Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Neznam ja nigde u frapsu nisam video ili u toku demoa primeto neko kocenje slike kao da je fps pao ispod 40 sve ide glatko do kraja, cak sta vise nigde nisam video ni ispod 60fps.

Kad jednom odradis timedemo(nebitno dal je short ili buildings) odradi ga jos jednom i drugi rezultat ce da ti se drasticno razlikuje po MIN FPS-u.Meni je recimo neki put davao 2-4 MIN FPS a posle toga uvek po recimo 15.
Najbolje bi bilo da se demo odradi vise puta i da se uzmu rezultati koji su slicni a da se odbaci onaj koji odskace.

demo je prilicno neupotrebljiv posto prikazuje nebulozne "prolaze" kroz mapu.bolje da su stavili neko rokanje sa botovima uz upaljene flashlight-ove ili nesto slicno nego ovo "lebdenje" ispod zemlje :)

@starac:

Pa ti si bio pricao kako ti igra odlicno radi, po SS-ovima koje si okacio igra ti se vuce covece... :S:

Jesam li??
STALKER radi dobro jedino sa 8800 serijom na velikim rez. i maks. detaljima.
Na onim shotkama je forsiran AF na 1280x1024 sa full dynamic lighting, trava prorijeđena i grass shadows off. No imati stabilan min. 24-25 fps uopće nije loše! Ono su neke od najzahtjevnijih situacija.

@DAS
Kod mene su rezultati skoro uvijek isti, nekad ima 1 frame razlike. Možda imaš neki mod koji smeta? Meni demo nije radio dok nisam reinstalirao igru.

Ne znam sta se desava.Onaj timedemo sto si dao link skine samo do 200 i nesto kb i posle naravno javlja da je arhiva ostecena.Jel ste sigurni da taj link radi i dalje?

EDIT: Evo sad iz 5-og pokusaja se skinuo fajl normalno.Moguce da je bilo do moje internet veze.

DAS, skidaj bez akceleracije ...

Ah, pretpostavljam da si resio ...

Poslednja izmena:
Nemam nista od modova.
I meni je isto posle prvog puta.Kad vise puta izvrtim test onda daje konzistentne rezultate.Ali kako objasnjavas da je kod tebe veci MIN FPS nego kod mene,kao i to da je meni max FPS oko 400,mnogo vise nego kod *******og sa 8800GTX-om?!?

Evo ovako kad stavim sve na max,aa off,1280x1024:

AVG - 45
MIN - 15
MAX - 393

Slazem se sa Ivke-tom da je putanja u demou katastrofa,kao i to da su trebali snimiti neku akciju sa likovima i/ili zivotinjama.

starac - zanima me koliko ti daju skor u bilo kome 3dbmarku u odnosu na predhodne drajvere.

Uh, zaboravio sam ti odgovoriti :)
Evo nakon čini mi se više od godinu dana sam provrtio 3DMark 06, i dobih neki 4050 markova.

SM2.0 - 1857
HDR/SM3.0 - 1815
CPU - 972

Čini mi se da sam prije imao oko 3700-3800? Inače s ovim drajverima STALKER radi puno bolje i na 8800 seriji.

Nemam nista od modova.
I meni je isto posle prvog puta.Kad vise puta izvrtim test onda daje konzistentne rezultate.Ali kako objasnjavas da je kod tebe veci MIN FPS nego kod mene,kao i to da je meni max FPS oko 400,mnogo vise nego kod *******og sa 8800GTX-om?!?

Evo ovako kad stavim sve na max,aa off,1280x1024:

AVG - 45
MIN - 15
MAX - 393

Slazem se sa Ivke-tom da je putanja u demou katastrofa,kao i to da su trebali snimiti neku akciju sa likovima i/ili zivotinjama.

Ne bih znao objasniti! Koji drajveri su to?

Ma "*******om" trotluje karta, pretero je sa klokom, a i ima asus plocu :d Tvoja je bolja :D (salim se, obojica ! :wave:)

Poslednja izmena:
Meni se zaglavila poluga...na nivou gde treba da iskljucim neke tri mashine, u blizini yantara, jel se vama desavalo sta slicno??
Ja sam popiydeo!!
To je quest od onih yantarskih naucnika.
Bem' ti staklara!!

Probao sam one tweakovane drajvere.Zaista daju boost u FPS-u(u STALKER-u sam dobio 13 na AVG i oko 2-3 na MIN sto nije lose;u 3D Mark 06 oko 250 vise).
Ali po koju cenu? Ukljucim C&C3(btw,odlicna igra),i u oci mi upadne bleda i mutna tekstura zemlje.Znaci za samo malo FPS-a vise sledi zesce ojadjivanje grafike.Mozda se ne primeti u svim igrama ali ako je to cena,neka hvala.I dalje se drzim skidanja drajvera sa nVidia-e!

Probao sam one tweakovane drajvere.Zaista daju boost u FPS-u(u STALKER-u sam dobio 13 na AVG i oko 2-3 na MIN sto nije lose;u 3D Mark 06 oko 250 vise).
Ali po koju cenu? Ukljucim C&C3(btw,odlicna igra),i u oci mi upadne bleda i mutna tekstura zemlje.Znaci za samo malo FPS-a vise sledi zesce ojadjivanje grafike.Mozda se ne primeti u svim igrama ali ako je to cena,neka hvala.I dalje se drzim skidanja drajvera sa nVidia-e!
158.19_forceware na Nvidinom saitu zvanicni draiveri nisu vljda i oni tvikovani sa njima dobijam bolji skor u 3Dmarkovima nego sa 158.16 koje nism pronaso na Nvidinom saitu.

Sa tim drajverima sam igrao STALKER i Oblivion, i kvalitet slike je odličan, plus fps boost u objema igrama. Sigurno bih primjetio da ima razlike u kvaliteti slike.

Evo i ja izvrteh demo u max detalja, u 1680x1050, i zaista brojke pokazuju min framerate 14fps u buildings timedemou, a tokom celog demoa framerate nije pao ni blizu. Nesto ne stima. Iskreno, nisam video ni 220fps...

Short :
* [DEMO] FPS: average[90.995087], min[30.524075], max[221.882492], middle[113.537170]

Buildings :
* [DEMO] FPS: average[103.658379], min[14.436186], max[230.488861], middle[119.144218]

Drajveri : 158.19 (WinXP)

Poslednja izmena:
Evo i ja izvrteh demo u max detalja, u 1680x1050, i zaista brojke pokazuju min framerate 14fps u buildings timedemou, a tokom celog demoa framerate nije pao ni blizu. Nesto ne stima. Iskreno, nisam video ni 220fps...

Short :
* [DEMO] FPS: average[90.995087], min[30.524075], max[221.882492], middle[113.537170]

Buildings :
* [DEMO] FPS: average[103.658379], min[14.436186], max[230.488861], middle[119.144218]

Drajveri : 158.19 (WinXP)

Jos kad bi mi znali koju ti masinu imas :D
A sta ti mislis da ces videti 220 golim okom??

@STARAC: Kazem mozda se ne primeti u svakoj igri,ali u C&C3 teksture zemlje drasticno degradirane,znaci nisam mogao da istrpim ojadjivanje onako lepe grafike.Inace ti modifikovani po defaultu dolaze sa svim ukljucenim optimizacijama(nije probelm i ja tako drazim),kao i Image Settings:High performance.Ali nije samo to u pitanju,menjali su jos neke stvari do kojih ne moze da se dopre.Ja npr. sa normalnim drajverima spustim sa Quality(sto je default) na high performance i u C&C3 grafika i dalje nije onako losa kao sa tim modifikovanim.
Ne znam,trenutno igram C&C3 pa cu ih preskociti.

@*******i: Ako si te 158.19 skinuo sa nVidia-inog sajta onda su oni za tebe.

A evo koliko timedemo nema smisla :

Windows Vista (max setovanja, 1680x1050)

Short :
* [DEMO] FPS: average[101.256104], min[9.867884], max[939.389832], middle[167.873764]

Buildings :
* [DEMO] FPS: average[106.544716], min[10.921438], max[748.076294], middle[146.835876]

Drajveri : 158.18 (WinVista)

Ima li nesto u ovoj igri da se moze reci, E ovo zaista radi kako treba :S:

Poslednja izmena:
Jos kad bi mi znali koju ti masinu imas :D
A sta ti mislis da ces videti 220 golim okom??

@STARAC: Kazem mozda se ne primeti u svakoj igri,ali u C&C3 teksture zemlje drasticno degradirane,znaci nisam mogao da istrpim ojadjivanje onako lepe grafike.Inace ti modifikovani po defaultu dolaze sa svim ukljucenim optimizacijama(nije probelm i ja tako drazim),kao i Image Settings:High performance.Ali nije samo to u pitanju,menjali su jos neke stvari do kojih ne moze da se dopre.Ja npr. sa normalnim drajverima spustim sa Quality(sto je default) na high performance i u C&C3 grafika i dalje nije onako losa kao sa tim modifikovanim.

@*******i: Ako si te 158.19 skinuo sa nVidia-inog sajta onda su oni za tebe.

ako se moze reci a da mu se ne ugrozi (namerna) privatnost, ima najnoviju masinu klokovanu fino i 8800gtx.

Ja i dalje stojim pri tvrdnji da je ova igra neoptiimizovana i to u smislu da su portovi sa x-boxa na PC bolje optimizovani od ove igre. Engine koji se koristi moze svasta da uradi ali je neefikasan i zastareo..Senke su lepe ali cela igra i fram rate trpi szbog istih. Bethesda je zbog istog razloga odlucila da iskljuci senke na staticnim objektima u oblivionu jer su shvatili da niko nece imati preko 40fps average sa njima...Ruse (ukrajince) to naravno ne interesuje, oni su odlucili da ja sa x1900XT-om imam djubre frame rate jer se njima taj engine svideo. Lepo, Hvala im. Nikad vise.

Ne igram C&C3 pa ne bih mogao reći. STALKER i Oblivion izgledaju odlično.

Prilikom testiranja demoa ne smije se kretati po mapi pa onda kucati komandu za testiranje, već odmah treba započeti testiranje. Isto tako F11 se kuca kada krene testiranje, znači ni prije ni kasnije, i opet treba stisnuti F11 čim se test završi. Tek tada će rezultat biti validan.

Opet sam ga izvrtio. Postavke 1280x1024, 16xAF, sve na maks...
Frames: 2633 - Time: 65109ms - Avg: 40.440 - Min: 20 - Max: 186

Okačio sam i fps zapis.

Prilozi

• XR_3DA 2007-04-25 14-58-41-60 fps.rar
    227 bajta · Pregleda: 81
e ovo mi je diglo fps za nekih 20% kolko i kazu da dize, onaj deo sa ATi-jem i senkama mi nije bas jasan...Ja sam ostavio taj njihov shadows.h fajl i radi sve. Generalno cini mi se da ovaj mod KVARI grafiku, a ne da poboljsava, mada to je moje subjektivno misljenje.

Jer se kvari grafika i jer se dobijaju performanse ako smaljim distance ligting i viewing distance?U globalo nasta to utice?

Taj shader mod uopće ne povećava performanse. Ltx file povećava, ali uz lošiju grafiku. Već sam to probao ranije.

@Ivan176_83
Nećeš dobiti puno na performansama ako smanjiš vrijednosti za te dvije opcije. Sa tom grafičkom se ne bih puno zamarao sa dynamic osvjetljenjem. I valjda znaš engleski?

pa ltx fajl nisam ni menjao ?! Samo sam editovao onu stavku u njemu kako bi igra citala onaj dodatni direktorijum. Cak nisam ni vratio stari shadows.h kako je receno da treba uraditi za ATI karte i imam senke, malo drugacije ali su tu :)

Za modovanje igre prvo treba izmeniti fajl fsgame.ltx tako da bude
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\

Attachment je savegame, prvi deo izbora kraja

Uradio tako, iskopirao gamedata folder u instalacioni folder igre i ne radi. Opet su questovi vremenski ograniceni. Gde gresim? Da ne treba nesto u konzoli da se pise?

Ne treba kucati ništa u konzolu. Čini mi se da mod ne vrijedi za kvestove koji su već prije aktivirani?

Jer jedino 8800gtx i gts mogu da pokrenu dinamicko osvetljenje a da igra radi dobro ?

Nazad
Vrh Dno