Šta je novo?

Mobilni telefon S20 FE ili S21?

Koji mobilni telefon kupiti

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
505
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Sa trenutnim ponudama, oba telefona su mi pristupačna preko ugovora.

Ono što me zanima jeste da li su razlike u kamerama takve da se isplati uzeti S21.

Dopada mi se manji format S21 kao i više RAM memorije, ali me brine kakva je situacija po pitanju baterije na S21 u odnosu na S20 FE (snapdragon verzija) u praksi.
Jedino što nervira je što S21 nema SD slot kao i činjenica da oba telefona nemaju 3.5mm.

Totalno dve suprotnosti, mali flagship i velika srednja klasa...ako ti ne znaš koje ti dimenzije više odgovaraju i na koje si nedostatke spreman da progledaš, najmanje korisnici foruma mogu.

U svakom slučaju uzmeš s21, koristiš, ako skontaš da ti ne valja baterija ili dimenzije prodaš i uzmeš novi s20fe za keš (ostane ti i kusur da doplatiš koju ratu).

Rekoh da preferiram S21 po pitanju veličine mada ni ovaj drugi nije toliko sad veliki. A S20 FE sam uvek gledao kao premium telefon bez premium kozmetike / izrade.

Voleo bih ako bih imao makar slično trajanje baterije kao S20 FE snapdragon verzija.

Vratio je. Za taj novac bih ipak voleo model koji ima OIS na glavnoj kameri. Šteta, jer mi se apsolutno sve ostalo dopalo na Edge 20 Pro.

Na kraju mislim da sam prelomio ipak u korist S20 FE.

Iako mi je 6.2" jako primamljiv dizajn, po onome šta sam pročitao, deluje mi kao da je SoT na S21 modelima slabiji. Uz to, za nekog ko planira da koristi telefon za fotkanje, nedostatak SD kartice mi ipak deluje kao minus koji će pre ili kasnije početi da me nervira.

Nemam predstavu da li da sačekam S21 FE, ali ako su glasine o specifikacijama tačne, izgleda da taj model neće ni imati telephoto kameru pa mi otpada kao opcija.

Inače, za one koji nisu u toku, operateri trenutno uz S21 modele poklanjaju i A02s telefon.

Em gledamo isti TV, em imamo isti ukus za telefone. Evo ti moje iskustvo posle godinu dana sa Exynos S20 FE.

Prosečno oko 3,5h SoT, sa nekih 55%-60% baterije utrošene tokom dana, sa stalno uključenim bluetooth povezanim sa Galaxy Watch 46mm. Tipična upotreba uključuje dosta yt, reddit, twitter, dopisivanje, ekran na 40%-50% osvetljenja jer je senzor za ambijetalno osvetljenje na ovom modelu zapravo prednja kamera (pa jede bateriju, ne znam kako im je to palo na pamet). Mahom sam na wi-fi, nekih par sati na 4G. 100% baterije mi traje prosečno oko 28 sati. Na putu uspem da ga dovedem do nekih 20% ako sam dosta na 4G, sa nekih 4h SoT, sa stalnim fotkanjem, klipovima i dosta reddit/twitter. Ako je sudeći po pričama o SD865, to bi bio minimum koji bi trebalo da očekuješ.

Pa dobro, vec sam bio odlučio da uzmem Snapdragon, još samo kad bi neki operater imao 780G mimo plave i roze boje 😂

6 sati baterije je premalo za 2021 godinu 😔

Kako premalo. Pa nije ti to monitor, već telefon. Uzmi tablet ako hoćeš autonomiju i gledanje filmova, serija, igre i ostalo 😄

Ozbiljno ti treba bar 6h ST dnevno? Baš koristiš puno telefon. Ja realno 6h dnevno ne mogu da postignem jer koristim laptop dobar deo dana, što za posao, što za konzumiranje raznih sadržaja za koje mnogi koriste samo telefone. Moja majka primera radi, sa A22 bije prosečno nekih 5h 30m i to sa nekih 30% utrošene baterije. Ekstra telefončić, malo kompaktniji od S20FE.

Da. Imam trenutno Mi A2 kome je SoT tu negde oko 3 sata na izdisaju i stvarno svašta žongliram ne bi li mi baterija preživela.

Često provodim po ceo dan u gradu ili na putu, 4G stalno upaljen i značilo bi mi da makar prepolovim punjenje.

Modeli ispod S20 FE nisu za razmatranje zbog dva faktora:
1. OIS na glavnoj kameri (zbog toga otpao Edge 20 Pro)
2. Telephoto kamera (zbog toga ne uzimam A52s)

Samo onaj ko je probao da slika mačore razume šta se desi kada im se približis 😉

Ne. Ne TE mačore 😇

S21 bi bio verovatno i bolja kupovina, ali bez 256GB nema poente razmišljati za mene a to operateri ne nude kao opciju.

Poslednja izmena:
Šta znam. Ortak ima Mi10T Pro, isto svakodnevno van kuće, u kolima mahom. Jedva mu baterija izdrži ceo dan, a isti SoC kao S20FE sa SD.

Onda Iphone 13 Pro Max model :D On koliko vidim izdrzava tih 13h Sot-a :D

Moj glas za s20 fe. Odličan telefon, vrlo kompletan. Imao sam ga skoro 4 meseca I izleteo mi s20 ultra, I iskreno se malo kajem sto sam dao duplo više para za ultru.

S21 nisam lično koristio, čačkao ga jesam, ali mi veličina fe više odgovara a i autonomija na FE, kao i sto ima slot za SD.

FE je po meni, kao što je neko gore napisao, premium telefon bez stakla na leđima (što je po meni jedan veliki plus)

S20fe exynos je jedan veliki telefon sa uzasnom autonomijom. Max 3.5-4h SOTa vecinom na wifi-ju sam izvlacio dok sam ga imao, sa ukljicenih 100 tweakova da dobacim te brojke.
Ne znam kakav je sa 60hz, ali ja to nisam koristio jer je 120hz ipak jedno skroz drugo iskustvo...
Snapdragon verzija bi trebala da dobaci do 5, 6 sati bez problema.
Kamera je odlicna, main kamera je ista kao na s20 telefonu, tako da ces biti zadovoljan.

Zna li neko postoji li neki trik da se uzme S21 256gb preko operatera ikako?

Nazad
Vrh Dno