Šta je novo?

Mobilni telefon S23 ili IPHONE 13

Koji mobilni telefon kupiti

Bearz

Zapažen
Učlanjen(a)
03.04.2023
Poena
15
Pozdrav, korisnik sam Android telefona od kad znam za njih. Trenutno imam A72 i doslo je vreme da ga menjam, bas sam hteo da uzmem Iphone 13 i probam sa Apple-om ali je onda izasla S23 serija i sad sam u velikoj dilemi. Baterija mi je bas bitna na telefonu dok osvezavanje ekrana nije. Isto tako sada bih hteo kompaktan telefon za razliku od ove moje trenutne cigle. :) Sta vi mislite koji je bolji sa ovim mojim zahtevima i da li mozda da uzmem kao opciju i Xiaomi 13, hvala!!

S23 se odlicno pokazao po svim pitanjima. Baterija drzi duze od prethodnika, sam uredjaj je konacno krsteno napravljen. Apple je uvek Apple, dok Xiaomi probija kroz oba sa 13 serijom. Nijanse, ali moj glas ide za S23 (pomalo i pristrasno ;)).

Ако хоћеш ајфон иди на про модел, мислим да ти је далеко бољи избор Самсунг у основним варијантама(ванила) ...

Ja se kladim ako promijeniš A72 da ćeš zažaliti i moguće se razočarati u te telefone što planiraš kupiti. Platićeš mnogo više taj Samsung S23 npr. nego što si platio A72, a kad vidiš da će baterija biti možda i lošija na novom skupom, a ni kamera ništa posebno bolja (čak i u noćnim uslovima), u svakodnevnom radu sigurno nećeš primijetiti nikakvu razliku, pitaćeš se zašto si davao tolike pare kad si već imao odličan telefon. Ali, razumijem te, dosadio ti je, podlegao si potrošačkoj groznici. I ja sam nedavno kupio S23 ultra, a ćerki dao A72, koji me je odlično služio 2 godine, pa znam o čemu govorim. Naravno, A72 nije bolji telefon od S23 serije, ali nije ni blizu toliko lošiji koliko je bio jeftiniji od flegšipa kojeg imaš namjeru kupiti. Naravno, ti sa svojim novcima imaš puno pravo da radiš šta ti smatraš da treba.

Ja se kladim ako promijeniš A72 da ćeš zažaliti i moguće se razočarati u te telefone što planiraš kupiti. Platićeš mnogo više taj Samsung S23 npr. nego što si platio A72, a kad vidiš da će baterija biti možda i lošija na novom skupom, a ni kamera ništa posebno bolja (čak i u noćnim uslovima), u svakodnevnom radu sigurno nećeš primijetiti nikakvu razliku, pitaćeš se zašto si davao tolike pare kad si već imao odličan telefon. Ali, razumijem te, dosadio ti je, podlegao si potrošačkoj groznici. I ja sam nedavno kupio S23 ultra, a ćerki dao A72, koji me je odlično služio 2 godine, pa znam o čemu govorim. Naravno, A72 nije bolji telefon od S23 serije, ali nije ni blizu toliko lošiji koliko je bio jeftiniji od flegšipa kojeg imaš namjeru kupiti. Naravno, ti sa svojim novcima imaš puno pravo da radiš šta ti smatraš da treba.
Ma nisam ja podlegao nikakvoj potrosackoj groznici nego mi je ponudjeno da prosledim telefon nekom drugom clanu porodice a da ja uzmem novi, na sta se ja naravno ne zalim😹. Ali jeste ima i toga sta mi je dosadilo a to je da je telefon cigla i da mi samo ispada... Da s22 valja uzeo bih njega ovako ne znam koji drugi kompaktan mogu da uzmem a da je jeftiniji...

Iphone samo Pro modeli. A pošto je razlika između novog 13 pro i 14 pro jako mala ja bih išao na 14 pro.
S23 je ok, konačno dobra baterija i signal. Kamere kao i kod prethodnih serija, ništa posebno bolje.
Mislim da ćeš morati sam da iskalkulišeš šta ti više odgovara i šta ti je isplativije.
Ja kao višegodišnji Android korisnik sam prešao na iphone i mogu ti reći da sam se ok navikao i ne nameravam uskoro povratak na Android. Neke stvari su bolje rešene na Androidu (dok neke i ne postoje na ios-u) ali rekao bih da je ios dosta stabilniji i nema nikakvih bagova i opadanja fps kao što sam imao na S22U (konačno je radio kao flagship na OneUi 5.1, pre toga je radio malo bolje od budžet klase telefona).

Ma nisam ja podlegao nikakvoj potrosackoj groznici nego mi je ponudjeno da prosledim telefon nekom drugom clanu porodice a da ja uzmem novi, na sta se ja naravno ne zalim😹. Ali jeste ima i toga sta mi je dosadilo a to je da je telefon cigla i da mi samo ispada... Da s22 valja uzeo bih njega ovako ne znam koji drugi kompaktan mogu da uzmem a da je jeftiniji...
Xiaomi 12X

Bio dobar prošle godine, sad je ok ako ima za 350e nov 256gb.
Ipak su ovogodišnji procesori osetno bolji od 888 i gen1, ne treba više razmatrati vremešni 870.

S23 nov ili 12 PRO MAX takođe nov!?
Razlika u 10€

Nikad u životu nisam imao Iohone i plašim se svega toga da se neću snaći...a i 12 nema 120Hz...navikao od kad imam tel.sa 120Hz non stop upaljeno...

Hvala unapred...

Zašto pišete i poredite sa 13 pro 🙂,on je polovan 100€ skuplji...BOLEST!!!

Ja sam mislio između 12 procmax i s23 jer imam neku opciju...oba nova,ista cena preko nekog poznanika.

Zato sto je 12 pro već dosta slabiji i vremenski zastareliji od 13 pro. Pre svega zbog 120hz, manje vise zbog procesora ali taj ce jos raditi dosta dugo ali gubis 3 nadogradnje vec sto ti ostaje mozda 2-3 OS nadogradnje. Nije loše ali 13 Pro je dosta bolji izbor u 2024.god.

Nazad
Vrh Dno