Šta je novo?

Mobilni telefon S23 Ultra vs Magic 5 Pro

Koji mobilni telefon kupiti
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

stefanf

Poštovan
Učlanjen(a)
07.09.2019
Poena
80
U dilemi sam da li uzeti S23 Ultra 12/512 od KP/Logic Shop/Hram itd... za oko 1050e ili Honor Magic 5 Pro 12/512 iz "pravih" prodavnica za oko 1100e?
Samo da dodam da se trenutno uz Magic 5 Pro dobija na poklon tablet Honor Pad X9 koji je u maloprodaji oko 250e..

Ja ne nađoh honor za manje od 140.000 u zvaničnim prodavnicama.
I ja sam u istoj dilemi ali nisam postavljao ovde pitanje jer sumnjam da ću dobiti realan odgovor. Ljudi koji vole honor će ti savetovati njega i reći da samsung samo ime a sto puta gori telefon. Ovi drugi će ti reći da je samsung bolji i da ne uzimaš kineze itd.
Oba su odlična telefona i sve se svodi na subjektivni utisak i preferencije

Ja ne nađoh honor za manje od 140.000 u zvaničnim prodavnicama.
I ja sam u istoj dilemi ali nisam postavljao ovde pitanje jer sumnjam da ću dobiti realan odgovor. Ljudi koji vole honor će ti savetovati njega i reći da samsung samo ime a sto puta gori telefon. Ovi drugi će ti reći da je samsung bolji i da ne uzimaš kineze itd.
Oba su odlična telefona i sve se svodi na subjektivni utisak i preferencije
Imas na primer u Bazzar-u za 130K i na listi je prodavnica za dobijanje poklona.
Meni samo smeta pozicija kamera cini mi se da ne stoji bas lepo u ruci i sto su kamere izbacene vise nego obicno pa ni sa silikonskom maskom telefon ne stoji ravno na stolu.
Ostalo mi je sve na strani Honora, a i od pocetka sam u Huawei sistemu pa mi se bas i ne prelazi na Samsung.
Jedino ne znam da li vredi cekati Iphone 15 i da li ce to da utice na cene S23U.

Иста дилема и не могу да пресечем.На неким другим огласима можеш да прођеш повољније.
Mislis na oglase za Honor?

Ja sam uzeo honor, zelena boja uzivo prelepa, baterija drzi odlicno, brzo se napuni. Prednja kamera solidna, zadnja pravi bas bas dobre slike, o brzini ne treba pricati, bukvalno za ovih 15tak dana sve radi besprekorno. Benchmark ga je ocenio jako dobro i nahvalio, takodje tako i s23 ultru. Koji god da uzmes mislim da ces biti zadovoljan

Ja sam uzeo honor, zelena boja uzivo prelepa, baterija drzi odlicno, brzo se napuni. Prednja kamera solidna, zadnja pravi bas bas dobre slike, o brzini ne treba pricati, bukvalno za ovih 15tak dana sve radi besprekorno. Benchmark ga je ocenio jako dobro i nahvalio, takodje tako i s23 ultru. Koji god da uzmes mislim da ces biti zadovoljan
I da te posluzi dobro bez potrebe za aktiviranjem garancije :) Koliko brzo se napuni, video sam da su se neki zalili po forumima da nije bas kao sto je promovisano?

@stefanf nisam nikad gledao vremenski, ali kad ga stavim da se puni, dok neke obaveze pozavrsavam on se vec napunio, pa me iznenadi kad pre. Videcu koliko mu bas vremenski treba. Ne znam dal je ikad iko ispunio brzinu koju navedu u reklamama, bude to neka mala razlika.

Imas na primer u Bazzar-u za 130K i na listi je prodavnica za dobijanje poklona.
Meni samo smeta pozicija kamera cini mi se da ne stoji bas lepo u ruci i sto su kamere izbacene vise nego obicno pa ni sa silikonskom maskom telefon ne stoji ravno na stolu.
Ostalo mi je sve na strani Honora, a i od pocetka sam u Huawei sistemu pa mi se bas i ne prelazi na Samsung.
Jedino ne znam da li vredi cekati Iphone 15 i da li ce to da utice na cene S23U.

Mislis na oglase za Honor?
Mislim i na Honor i na S23 ultra kojem sam sve bliži samo da se ubode dobra cena bio je (12/512) i za 850e.

Već kad piskaramo o ova dva interesuje me kako se Ultra čuje u toku razgovora tačnije sagovornik i da li su sa avgustovskom nadogradnjom otklonjeni problemi sa kamerom?

Bilo je u temi o s23 da ultra odnosno glavna kamera povremeno maši fokus i da u uslovima slabijeg osvetljenja zna da prosto rečeno i po onome što sam video unakazi fotografiju.Slično se ponašala i prednja kamera imaju fotografije u navedenoj temi a i brdo snimaka na YT.To bi trebalo da je popravljeno posle avgustovske nadogradnje.Dve stvari su mi na prvom mestu kod telefona a to su da se kristalno jasno čuje sagovornik što je i osnovna i najbitnije stavka za bilo koji telefon a posebno u tom cenovnom rangu i da ima vrhunsku kameru naravno u domenu mobilne fotografije.

Pa barem ultru možeš skoro u svakoj radnji operatera da probaš. Možeš naći i objektivnije recenzije, za te manje proizvođače sa visokom cenom uglavnom su malo podmazani testovi. Što se tiče razgovora, tu je Samsung godinama lider, tako da nema dileme dok za kameru svako bira šta mu se sviđa.

Ma da, sve isto ko huawei, razlike su minorne. Zamerka je za sad jedino što kamere zauzimaju bas veliku površinu pozadi i čini mi se da će to staklo brzo da se ogrebe.

Mislis na na stakla koja idu preko sociva? Pa i drugi imaju velike kamere, ne grebe so to tako lako. Za prostor oko i izmedju sociva me bas briga.
Znaci li da auto mod uglavnom resava stvari?
Osim kad hoces usporeni snimak,dugu ekspoziciju. Da to biras u neniju?

Za ovih dan i po nisam primetio nikakav problem sa auto modom, odgovara mi kako slika i snima. Ali imaj na umu da nisam zahtevan korisnik.. Sinoc sam uporedjivao slike sa Iphonom i rekao bih da bolje slika Honor, a neverovatno je koliko je ekran svetliji i jasniji na Honoru. Svakako ako planiras da uzimas, najbolje je da odes u poslovnicu i testiras sta ti treba na licu mesta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno