Šta je novo?

S Films - Pomoc/Sugestije/Kritike

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao neko ko vam je prosli put podelio ozbiljne kritike osecao sam odgovornost da pogledam i ovo. Kamera je ozbiljno napredovala mada i dalje imam zamerke na fokus. Ne znam cime ste snimali ali vidim da je fokus sarao.
Intro je zanimljivo uradjen ali tu se fokus najvise primeti. Kada tip izvadi kljuceve iz dzepa fokus treba da ode s njega na kljuceve. Kada tip kaze klinki ti si jos mala fokus ne treba da bude na njegovom ramenu nego na njoj i sl. Osim toga nije lose.

Sada samo treba malo ozbiljnije da poradite na zvuku. Aj pesma ko pesma nije toliko losa, Stojana ste *****@li 3x minimum, ja sam je makar shvatio *******ciju. Ali onaj autotune... Majko mila ono cepa usi, izaziva sizofreniju i ozbiljne poremecaje mozga. Onog cija je to bila ideja treba strpati na dozivotnu robiju i pustati mu svaki dan taj autotune refren. Time ste upropastili stvar i presli ste granicu neslusljivosti. Ako numete sami nadjite nekog drugara ko ume da peva iole pristojno pa nek otpeva refren. Ako vam treba vise glasova neka ga otpeva 5x, preklopite. Ima gomilu boljih resenja, ovo je drugo najgore resenje ako mene pitate.

Sve u svemu ozbiljno ste napredovali. Kapiram da vam je repovanje malo prijatnije nego gluma. Tu vam je lakse da se opustite nego da ulazite u ulogu. Kamera je ozbiljno napredovala i tako... Nastavite. Put do uspeha samo zavisi od broja neuspesnih pokusaja pre toga ;)
Hvala za savet, snimali smo sa 600d, ali nismo snimali mi nego smo zvali nekog tipa sa akademije xD koji samo snimanje radi, i kako on kaze to je samo tako moglo ( nismo hteli da se mesamo u njegov rad , iako smo hteli neke scene drugavije) , sto se tice pesme , pesma je sprdnja mi ne znamo da pevamo niti da repujemo , ovo je bukvalno bilo prvi put da pokusavamo pevati/repovati. Sto se tice refrena i taj deo autotune to je ustvari radio taj decko koji je pevao ako si primetio u naslovu ft. Kristo i on je muzicar ;) ima svoje albume i td. Eto ne znam sta bi ti jos rekao ;)

...ali nismo snimali mi nego smo zvali nekog tipa sa akademije xD koji samo snimanje radi

Ovo menja celu pricu, samo taj deo video/snimanje je "napredovao" a to niste vi radili! ...steta, taman sam pomislio da je neko od vas snimao/montirao :(

Ovo menja celu pricu, samo taj deo video/snimanje je "napredovao" a to niste vi radili! ...steta, taman sam pomislio da je neko od vas snimao/montirao :(
Montirao sam ja sve sam, ovo snimanje je bilo bogu plakati i iskreno mislim da bi sam snimio bolje ;) ovo je neka filozofija umetnika da si video neki komplet snimak plakao bi zato sam ovako morao da seckam da svake 1.2s covek vrti kameru kao da je klovan a ne snimatelj.

Ok, vidi se da decko nije previse iskusan u snimanju ali ajd. Trebao je markirati na objektivu tacke gde je fokus na tipu na vratima i gde ce kljucevi biti, isto i sa klinkom ona scena. Fokus na objektivu rucno pomeri i eto scene. Treba malo pripreme za scenu, malo merenja ali decko je neiskusan. Nikako se ne ostavlja da objektiv sam trazi fokus. Zato onako sara ponekad. Nisam znao cime je snimano ali ako je DSLR u pitanju onda je to nedopustivo. Manuelni fokus je mama i on bi to morao da zna. Ako misli da nastavi da snima na taj nacin onda bar nek ulozi malo i kupi sebi 700D, on ima brutalan fokus. Moze samo da klikne na display-u i aparat ce da pomeri fokus na tu tacku skroz glatko.
Dobra stvar je sto je momak makar kreativan. Kadrovi su solidni, zanimljivi, vidi se da ima ideju.
Sto se tice muzike, recite muzicaru da je ubedljivo najslabija karika. Sledeci put ako mu padne na pamet da koristi autotube prebijte mu prste cekicem slobodno! I moja baba moze da peva sa autotune ali cak ni ona nije toliko poludela. Bolje nadjite neku babu narikacu da peva refren. Ne znam dali ste svesni koliko je ono neslusljivo? AT ubija u mozak. Nemojte to sebi da radite vise.
Ti si montazu odradio super. Bitno je da izvuces dobre delove. Nece nikada ceo materijal biti odlican, samo dok ti imas scenu da potraje bar par sekundi i super je, da je ne kratis suvise.

