakim kombinacijama modula, čak i sa različitim. Jedina bitna stavka je ubiti memory interleaving i ručno setovati module pri debelom overkloku (mada ovo važi za većinu ploča).

Nazad
Vrh Dno