Šta je novo?

S-video to Scart kabl

A-Rage

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2003
Poena
604
Treba mi neka shema da za s-video-to-scart kabl, pa da se napravi ctp;

Unapred hvala!

samo oprezno sa tim, chesto se desi da ostanes bez boje na TV-u ;)
Ja otisao u TV servis, kazem liku shta mi treba, on mi napravi, platim 20 marki (pre 3 godine) i probam ga fala bogu tek posle par meseci i provalim da nema boje i da je do kabla..

Da nije nVidia grafichka?

Čini mi se da sam na buvljaku video neki S-Video to Scart konvertor za nekih 250-300dindži. Ima i stereo audio ulaze za kompletan ugođaj. O:)
Mislim da na tom konvertoru postoje čak 2 ulaza ali nešto me nije baš interesovalo u tom trenutku pa nisam zapamtio.... U svakom slučaju vredi prošetati...

A-Rage je napisao(la):
Treba mi neka shema da za s-video-to-scart kabl, pa da se napravi ctp;

Unapred hvala!
"Kanibal" sa Novog Beograda - u tc Piramida prodaje sve moguce kombinacije kablova a rade i po porudzbini,a prodaju ih i na buvljaku, ako ti treba fon javi se na pm i dobices ga popodne jer mi je njihova vizit karta kod kuce.

Cao

http://tvtool.info/index_e.htm pa ARCHIVE pa CABLE FAQ ,)

Hvala svima!

BTW nashao sam i ja na pijaci konverter za 150 din, ali treba mi kabl od 2-3 metra...

Agilni je napisao(la):
Na buvljaku postoji konverter s-video-to-scart/composite-to-scart u jednom za 150 kinti i radi provereno.
Nema šanse da radi ako scart na TV-u nije predviđen za prijem S-Videa. To znači da će slika biti crno-bela.

Tv mi ima samo scart i antenski ulaz. Graficka MX440/FX5200 kompozitni/s-video izlaz. Slika nece biti crno bela preko pomenutog konvertera ako je softver namesten na B-PAL. E sad, moguce da imam zmajevski TV :)

Poslao sam semu povezivanja kao attachment scart connection piout.zip.
Pogledaj gore topic Crno bela slika na tv-u

Borko je napisao(la):
Nema šanse da radi ako scart na TV-u nije predviđen za prijem S-Videa. To znači da će slika biti crno-bela.

Apsolutno nis u pravu, kod mene tv ima opciju vhs i svhs i na jednom i na drugom slika je u boji samo sto se primeti je razlika u kvaliteu tj duplo je bolja slika na svhs kao i sto treba po specifikacijama. :mrgreen:

SittingCrow je napisao(la):
...
Apsolutno nis u pravu, kod mene tv ima opciju vhs i svhs i na jednom i na drugom slika je u boji samo sto se primeti je razlika u kvaliteu tj duplo je bolja slika na svhs kao i sto treba po specifikacijama. :mrgreen:

Pogledaj malo bolje sta je prilozio Mikajap pa ces videti da sam u pravu.
Bolji TV imaju dva SCART-a jedan vezan kao RGB, a drugi kao SVideo. Obicno se iz menija bira tip ulaza. I pravilno je SVideo, a ne SVHS. I jos nesto mnogo je bolja slika sa standalone DVD playera koji na svom SCART izlazu daju RGB nego kao SVideo. Naravno bolje je da TV ima i pravi Svideo (Hosiden) uticnicu i 2 SCART-a.

moj tv star 10ak god donet iz nemacke panasonic ima jedan scart ... videcu shta ce biti kad povezem :)

Vrh Dno