Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Ah krasno, taman sam pazario igru :D

Have you ever dreamt about playing the old, forgotten S.T.A.L.K.E.R. ?

We were amazed by GSC's work when they released the first S.T.A.L.K.E.R. screenshots in 2002. The old design, and atmosphere was stunning and we couldn't believe in our eyes. Later in the end of 2005, beginning of 2006 something has changed. Maybe data loss? ... who knows. They redesigned almost all old levels. Some of the levels became smaller, simpler (still nice but some areas can't be compared with the old ones), and some levels were removed. After the release in 2007 we played the game a lot, and noticed that some areas are missing. We opened forums, and talked countless nights about it for almost a year. Nowdays we could say, we have a full vision about GSC's old levels, due to the collected materials, videos and forgotten screenshots. We decided to remake those stunning areas, maybe they wont be the same, but we will try everything to make them very similar and also we will add our own creative parts.

Sad but true.

Lost Alpha progress report:

-Dead City (95% complete)
-Generators (design status)
-Swamp (10% complete)
-Yantar (design status)
-Garbage (30% complete)
-Darkscape (30% complete)
-Cordon (50%)
-Rostok Factory (100% complete)

However this addon is not just about levels and levels. We will try to remake the old somewhat, but not fully restricted alife, and return a lot of cutout features. If you are interested in, we have an interview with more details in the Features menu. All comments and suggestions are welcome!

Ali izgleda da decki imaju problema? Fali im modelera. Mozda ce kasniti sa izbacivanjem projekta?

Novi stari S.T.A.L.K.E.R.: S.T.A.L.K.E.R. build 1935 released for free
GSC Game World has released a version of S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl, dated October 18th, 2004. The old build contains everything that had been built to that date, which includes levels cut from the retail release, and also game features that THQ cut to help make the game more palatable to the mass market. Word is: "The build uses a completely different physics engine than the one used in the final retail version. This build is fully playable and contains all of the original levels as well as those that were cut such as Dead City, Swamp and Generators."

http://www.ggmania.com/?smsid=26708

Build je tezak 1.3gb, i sadrzi slijedece nivoe:

l04_darkdolina
l06_yantar
l05_bar_rostok
l02_garbage
l04u_darklab
l03_agroprom
l10u_radar_bunker
l12_stancia
l13u_warlab
l09_swamp
l01_escape
l07_military
l10u_secret_lab
l12u_sarcofag
l10_radar
l13_generators
l08_deadcity

Prilozi

• 34fmv7c.jpg
    34fmv7c.jpg
    108 KB · Pregleda: 81
  • 9hunom.jpg
    9hunom.jpg
    265.6 KB · Pregleda: 78
  • 2cngnjr.jpg
    2cngnjr.jpg
    302.8 KB · Pregleda: 84
  • 21mb4sj.jpg
    21mb4sj.jpg
    309.3 KB · Pregleda: 69
  • 2vvrmll.jpg
    2vvrmll.jpg
    210.8 KB · Pregleda: 71
Kakav je ovaj release graficki u odnosu na "original" S.T.A.L.K.E.R. SoC ??
Kakva je fizika, napucavanje ??

Sudeci po shotovima, deluje slicno graficki.

Poslednja izmena:
Kakav je ovaj release graficki u odnosu na "original" S.T.A.L.K.E.R. SoC ??
Kakva je fizika, napucavanje ??

Ovo je DX8 build. Grafika je slicna DX8 SoC modu, ali je ipak losija A napucavanje je drugacije, tj. manje se masi. Fizika je za to vrijeme bila najbolja. Super je vidjeti kada se metak odbije od povrsinu pa udari u drugu, pa opet u trecu :)

kad smo vec kod toga ima li priceo nekom novom stalkeru - novoj igri
- nastavku ili sta vec?

CS me razocarao ali SOC je fenomenalan!

Informacija nema.
Cudno, da te CS razocarao? SoC ima bolju pricu te horor elemente, a CS sve ostalo.

Swamps i Deadcity.

Prilozi

• XR_3DA 2009-03-04 13-41-49-08.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 13-41-49-08.jpg
    94.3 KB · Pregleda: 65
  • XR_3DA 2009-03-04 13-42-15-52.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 13-42-15-52.jpg
    125.8 KB · Pregleda: 54
  • XR_3DA 2009-03-04 13-44-04-99.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 13-44-04-99.jpg
    100.8 KB · Pregleda: 55
  • XR_3DA 2009-03-04 14-40-24-41.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 14-40-24-41.jpg
    88.1 KB · Pregleda: 62
  • XR_3DA 2009-03-04 14-41-19-92.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 14-41-19-92.jpg
    101.7 KB · Pregleda: 69
Generators.

Prilozi

• XR_3DA 2009-03-04 15-30-17-98.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 15-30-17-98.jpg
    123.2 KB · Pregleda: 55
  • XR_3DA 2009-03-04 15-30-33-71.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 15-30-33-71.jpg
    104.4 KB · Pregleda: 56
  • XR_3DA 2009-03-04 15-31-05-20.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 15-31-05-20.jpg
    116.2 KB · Pregleda: 52
  • XR_3DA 2009-03-04 15-31-34-65.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 15-31-34-65.jpg
    121.5 KB · Pregleda: 42
  • XR_3DA 2009-03-04 15-32-18-38.jpg
    XR_3DA 2009-03-04 15-32-18-38.jpg
    130.8 KB · Pregleda: 52
Narode, da li je neko uspeo da pokrene igru, mislim na ovo Alfa Buld?Pokušavao sam da ga pokrenem sa XR_3DA.exe, međutim prijaljuje neku grešku i neće, onda sam probao sa nekim od desetak bat fajlova i oni su većinom naka alife simulator ili tako nešto.Pokrene se igra ail izgleda u sred igre, negde de sve vrvi od monstruma , zombija i vojske.Malo glupo, rokam sve živo i mene bogami stižu ali mi zdravlje uošte ne opada, tako da sam nakupio 30-tak kalaša i 3000 metačića za kalaš i onda mi je zablokirala igra.Posle nije htelo da pokrene sa tim bat fajlom, ali jeste sa drugim ali više nisam bio na toj mapi.I opet posle nekog vremena mi zablokiralo.Na kraju sam sklonio saves iz foldera savedgames i pokrenuo run_alife_all.bat i počelo sa podrumom kod Sidoroviča, nešto slično kao u zvaničnoj verziji.I uzmemzadatak da mu nađem artefakt Night Star i izađem napolje,a ono sve drugačije nego u originalu nema Wolfa i njegovog društva, kuće potpuno drugačije i jako puno rastinja, popenjem se na tavan jedne kuće i kad sam silazio zaglavim se na tim stepenicama i ni makac.Sad se spremam da ponovo probam, vedeću dokle ću da stignem.U svakom slučaju zanimljivo.Igra je neraspakovana oko 1.27GB a kad se otpakuje bude 3GB, trebalo bi da bude dugačka.

Narode, da li je neko uspeo da pokrene igru, mislim na ovo Alfa Buld?Pokušavao sam da ga pokrenem sa XR_3DA.exe, međutim prijaljuje neku grešku i neće, onda sam probao sa nekim od desetak bat fajlova i oni su većinom naka alife simulator ili tako nešto.Pokrene se igra ail izgleda u sred igre, negde de sve vrvi od monstruma , zombija i vojske.Malo glupo, rokam sve živo i mene bogami stižu ali mi zdravlje uošte ne opada, tako da sam nakupio 30-tak kalaša i 3000 metačića za kalaš i onda mi je zablokirala igra.Posle nije htelo da pokrene sa tim bat fajlom, ali jeste sa drugim ali više nisam bio na toj mapi.I opet posle nekog vremena mi zablokiralo.Na kraju sam sklonio saves iz foldera savedgames i pokrenuo run_alife_all.bat i počelo sa podrumom kod Sidoroviča, nešto slično kao u zvaničnoj verziji.I uzmemzadatak da mu nađem artefakt Night Star i izađem napolje,a ono sve drugačije nego u originalu nema Wolfa i njegovog društva, kuće potpuno drugačije i jako puno rastinja, popenjem se na tavan jedne kuće i kad sam silazio zaglavim se na tim stepenicama i ni makac.Sad se spremam da ponovo probam, vedeću dokle ću da stignem.U svakom slučaju zanimljivo.Igra je neraspakovana oko 1.27GB a kad se otpakuje bude 3GB, trebalo bi da bude dugačka.

:), pa to je to. Nije to zvanicna verzija, vec rani build. I dosta je nestabilan.

I to tri godine star build :)
Da, znam, 18.10.2004.Sad čitam na GSC Forumu , igra se i pokreće kao što sam ja uradio.Znači obriše se folder savedgames i dipli klik na run_alife_all.bat.Nego neznam kako se ulazi u opcije, nervira me što je use item na E umesto na F.Na F je drop gun, pa umesto da pokupim pušku ja izbacim pištolj ili nož.

P.S.
Vidim da neki tvrde da se pokreće sa run_alife_s.bat a drugi sa run_w.bat , međutim ja sam je pokrenuo sa run_alife_all.bat.Izgleda da može da se pokrene sa više njih.Važno je da se obrišu sejvovi.

Poslednja izmena:
Koji je poslednji patch za SoC.
Jel 1.0005, cuo sam da je 1.0006 nesto nestabilan.

Vreme je doslo da se ova igra obrne ponovo, posle pauze od skoro godinu dana.
Ja, koliko se secam nisam ni imao nekih vecih bugova u SoC-u, ali ko velim 1.0005 patch da stavim za svaki slucaj, i naravno posle toga adekvatnu medicinu.

Koji je poslednji patch za SoC.
Jel 1.0005, cuo sam da je 1.0006 nesto nestabilan.

Vreme je doslo da se ova igra obrne ponovo, posle pauze od skoro godinu dana.
Ja, koliko se secam nisam ni imao nekih vecih bugova u SoC-u, ali ko velim 1.0005 patch da stavim za svaki slucaj, i naravno posle toga adekvatnu medicinu.

1006 je za multiplejer, dovoljno ti je 1005 i nemaš brige, većina modova ima i verziju za 1005, tako da posle možeš da obrneš i naprimer OL 2.2 mod

Ne, modovi em su nestabilni, em su cheat :p.
Ja volim vanila style, instaliracu igru i krenucu na najvecoj tezini, pa cu malo duze da je igram :).

Cheat? Kako su graficki modovi cheat??

Nisam mislio na graficke modove, vec ono, neogranicena nosivost i slicno.

Koliko ti graficki modovi poboljsavaju izgled igre ?
Ne znam koliko bih se bakcao sa tim...

Jel ima bese neki mod za kvalitetnije napucavanje, mozda bih starca na pm trebao da pitam, tj. da mu posaljem pismo za Ukrajinu, jer kapiram da on zivi sad vec tamo, inside the Stalker :D.

Poslednja izmena:
Nisam mislio na graficke modove, vec ono, neogranicena nosivost i slicno.

Koliko ti graficki modovi poboljsavaju izgled igre ?
Ne znam koliko bih se bakcao sa tim...

Jel ima bese neki mod za kvalitetnije napucavanje, mozda bih starca na pm trebao da pitam, tj. da mu posaljem pismo za Ukrajinu, jer kapiram da on zivi sad vec tamo, inside the Stalker :D.

Vanilla stil i jeste najbolji :) Od modova za grafiku mozes staviti Sharper texture i Float 32. Oblivion Lost je najbolji mod, ali mi se napucavanje ne svidja.

I to tri godine star build

Da je samo 3 godine star, bio bi DX9 build.

