Šta je novo?

S3 ili 6500fd?

Preciousss

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Šta uzeti od ova 2 i zašto? Preporuke za jedan i drugi, ako nije problem.

Da li vredi uzeti 6500fd, iako su xD kartice duplo skuplje?

Aparat mi je potreban zbog mogućnosti da se nekad, nadam se sve češće, poigram sa dodatnim opcijama, i zbog toga ne bih uzimao nešto iz consumer klase.
Potreban mi je jači optički zoom, a i optičko tražilo. O noćnom snimanju nisam razmišljao, ali nije isključeno.

Unapred hvala na pomoći.

Fuji obavezno!
Prednosti 6500: manuelni zum, RAW, Super CCD senzor, 28mm wide, izrada.
Prednosti S3: dimenzije, video, IS.

Tja, pročitah sve i nekako nisam mnogo bliže odluci.
Slike sa 6500 izgledaju mnogo bolje, a sa druge strane su xD kartice i težina aparata.
Obavestiću vas šta sam uzeo na kraju.

Zahvaljujem na pomoći.

Ako hoćeš dobro tražilo, jedino DSLR može da ti pomogne tu.
s6500 je fenomenalan aparat za svoju cenu, ali mu je tražilo neupotrebljivo totalno.

Pa da. Uopšte nemoj da planiraš da kupiš prosumer ili kompaktni aparat
sa kojim ćeš slikati pomoću optičkog tražila. Moraćeš da se pomiriš sa upotrebom LCD ekrana (što i nije tako loše, s6500 ima veoma dobar LCD)
ili se ispruži i kupi bilo koji DSLR.

Izvini, koliko xd kartica planiras da kupis, kad ti je to TOLIKO bitna stavka?

Takodje, mislim da je par puta naglaseno da kvalitetne sd kartice ne kostaju puno manje od xd-a...

Učinilo mi se da sam video da xD kartice koštaju barem x2 u odnosu na isti kapacitet nekih drugih.
Ispravite me ako grešim, a isto tako, ako može na pm gde ima da se uzme povoljnije.

Ajd da kažem da smo i to rešili, ali ostaje problem sa veličinom aparata... gddmnt!

Sta ste zapeli sa karticama, razlika u ceni kartica je max 30 eura.

Po meni tu nema logike, ustedeti 30 eura na kartici da bi se uzeo losiji aparat ....

A cini mi se da je fuji toliko i jeftiniji od canona, ako ne i vise.

Pa kada je nategnut budžet... ***. 🙁
Treba aparat cca 270-280€, a onda i punjač, i koji set baterija, i mem.kartica, i nakuca se još 60€ samo tako... Oskudacija... 🙁

Uzimaj bre taj s6500 i ne zafrkavaj vise.
Znas kako se kaze, kud je sekira nek je i drzalo.
Ionako ih ima vrlo malo po lagerima.
I meni je bilo malo cvrc kad sam sazno cene xD kartica, al to ti je to, nema druge.
I veruj mi ima razloga sto je xD a ne obicna SD.
Ajde pa da vidimo fotke za neki dan!
Evo ti jedna olaksavajuca okolnost, sa prviom setom baterija, moci ces da fotkas skoro pa cca mesec dana onako laganice, bez neke velike histerije slikaj ovo slikaj ono, znaci samo ono sto to stvarno oces.
Meni su iskreno trajale 3 meseca za nekih mozda 100-200 fotki.

Poslednja izmena:
Uzimaj bre taj s6500 i ne zafrkavaj vise.
Znas kako se kaze, kud je sekira nek je i drzalo.
Ionako ih ima vrlo malo po lagerima.
I meni je bilo malo cvrc kad sam sazno cene xD kartica, al to ti je to, nema druge.
I veruj mi ima razloga sto je xD a ne obicna SD.
Ajde pa da vidimo fotke za neki dan!
Evo ti jedna olaksavajuca okolnost, sa prviom setom baterija, moci ces da fotkas skoro pa cca mesec dana onako laganice, bez neke velike histerije slikaj ovo slikaj ono, znaci samo ono sto to stvarno oces.
Meni su iskreno trajale 3 meseca za nekih mozda 100-200 fotki.

😉

Vidim ja da ćete na benchu uskoro naći oglas: Prodajem bubreg... :d

Da li neko zna koliko su punjive baterije, AA idu ako se ne varam?

fuji je za 50-ak eur jeftiniji od canona, taman za sve od opreme sto ti treba.

Punjac sa 4aa baterije oko 1800din, kartica 1gb oko 2500din.

Bolje resenje je da uzmes polovan 6500, ima ih na kilo, a cena je oko 200-230 eur, zavisi koliko je kome zapelo da ga se resi 🙂 i u kakvom je stanju.

Mislim da je u METRO-u bilo kartica od 1GB za oko 1600din (nisam gledao da li su M ili H, ja sam H pre godinu dana platio 30e novu naravno). A malo bolje baterije su oko ~30e, tako da bolje FUJI.

ne mogu da verujem da neko bira aparat prema karticama koje koristi :smackbum: Pa dal` je toliko zapelo za tih 1000 dinara???!!

Nazad
Vrh Dno