Šta je novo?

S7 ili G6

VasaPianoCovers

Poštovan
Učlanjen(a)
11.02.2018
Poena
55
Ljudi,kupujem nov telefon,S3 me verno sluzi vec 4 godine i vreme je za promene, S7 ili LG G6? Kamera je prioritet :)

Poslednja izmena od urednika:
Sta znam, ja bih uzeo g6 zbog sirokougaone kamere...jedan od retkih telefona koji ima takvu kameru i mislim da ce vise posluziti za neke selfije, arhitekturu, pejzaze, itd... :)

G6 definitivno, presao sam sa s7 na g6 i tel je odlican.
Meni je kod tel bitna baterija i kamera, na g6 bolje i jedno i drugo.

Imao sam istu dilemu kad sam kupovao telefon u oktobru prosle godine i odlucio se za S7. Pre njega sam koristio Nexus 5x i Flex 2, oba pravio LG. Nexus sam prodao pre nego sto je otisla ploca, na oba Flexa crkla ploca. Ne kazem da taj problem ima i G6, ipak je to flagship koji je izaso dosta kasnije u odnosu na ova dva modela, ali eto, cisto da napomenem. Naleteo mi je jedan novi S7 sa VIPovom garancijom i fiskalnim i tu se negde i zavrsila moja dilema (u to vreme nigde nisam mogao da nadjem G6 sa takvom garancijom, a kostali su manje vise isto). Zaista ne mogu da se pozalim na rad S7 iako vec moze da se kaze da je star model (izasao pre 2 god). Kamera za point and shoot je odlicna, baterija mi traje oko 5h SOT, sa adhellom sam pogasio neke app koje ne koristim i telefon radi kao sat. Nisam vrsio detaljna uporedjivanja sa G6 jer ga niko i nema u mom okruzenju, tako da ne mogu da kazem da pravi bolje slike, radi fluidnije itd. Ali mogu da kazem da sam prezadovoljan sedmicom i to je na karaju krajeva i jedino bitno :)
Utiske o G6 ce ti izneti neko ko ga je koristio, pa vidi sta vise odgovara tvojim potrebama, jer "dobar" i "bolji" telefon su vise subjektivne nego objektivne kategorije. Srecno!

Koristio sam 4-5 komada lg g6 telefona po manje - vise mesec dana. Evo iskustva

Telefon je fluidan, brz, deluje kvalitetno u ruci, kamera prednja je djubre dok je zadnja sasvim ok, ne znam u poredjenju sa s7 (nisam koristio s7 nikada) ali je kvaliteta kao na Lg G4 Huawei p9 Honor 8 i to sto se tice "normalne" kamere. Prednja kamera je mnogo bolja na p9 H8. Sirokougaona kamera jeste za neke stvari ok ali je po meni glupost jer mnogo krivi sliku, te stvari i ljudi na njoj izgledaju razvuceni i jednostavno meni je to bezveze, lica ljudi izgledaju plasticno itd... Kod kamera mi se svidja onaj 360 stepeni mod i on radi perfektno. Baterija je sasvim ok, doksta bolja nego na p9 i meni je drzala po jedan dan uz dosta koriscenja, ako slabije koristis tel onda moze i 2 dana bez problema. Telefon je po meni dosta cvrst i deluje da je dosta kvalitetan, neki ljudi se zale da im je prestala vibracija da radi ali ja te probleme nisam imao. E sad negativne strane, plasticno staklo kamere koje se nenormalno lako grebe, na crnoj verziji telefona te ogrebotine su bas vidljive dok na sivoj manje, folije za staklo kamere otpadaju jer prenose svetlost od blica preko socivo te slike koje su uslikane sa ukljucenim blicem ne ispadaju dobro. Serija 711 ima backlight bleed izmedju lg logo i levog donjeg ugla telefona, takodje ima primetno curenje osvetlenja u gornjem levom uglu. Prva 3 ili 4 LG G6 su mi stigla sa preinstaliranom folijom na ekranu dok je zadnji bio zapakovan u onu foliju kao sto koristi huawei a bez folije na ekranu i bas taj zadnji telefon je imao fabricki ogrebanu lajsnu (ogrebotina nekih 3 mm). Ja bih, iskreno, zaobisao ovaj telefon, iako sam oduvek voleo LG telefone, malo su me razocarali sa kontrolom kvaliteta i nekim glupostima kao sto je plasticno staklo kamere na skupom telefonu ili staklo na ekranu koje je toliko tanko da najmanjim pritiskom na njega ekran mesa boje. Trenutno koristim Samsung A8 i veruj mi ja ne vidim nikakvu razliku u radu telefona (za moje potrebe - chat face, COC slikanje gmaps) niti u zadnjoj kameri, prednja je vec dosta bolja na a8...

Nazad
Vrh Dno