Ok, vidi se da decko nije previse iskusan u snimanju ali ajd. Trebao je markirati na objektivu tacke gde je fokus na tipu na vratima i gde ce kljucevi biti, isto i sa klinkom ona scena. Fokus na objektivu rucno pomeri i eto scene. Treba malo pripreme za scenu, malo merenja ali decko je neiskusan. Nikako se ne ostavlja da objektiv sam trazi fokus. Zato onako sara ponekad. Nisam znao cime je snimano ali ako je DSLR u pitanju onda je to nedopustivo. Manuelni fokus je mama i on bi to morao da zna. Ako misli da nastavi da snima na taj nacin onda bar nek ulozi malo i kupi sebi 700D, on ima brutalan fokus. Moze samo da klikne na display-u i aparat ce da pomeri fokus na tu tacku skroz glatko.
Dobra stvar je sto je momak makar kreativan. Kadrovi su solidni, zanimljivi, vidi se da ima ideju.
Sto se tice muzike, recite muzicaru da je ubedljivo najslabija karika. Sledeci put ako mu padne na pamet da koristi autotube prebijte mu prste cekicem slobodno! I moja baba moze da peva sa autotune ali cak ni ona nije toliko poludela. Bolje nadjite neku babu narikacu da peva refren. Ne znam dali ste svesni koliko je ono neslusljivo? AT ubija u mozak. Nemojte to sebi da radite vise.
Ti si montazu odradio super. Bitno je da izvuces dobre delove. Nece nikada ceo materijal biti odlican, samo dok ti imas scenu da potraje bar par sekundi i super je, da je ne kratis suvise.
Ja sam vam i prvi put podelio brdo kritika iz najbolje namere i drago mi je da ste to prihvatili na normalan nacin. Isto vam govorim i sada pa nek se Kristo ljuti koliko hoce. Ja znam da njemu njegova muzika zvuci super ali za 10 godina ce je se stideti ako je iole pametan.
Montaza - ok
Kadrovi - ok (tehnicki deo malo skripi ali momku treba prakse, bice bolji ako zeli da bude bolji)
Muzika - autotune kao najgora nocna mora
Kriticari su vasi prijatelji. Napredovali ste dosta u odnosu na ono, sad samo nastavite. Ne zurite nigde, mislite nesto dobro, razradite plan na papiru, razmenite misljenja, ideje... Kradite slobodno ideje od drugih i sto se tice kadrova i sto se tice neke teme i onda bez zurbe. Snimajte 5x. Pregledajte 20x dok ne nadjete zamerke. Ako ih ne nadjete onda dajte nekome da vidi ko nije radio s vama a ima iskustva bar malo i iskren je. Nemojte nikad da se plasite ako vam neko nadje milion zamerki nego ispravljajte to. Ne pristajte na verijantu moze da prodje, ok je i sl. Svaku zamerku koju imate zapisite i snimajte ponovo dok ne bude kako treba. Samo tako ce svaki sledeci projekat da bude jos bolji

Najbitnija stvar, no more autotune!!!