Ja sam vam i prvi put podelio brdo kritika iz najbolje namere i drago mi je da ste to prihvatili na normalan nacin. Isto vam govorim i sada pa nek se Kristo ljuti koliko hoce. Ja znam da njemu njegova muzika zvuci super ali za 10 godina ce je se stideti ako je iole pametan.
Montaza - ok
Kadrovi - ok (tehnicki deo malo skripi ali momku treba prakse, bice bolji ako zeli da bude bolji)
Muzika - autotune kao najgora nocna mora

Kriticari su vasi prijatelji. Napredovali ste dosta u odnosu na ono, sad samo nastavite. Ne zurite nigde, mislite nesto dobro, razradite plan na papiru, razmenite misljenja, ideje... Kradite slobodno ideje od drugih i sto se tice kadrova i sto se tice neke teme i onda bez zurbe. Snimajte 5x. Pregledajte 20x dok ne nadjete zamerke. Ako ih ne nadjete onda dajte nekome da vidi ko nije radio s vama a ima iskustva bar malo i iskren je. Nemojte nikad da se plasite ako vam neko nadje milion zamerki nego ispravljajte to. Ne pristajte na verijantu moze da prodje, ok je i sl. Svaku zamerku koju imate zapisite i snimajte ponovo dok ne bude kako treba. Samo tako ce svaki sledeci projekat da bude jos bolji ;)
Najbitnija stvar, no more autotune!!!

Ok, vidi se da decko nije previse iskusan u snimanju ali ajd. Trebao je markirati na objektivu tacke gde je fokus na tipu na vratima i gde ce kljucevi biti, isto i sa klinkom ona scena. Fokus na objektivu rucno pomeri i eto scene. Treba malo pripreme za scenu, malo merenja ali decko je neiskusan. Nikako se ne ostavlja da objektiv sam trazi fokus. Zato onako sara ponekad. Nisam znao cime je snimano ali ako je DSLR u pitanju onda je to nedopustivo. Manuelni fokus je mama i on bi to morao da zna. Ako misli da nastavi da snima na taj nacin onda bar nek ulozi malo i kupi sebi 700D, on ima brutalan fokus. Moze samo da klikne na display-u i aparat ce da pomeri fokus na tu tacku skroz glatko.
Dobra stvar je sto je momak makar kreativan. Kadrovi su solidni, zanimljivi, vidi se da ima ideju.
Sto se tice muzike, recite muzicaru da je ubedljivo najslabija karika. Sledeci put ako mu padne na pamet da koristi autotube prebijte mu prste cekicem slobodno! I moja baba moze da peva sa autotune ali cak ni ona nije toliko poludela. Bolje nadjite neku babu narikacu da peva refren. Ne znam dali ste svesni koliko je ono neslusljivo? AT ubija u mozak. Nemojte to sebi da radite vise.
Ti si montazu odradio super. Bitno je da izvuces dobre delove. Nece nikada ceo materijal biti odlican, samo dok ti imas scenu da potraje bar par sekundi i super je, da je ne kratis suvise.

Ja sam vam i prvi put podelio brdo kritika iz najbolje namere i drago mi je da ste to prihvatili na normalan nacin. Isto vam govorim i sada pa nek se Kristo ljuti koliko hoce. Ja znam da njemu njegova muzika zvuci super ali za 10 godina ce je se stideti ako je iole pametan.
Montaza - ok
Kadrovi - ok (tehnicki deo malo skripi ali momku treba prakse, bice bolji ako zeli da bude bolji)
Muzika - autotune kao najgora nocna mora

Kriticari su vasi prijatelji. Napredovali ste dosta u odnosu na ono, sad samo nastavite. Ne zurite nigde, mislite nesto dobro, razradite plan na papiru, razmenite misljenja, ideje... Kradite slobodno ideje od drugih i sto se tice kadrova i sto se tice neke teme i onda bez zurbe. Snimajte 5x. Pregledajte 20x dok ne nadjete zamerke. Ako ih ne nadjete onda dajte nekome da vidi ko nije radio s vama a ima iskustva bar malo i iskren je. Nemojte nikad da se plasite ako vam neko nadje milion zamerki nego ispravljajte to. Ne pristajte na verijantu moze da prodje, ok je i sl. Svaku zamerku koju imate zapisite i snimajte ponovo dok ne bude kako treba. Samo tako ce svaki sledeci projekat da bude jos bolji ;)
Najbitnija stvar, no more autotune!!!
Vazi! Evo sledeci projekat se sprema, ovaj put snimamo sve u sobi ( u fazi je pravljenje studija, nije neki ali ono uzeli od kineza 2 rasvete i greenscreen 6x6m) yuga smo snimali sa zoom h1, sada smo resili neki studiski mikrofon i m1 karticu, kadra ce biti 2 ali nema mrdanja i sve se radi edit na kompu sa efektima i animacijama. E sad snimamo sa zvezdom granda xD naravno nece biti nista slicno grandu nego ide neka nasa pesma ;) pa sad videcemo kako ce izgledati . Hvala na savetima.

Ako snimate sa zvezdom granda ne treba vam Kurajberov savet, samo fokus na s**e i d****a. Garantovano 2 miliona pregleda. :d

Ako snimate sa zvezdom granda ne treba vam Kurajberov savet, samo fokus na s**e i d****a. Garantovano 2 miliona pregleda. :d
Ma neka klinka bre tipa 17-18 godina, nema jos ni sise xD , ali da je prihvatimo mozda jednog dana bude popularna xD

Ako snimate u sobi onda se pobrinite da imate odgovarajuc dekor u pozadini. Treba vam kauč :d
Tako se postaje popularan ali proverite za svaki slucaj jel ima licnu ;)

Ma green screen samo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno