Šta je novo?

S Films - Pomoc/Sugestije/Kritike

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
S-Films

Odmah u startu da se zahvalim svim ljudima benchmark zajednice koji zele da pomognu, i naravno administraciji ako ostave ovaj post. (Otvaram ovu temu kako bi dobio pomoc od drugih ljudi koji su strucniji po ovom pitanju a ujedno kad se bolje pogleda ako neko od njih pogleda video to je vec na neki nacin reklamiranje preko foruma, nadam se da to nece predstavljati problem posto iskreno to nije moj cilj ovde)

Da napisem pvenstveno ovo "S-Films" sta predstavlja pa da budemo nacisto : Mi smo grupica studenata i srednjoskolaca koja zeli da predstavi nesto simpaticno i smesno/zanimljivo zemljama regiona.
Sa obzirom da svi mi studiramo i idemo u skole nemamo neki wow budzet, tako da sve sto radimo je very low budget, te kratke filmove snimamo telefonima (2 telefona n7100), posle sve sto snimimo montirao u adobe after effect-su. Prvi film smo objavili danas na youtube kanalu mozete pogledati na sledecem linku : https://www.youtube.com/watch?v=xkVXEm8QU7c

Ono sto zapravo ja zelim da postignem ovde, jeste da dobijem od vas neke pozitivne kritike i neke savete, sa obzirom da smo novi u ovome i bas niko od nas ne zna kako bi nesto redovno odradili potrebni su nam saveti neki malo strucnijih ljudi.

Pomoc nam je potrebna u svakom mogucem pogledu , znaci na nekin nacin od samih scena kako snimati , sta napraviti , kako raditi? neku ideju sa neki stabilizator za telefon (znaci samo snimanje) , takodje i svi korisni linkovi tipa kako sminkati rane, gde naci pistolje , gde kupiti kojekakve kostime.. pa sve do toga kako editovati video , gde naci najbolje programe , efekte , takodje korisni linkovi.

Znaci bukvalno sve sto mozete da smislite da ce nam biti od koristi da nam pomognete!!

Jos nesto da dodam, pre nekih pola sata kontaktirao me covek, koji je pogledao video i svidja mu se tekst kojim smo predstavili sebe i nas rad, rekao nam je da zeli da pomogne da bi mogao da nam posalje neki reklamni materijal i u slucaju da dodjemo do nekog solidnog broja ljudi koji ce da subskrajbuju na nas kanal da bi njegova firma mogla da nam bude sponzor . Znaci u slucaju da mozete da nam pomognete i u ovome nije na odmet.

Sto bi moja baba rekla : "Neka vas deco i bolje da snimate filmove nego da pusite, da se drogirate i da se bijete po kafanama"

Hvala svima koji ce da podrze ovu akciju

Srdacan pozdrav :wave:
S-Films team

Ajde bar neka kritika kad saveti vec ne idu tako od ruke :p

Evo kritika :)

Pogledao sam 1.5 minut snimka, i ako se zanemari podrhtavanje (nad cim imate slabu kontrolu), ostaje kadriranje i rezija, nad cim morate imati kontrolu... Ukratko, ja iskreno (nhf) ne vidim neki talenat u ovoj reziji, ili treba puno da se uci/trudi..

Previse je secki glava.
Kadrovi realno nemaju smisla, doslednosti i povezanosti.

Nisam ni ja ekspert, samo moje gledalacko misljenje.

Izneo bih jos stosta ali muka je kucati na tabletu :)

Citaj malo o tome ovde.

U principu rezija je najbitnija (makar meni) kad gledam nesto - licnonne podnosim one holivudske filmove gde se kao kamera trese (namerno) itd...

:)

Os duzu varijantu ili kracu?

Ae nemojte da ste na kraj srca , ipak smo mi jetad informaticar, dizajner, gradjevinac, stolar i medicinska sestra :) , znaci nismo mi ni ocekivali sad neku glumu, ovo je cisto onako for fun i da se neko nasmeje .. Drugo budzet nam je bio 650-750 dinara , nzm sta hocete da napravimo za te pare titanik? Oko kritice sam mislio da cete izneti nesto pametno , tipa ovaj efekat nevalja mozda ovaj bolji pogledaj ovaj link .. ajde rezija to ok slazem se sa vama to nam je kao radio neki lik koji rastura to ne zelim da komentarisem to samo glumci razumeju tako nam je rekao .. Snimamo telefonima koji nemaju normalnu stabilizaciju slike, nemamo nikakvu opremu ... ***-a ja sam kontao da ce neko da nas ohrabri malo , kao niste losi samo napred mozda bude bolje :( , al izgleda sam na pogresan forum naleteo ...

