Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

Ovaj in-engine "gameplay" teaser i "game overview" koji pokazuje par 3D modela ulivaju sve samo ne poverenje.

Mislim da koristi neki low res video za demo. Jer na prvu teksture/materijali izgledaju nize rezolucije, ali mislim da je demo video kompresovan.

Dok na kraju ovaj model lika izgleda impresivno. Modeli oružja su poprilicno dobri.

Mislim da koristi neki low res video za demo. Jer na prvu teksture/materijali izgledaju nize rezolucije, ali mislim da je demo video kompresovan.

Dok na kraju ovaj model lika izgleda impresivno. Modeli oružja su poprilicno dobri.
Ne brine mene toliko grafika koliko me brine sto su resili da predstave igru nekom skriptovanom sekvencom koja mi daje vise Amnesia nego S.T.A.L.K.E.R. vibe.

Ovo je samo DEMO aseta. Sto nije lose. Mene opet podsjeca na Tarkov.

Ovo je samo DEMO aseta. Sto nije lose. Mene opet podsjeca na Tarkov.
Ja pricam za gameplay teaser klip sa prethodne strane. Evo sta pise u about sekciji klipa.

As developer GSC Game World puts it, this teaser represents "how the game actually feels: fast-paced change of scenery, ominous landscapes and the ever-present feeling of an inevitable danger accompanied by a barely-distinguishable guitar soundtrack."

Sto se tice ovog prikaza asset-a, on je sam po sebi OK, samo je naslov misleading. Ovo ni na koji nacin nije (dobar) game overview.

A taj klip. Ja samo vjerujem u gameplay klipove. Nista "in engine" i ostale gluposti. A naslov drugog klipa jeste clickbait.

Nadam se da ce biti sve samo ne "fast-paced".

^ Pise "fast-paced change of scenery", a to ne znaci fast paced gameplay. Scenery = scenografija, dekoracija, pejzaz.

Znam, pročitao sam ali da ne bude i gameplay uz to. I ak one znam zasto bi bio fast-paced change of scenery ako je sporija igra kao prisli dio.

Will see..

Jel to zaista izlazi STALKER 2?

dobro izgleda... sad jos samo da odigram nesto od prethodnih delova pre izlaska dvojke...

Ni prvi nije bio benchmark-grafika nego atmosfera i gameplay... osvezenje od amerikanizacije igara.(y)
Sigurno nece biti "lepsi" od sledeceg Far Cry ...ali ako si Stalker ispod koze - who gives a shit !

Mene vizuelno mnogo podseća na Escape From Tarkov koji igram jako često, a koji nije nešto preterano vizuelno impresivan, međutim to nije preterano bitno. STALKER je uvek bio više o priči i atmosferi i osećaju koji imaš dok se krećeš kroz Zonu tako da meni vizuelno izgleda ok.

ja kad kazem da mi dobro izgleda, ne mislim striktno u fazonu "dobra je grafika", nego uopsten neki utisak o igri na osnovu trailera.

Da se ne lazemo, i graficki izgleda veoma dobro:

1.jpg
2.jpg

3.jpg
4.jpg

5.jpg
6.jpg

7.jpg
8.jpg

9.jpg
10.jpg

11.jpg

Odavno sam prestao da verujem namenski skockanim petominutnim trejlerima igara :) Dok ne instaliram i sam se ne uverim u to ne prihvatam više bilo šta.
Ali ako bude kao što je sa slika iznad tj. kako je priakzano u trejleru, biće skroz ok.

Dobar znak je sto ne izlazi za stare konzole (PS4 i Xbox One), tako da nema kocenja sa te strane. :D

Samo da ne bude CyberFlop2077 :)

CP2077 je i ok, u zavisnosti od toga sta ocekujes... Jesu previse obecali i flopnuli da isporuce gledajuci tok razvoja od pocetka i price oko gp mehanika koje su tada servirali, ali igra je prevashodno po pitanju settinga a zatim price/glavnih i side questova (ne racunajuci manje fetch) odlicna.
Naravno postoje neki fundamentalni problemi sa igrom (mehanikama i endzinom) koje ce tesko ispeglati, ali sa 1.22 patchom je igriva bez vecih game-breaking bagova... Igram je zadnje 3 nedelje i privodim kraju i rekao bih cak da igra opravdava i trenutnu "punu" cenu od 40ak evra (moze i jeftinije da se nadje). Steta je samo sto je previse rano izbacena jer se u nekim elementima vidi koliko je truda i talenta ulozeno (i donekle protraceno) u igru. Igra realno je trebala tek sada za NG praznike u 2021. da se pojavi na trziste.

Ako i u Stalker bude priblizno truda ulozeno makar kao Metro ili CP2077 ali bez ranog lansiranja, bez sumnje ce biti odlicna. Naravno kranji sud tek kada izadje.

Fl2ED9P.gif

Meni isto deluje odlicno.

I animacije takodje. Nije to naravno Naughty Dog ili Rockstar nivo, ali nema veze. Facijalne nimacije likova su iznenadjujuce dobre pored motion capture-ovanih, a i paznja na detalje - pogotovo onaj gde lik igra a daske se pomeraju pod nogama. Jeste rezirana cutscena, ali detalji su vazni :)
Ono sto bih recimo voleo ovde je da glavni lik ne bude mutav jer mi sav trud ulozen oko glume, radnje u igri i interakcije sa drugim likovima pada u vodu. Taj deo me je bas izbacivao iz igre u Metro Exodus.

Edit- ako je u klipu Skif glavni akter, onda nije nem

My body is ready too :D

Dobra stvar u ovoj temi je pored dobrog trejlera i sto smo vec prezvakali temu o zastiti igre

Tamo negde 2011-te 😆

Poslednja izmena:
Kako bi ti volio da izgleda, tj. sta bi volio da su drugacije uradili?

Trailer uopce nema tu unikatnu STALKER vibru/atmosferu. Oruzje, animacije, fast pacing, to veze nema sa ovim serijalom. STALKER je slow paced, kvazirealizam.
AI ovdje ne postoji. Moze biti da je tako namjerno podesen, ili da je nedovrsen. Ako je nedovrsen, onda je to veliki minus za igru koja bi trebala izaci za nekih godinu dana.
Graficki ovo izgleda super, mislim na kvalitet svega i kolicinu detalja, ali mi se ne svidja sam stil. Sve se nesto sija previse i pretjerano je stilizirano u smislu da je svaki asset savrseno postavljen. Sve je na pravom mjestu, previse uljepsano kao u Metrou. To je ok za neke igre, ali STALKER je uvijek bio rough around the edges jer takva je i realnost. Odi u neko napusteno selo ili industrijski kompleks i primjetit ces.
Zato kad igras STALKER imas osjecaj kao da si u realnom svijetu.
Bice ovo problem optimizirati ako ostanu na ovom nivou grafike, pogotovo jer je UE4 u pitanju. Mapa je navodno 8x8km, ali je pitanje je li jedna ili vise manjih.
Ali jednu stvar ne mogu shvatiti, a to je rtx 2070 super kao recommended! Za ovo treba imati **** u doba kada je gtx 1060 naj graficka na Steamu. Jos kad uzmes u obzir cinjenicu da je STALKER najprodavaniji u tim CIS zemljama, a gdje apsolutna vecina ne moze sebi priustiti recommended PC.
I naravno, ne svidja mi se to sto je igra multiplatform. Ne volim FPS koji se dizajnira za gamepad, i ponajvise mislim na AI.

Poslednja izmena od urednika:
Gde piše da novi STALKER mora da bude za najsiromašnije države napravljen? Pa i ti developeri moraju da žive od nečega, a to sigurno nije od siromašnog tržišta.

Nazad
Vrh Dno