Šta je novo?

S3 readies 6600 SLI killer

bah!
"Killovalo" se sto je Killer!
Sve je to smesno i neozbiljno! Misliim 6600 KILLER! Pa da bi bio kuller mora da se proizvodi u sumanutim kolicinama i da ne znam sta u S3-u urade da sve one OEM-ove koji trpaju "na kilo" 6600 u svoje masine, preobrate da koriste tog killera... smesno!

Slazem se ,mada sam samo preneo vest sa Inq-a.Mada bi bilo lepo kad bi jos jedna firma usla u mid/low sektor i izvrsila dodatni pritisak na cene🙂
Jes da ga nikad licno ne bih uzeo,al konkurencija cini cuda 🙂

Jadna je ta pobeda i nad x1300pro
Uzaluden su tolike frekvencije kad tek sa 1,4GHz za memoriju jedva i neshto prelazi x1300pro koji ima skoro upola nize frekvencije memorije. Lichi na isto ono shto je proshao ATi, kill-avi drajveri. Ali upravu ste greota za tu memoriju.
Nego ako se setimo i ATi je tako pocheo rat sa NV-om i uspeo da se izbori. S3 mora dobrano da se pomuchi da bi uspeo da se probije masovnije.

ivica je napisao(la):
Jadna je ta pobeda i nad x1300pro
Uzaluden su tolike frekvencije kad tek sa 1,4GHz za memoriju jedva i neshto prelazi x1300pro koji ima skoro upola nize frekvencije memorije. Lichi na isto ono shto je proshao ATi, kill-avi drajveri. Ali upravu ste greota za tu memoriju.
Nego ako se setimo i ATi je tako pocheo rat sa NV-om i uspeo da se izbori. S3 mora dobrano da se pomuchi da bi uspeo da se probije masovnije.

Polako ivice - inquirer obicno tracari na sve strane, ali ima tu i neke istine. Ako kartica zaista tako malo trosi, zamisli sta moze da se uradi malom modifikacijom napona jezgra? Sa tako jednostvnom arhitekturom sigurno ce OC biti sasvim zadovoljavajuci. A drajveri ce se vec poboljsati. Sve u svemu, raduje me vest da je S3 jos uvek u igri i da se koprca. Bice sjajno ako dobijemo i treceg igraca (nize cene!).

Samo mi nije jasno kako radi onaj Non-linear Scaling algoritam... Nesto je tu sumnjivo.

zar ima jos ljudi kojima nije jasno da samo nVidia moze da kiluje 6600? :trust:

@Darko..istina je da inquirer jeste "IT trachara" donekle. Ima tu istine to sigurno. Jednostavnost je donela vece frekvencije. Cooler je dosta jadan i odaje da se kartica i ne greje mnogo na tih 700Mhz. Moguce je da se moye dodatno to nasfirati...ali koliko se to moye odraziti na performanse kad je ovde memoriski deo problem. Ili GPU ne moze adekvatno da iskoristi tu memoriju na 1,4GHz. Ne znam ali sa onim rezultatima deluje kao da je neko puvukao ruchnu na toj kartici ili u samom GPU-u. Sa tom memorijom bi trebalo da ima performanse oko 6600GT-a s obzirom koliko protok 1,4GHz memorija moze da ostvari.
Kao shto vidim po netu...ovi s3 gpu-ovi bi mogli biti zanimljivi za laptop trzishte ybog male potroshnje.

Inache ako uspeju da odrzavaju "Hrome" na nogama dovoljno dugo(ako neko ne kaze da se bacaju pare u vetar i zavrne slavinu..😀) moguce je da ce jednog dana uci oybiljnije na scenu i napraviti neki pomak. Treba nechim inovatnim steci reputaciju. Nechim shto ce samo ti chipovi imati a ne i konkurencija (ATi i NV) pada tako neshto urade.

Poslednja izmena:
Jadan taj silicijum...pa bolje bi mu bilo da je u pesku zavrshio nego shto je dospeo tamo..😀

Ajd sve ..razumem..al' to nisu mogli ili nisu ni hteli da pokrenu sa 4xAA..mislim na taj XGI.

Jel ovo Kinezi pogreshili
XGI Volair 8300 ES 32MB 64Bit...Volair....ili Volari...shta je sad?

ja sam svaki put, kad bi me izvarali da kupim neku S3 karticu, plakao od muke i S3 kompaniji zelim zelim ono sto im se vec i desava: dugu i bolnu smrt... Misljenja sam da oni ni pristojan digitron ne bi mogli da proizvedu, i taj bi gubio brojeve i gutao racunaske operacije, a verovatno i blokirao svake 3 sekunde...

gx-x je napisao(la):
ja sam svaki put, kad bi me izvarali da kupim neku S3 karticu, plakao od muke i S3 kompaniji zelim zelim ono sto im se vec i desava: dugu i bolnu smrt... Misljenja sam da oni ni pristojan digitron ne bi mogli da proizvedu, i taj bi gubio brojeve i gutao racunaske operacije, a verovatno i blokirao svake 3 sekunde...
Ja ne znam druze kakvo ti iskustvo imas, ali moje iskustvo sa S3om je veoma prijatno. S3 Trio V64+ je bila sjajna kartica, a S3 Virge me i dan danas sluzi kad zaglibi flashovanje BIOSa na "teretnom" radeonu...

Edit: i nijedna nikada, ali nikada nije izblokirala, niti je imala ikakvih problema...

Poslednja izmena:
Ja sa S3 Trio V64+ 1MB nemam bash dobra iskustva jer mi se zalomio neki felerichan primerak. Kad sam ga zamenio za S3 Virge 4MB ...bilo je mnogo bolje za to vreme.

@Darko: Imam i ja kartu "spasioca" al' trenutno negde spashava stvar (ostala je kod animana kad smo fleshovali njegovu MSI 6600(PCI-E) u 6600GT. Inache to je "mnogo mocnija" Riva 128 4MB PCI...u diamond Viper 330 izvedbi. Al' to je NV...tog vremena.
Dok sam se igrao sa leadtek6200@6600u bila je tu za ne daj Boze. Sva sreca nije mi bila potrebna.

pa ne govorim o tome, govorim o vremenu kad sam dao 250dm za virge 4mb kao ovo ono, reklama, karta super, kupim, pokrenem mortal kombat 4 i igra secka i radi ocajno, i onda uzmem voodoo1 za iste pare, ubacim i WOW ! jedino sto naravno nisam mogao da prodam s3 virge jer ga niko nije hteo...Jednostavno S3 je uvek bio 3 godine iza zahevnosti i trenutne tehnologije...reklamiraju da im proizvod radi nesto sto ne radi...i kradu ljudima pare...

gx-x je napisao(la):
pa ne govorim o tome, govorim o vremenu kad sam dao 250dm za virge 4mb kao ovo ono, reklama, karta super, kupim, pokrenem mortal kombat 4 i igra secka i radi ocajno, i onda uzmem voodoo1 za iste pare, ubacim i WOW ! jedino sto naravno nisam mogao da prodam s3 virge jer ga niko nije hteo...Jednostavno S3 je uvek bio 3 godine iza zahevnosti i trenutne tehnologije...reklamiraju da im proizvod radi nesto sto ne radi...i kradu ljudima pare...
Virge 4mb 250dm?! To te neko opako z :d Ja sam je kupio maltene odmah cim je izasla za nekih stotinak! Mozda malo vise, ne secam se tacno. Ali znam da je Voodoo kec kostao k'o sv. Petra kajgana u odnosu na virge!

Inace, razlike u brzini izmedju Virgea DX i S3 tria skoro i da nema; virge samo ima malo vise RAMa.

Edit: P.S. Mortal kombat 4 je izasao nekoliko godina nakon Virgea...

Poslednja izmena:
a dobro bre i ti ga nadje 🙂 znas kad je to bilo... kad me vec teras da se setim mislim da je bio 120dm naspram tria koji je bio 40-50 a tih 4mb nije donelo ama bas nista, voodoo1 (u mom slucaju diamond monster 3d) je bio 300dm, a ja sam ga zahvaljujuci "studentu" nabavio za 250 ili tako nesto...

pazi
zadnja koju sam ja imao je bila s3 savage2000
reklamirana kao ubica gf2
i toliko njoj
i ova ce biti isti takav ubica

pa ova je vec izvrsila samoubistvo kao sto je vec neko reko :d

PS. Primi moje saucesce za pare koje si dao na savage...

na svu srecu kupio sam ga polovnog za citavih 10e
al je brzo i otisao u nekoj masini za knjigovodstvo
mozda bi s3 bolje prolazio kad bi proizvodio graficke kartice za knjigovodstvo?

Poslednja izmena:
Darko je napisao(la):
Polako ivice - inquirer obicno tracari na sve strane, ali ima tu i neke istine. Ako kartica zaista tako malo trosi, zamisli sta moze da se uradi malom modifikacijom napona jezgra? Sa tako jednostvnom arhitekturom sigurno ce OC biti sasvim zadovoljavajuci. A drajveri ce se vec poboljsati. Sve u svemu, raduje me vest da je S3 jos uvek u igri i da se koprca. Bice sjajno ako dobijemo i treceg igraca (nize cene!).

Samo mi nije jasno kako radi onaj Non-linear Scaling algoritam... Nesto je tu sumnjivo.
Cisto sumnjam da ce oni da spuste cene nV i Ati chipovima. S3 odnosno VIA je potisnuta i sa trzista cipsetova, ostalo im je samo da prave procesore za embeded uredjaje.
Ono sto je zanimljivo kod ovog S3 jezgra je mala potrosnja, pa se sa tim moze dobiti solidan mobile graficki cip, koji pored svega nije skoop.

S3 koji je nekada suverenov vladao nizom i srednjom klasom - u doba Pentium I chipova, kasnije je prerastao u S3 Savage, i odmah nakon izlaska sledece generacije je propao i to zbog lose podrske, losih drajvera i zbog toga sto je nVidia bila bolja. Isto tako je propao i 3Dfx. :d
Non-Linear scaling razvlaci sliku u 16:9 tako sto centralni deo slike ostaje nedeformisan dok se slika izduzuje na krajevima po x osi.

Poslednja izmena:
propali su zbog cene proizvoda, i oni i 3dfx. Niko nije hteo da kupi Savage kartu zato sto je geforce kostao isto i davao vise, isto tako i voodoo5 i 6, kostao je 600$ (v6) a 500$ je kostao creative annihilator GeF 1 DDR koji je radio bolje... Sami su krivi...

Nazad
Vrh Dno