Da, znam, 18.10.2004.Sad čitam na GSC Forumu , igra se i pokreće kao što sam ja uradio.Znači obriše se folder savedgames i dipli klik na run_alife_all.bat.Nego neznam kako se ulazi u opcije, nervira me što je use item na E umesto na F.Na F je drop gun, pa umesto da pokupim pušku ja izbacim pištolj ili nož.

P.S.
Vidim da neki tvrde da se pokreće sa run_alife_s.bat a drugi sa run_w.bat , međutim ja sam je pokrenuo sa run_alife_all.bat.Izgleda da može da se pokrene sa više njih.Važno je da se obrišu sejvovi.

Taj build je izbacen najvise zbog ljudi koji prave modove i kojima trebaju te izbacene mape. Ne ocekuj da ces to igrati kao SoC.

Dobro , sad ispade da su napravili ovo samo zbog dez0wave tima, da im pomognu u pravljenju moda koji u suštini i nije mod već nova igra koliko sam ja razimeo_Oni pokušavaju da ožive ovu verziju Stalkera već godinu dana i sad je mi dobijemo od GSC na tacni.Mislim da su im odmogli i možda obesmislili dosadašnji trud.Pravili iznova stere mape i sad, one su tu.Neznam, mislim da je ovo potez očajnika a ne potez dobre volje.Očito je da je Stalker scena gotovo zamrla i da je cilj bio da malo ožive interesovanje za Zonu.Prilično zakasneo potez po meni.
Nadam se da će Dezodor iskoristiti ovo i napraviti nešto poput Priboy Story samo mnogo izbalansiranije i sa zanimjivom pričom koja nema veze ni sa jednim buildom ni oficijalnom verzijom.Nova igra iz kućne radionice.

Ne razumem developere Stalkera.Ovako fenomenalna igra a da ne planiraju nastavak...Ne mora sve da se odigrava u Ukrajini nek zadrže gameplay poprave napucavanje i smeste igru ma gde bilo moze i na mars...i eto milion prodatih primeraka igre...postoji citava armija fanova a oni nemaju planove za nastavak :zgran:

Meni se ova igra bas nesto ne svidja.
ali ukusi su razliciti i ne vredi raspravljati o njima.

Dobro , sad ispade da su napravili ovo samo zbog dez0wave tima, da im pomognu u pravljenju moda koji u suštini i nije mod već nova igra koliko sam ja razimeo_Oni pokušavaju da ožive ovu verziju Stalkera već godinu dana i sad je mi dobijemo od GSC na tacni.Mislim da su im odmogli i možda obesmislili dosadašnji trud.Pravili iznova stere mape i sad, one su tu.Neznam, mislim da je ovo potez očajnika a ne potez dobre volje.Očito je da je Stalker scena gotovo zamrla i da je cilj bio da malo ožive interesovanje za Zonu.Prilično zakasneo potez po meni.
Nadam se da će Dezodor iskoristiti ovo i napraviti nešto poput Priboy Story samo mnogo izbalansiranije i sa zanimjivom pričom koja nema veze ni sa jednim buildom ni oficijalnom verzijom.Nova igra iz kućne radionice.

Ja mislim da dez0wave tim vec od ranije ima ovaj build, i da ce to sto oni odrade biti daleko bolje od ove verzije. Ovaj build je star nekih 5 godina, nije igriv, ne treba im, i zasto ga u tom slucaju drzali u tajnosti. Svi moderi mogu od ovoga svasta napraviti, ne samo dez0wave tim.

A Stalker scena je itekako ziva :)

Ne razumem developere Stalkera.Ovako fenomenalna igra a da ne planiraju nastavak...Ne mora sve da se odigrava u Ukrajini nek zadrže gameplay poprave napucavanje i smeste igru ma gde bilo moze i na mars...i eto milion prodatih primeraka igre...postoji citava armija fanova a oni nemaju planove za nastavak

A ko kaze da ne planiraju nastavak?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno