Šta je novo?

S video kabal

• Začetnik teme Začetnik teme Cr0n1N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cr0n1N

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
620
Dakle u zadnjih par dana (moze se reci i nedelja 🙂 ) citam thread-ove i kontam da mi se ovaj forum izuzetno svidja.
Prvo me je bio blam da ostavim bilo kakav post s' obzirom da uvidjam koliko nemam pojma oko racunara 😀 .

Nego da lepo predjem na pitanje.Naime skoro je meni draga osoba kupila makinu i sada me zanima sledeca stvar.Poseduje graficku kartu ATI Radeon 9200 Se 128Mb TV Out, Hoce da namesti sliku da se emituje i na TV-u.Sto se toga tice sve bi bilo ok da mi jedna osoba nije rekla da se S video kabal za G force i ATI razlikuju.Posto ja imam S video kabal koj ide iz racunara kao S video a nastavak mu je zenski chinch.E sada me zanima kakav mi kabal treba za nastavak iz tog zenskog chincha, da li koaksilni video kabal ili bi bilo koj kabal mogao da mi posluzi za tu svrhu (naravno jasno mi je da nastavak mora da ima muski chinch 😀 )????

(naravno i ulaz na TV-u je zenski chinch)

(znam da je pitanje glupo ali sta da radim 😀 , ja sam uzeo koaksilni video kabal a ako sam pogresio vi recite )

na karticama je obicno kombo prikljucak koji podseca na s-video, a ustvari je s-video i kompozitni zajedno. treba da si dobio u paketu adapter/kablic koji koji razdvaja ova dva na zenski cinc (kompozitni) i zenski s-video (4 pina). a onda ides sa standardnim kablovima, po volji, s tim sto je, naravno, bolje ici na s-video ako ga imas na drugoj strani.

Na ATI karticama je uglavnom bas S-Video konektor (mada je npr. na MSI ATI karticama kombo).

Ako mozes, tj. ako TV podrzava S-Video, najbolje resenje ti je da spojis sistem bas S-Video kablom (kvalitetnije resenje). E sad, TV uglavnom S-Video signal prima preko SCART konektora, tako da ti treba i S-Video->SCART adapter.

p.s. S-Video je S-Video nevezano od Branda graficke, TV-a, video uredjaja...To je standard. Jedino konektori mogu da se razlikuju, tj da se kace na standardni preko nekog adaptera.

Hvala inace kartica je ASUS-ova , 4-pinski konektor , nakacio sam S video sa izlazim na skart i slika je fantastcna.

Nazad
Vrh Dno