Cek cek cek cek... Ne ide to tako. Vas nekoliko je ulozilo 2h vremena i 750 dinara i ocekujes da ti kazemo "matori sabijate"? Objasni mi to... Poceo si temu i izneo klip koji si ti sa tvojom ekipom radio, trazis komentare i dobio si odlican komentar od kolege, koji cu da upotpunim iz svoje perspektive, i ne odgovara ti negativna kritika? Opet te ne razumem.

Ovako sto se mene tice klip je bezveze ali s obzirom da vam je prvi to nije nista cudno. Fali vam, iz moje perspektive, sve. Prica je dosadna, glumci su ocajni, kadriranje je nikakvo, kamerman tj telefonman ne ume da drzi telefon kako treba, scenario je nikakav. Imajuci u vidu koliko ste ulozili ne znam sto ti je cudno da nista ne valja? Ovakve stvari zahtevaju malo vise vremena, kreativnosti, dogovora i finansija ako zelis da naletis na neku pozitivnu kritiku inace je zaista klip koji nije vredan gledanja. Izadji iz sebe i pogledaj klip i da li tu ima nesto sto bi trebalo da svidi nekome ko vas licno ne poznaje. Sta je po tebi poenta tog klipa? Nakon sto sam ga zavrsio nisam skapirao sustinu, igrate na kartu nekog "zaebanog" detektiva koji sve zna i sprda, ili se sprdate na taj nacin. Ovo deluje daleeeeko od nekog ozbiljnog kratkog filma jer mi se cini da se ste prekjuce sedeli, pili kafu i smislili za 30 minuta celu pricu, juce je realizovali a danas je kacis i ocekujes cudo. Ne ide to tako... Moracete vise da se potrudite.

Mogu i ja da se skupim sa par drugara i da se snimamo kako prdimo ispod jorgana i neko bi to trebao da ohrabri, skapira ili ne znam sta... Malo je bezveze.

Ako cete da radite to opet krenite od ideje. Sta zelite da snimite i koju to poruku treba da nosi, koji efekat treba da izazove kod gledaoca. To je najveci problem koji ste vi totalno iskulirali. Sledeca stvar posto snimate telefonom napravite neki nosac od stapa i kanapa, znaci uzmes par daskica i bukvalno napravis neki nosac [za rame] kako bi mogao da fiksiras telefon u 2 ili najbolje 3 tacke [1 tacka rame i jos 2 za svaku ruku] i drhtanje ce nestati. Takodje mozes i stativ da napravis uz par daskica i kanapa. Gluma? Ja razumem da niko od vas nije glumac ali to ne znaci da ne treba da se potrudite i vezbate neki kadar vise puta, ******ske face su zaista nepotrebne. Scenario? Nikakav. Kao da ste ga sklepali na brzinu a o "forama" bolje da ne pricam. To se sedne, smisli se ko ce sta da kaze i kako, tekst treba da ima nekog smisla i da zvuci ozbiljno a ovo vase je zaista ... Uh. Prilikom snimanja, s obzirom da nemate nikakve efekte i izuzetno losu kameru, treba da imate sto manje praznih tranzicija [kadrova] a ako vec mora da ih ima neka budu nekako gledljivije, ovako je prazno na vec praznu pricu.

Nemoj ovo pogresno da razumes posto ne znaci da treba da prestanete ali moras da skapiras "koliko para, toliko muzike". Evidentno je da niste talentovani niti da imate dodirne tacke sa tim sto radite i samim tim to treba necim da kompenzujete. Trudom, kreativnoscu, finansijama - bilo kako ali vas nekoliko nema blage veze sta i kako treba, nemate pare, nemate vremena da se iscimate oko bilo cega i onda ocekujete ne znam kakve rezultate? Mnogo je brate :)

Ja vam iskreno zelim da malo vise provedete vremena u planiranju i smisljanju price, pa onda da snimate malo duze a ne jedno popodne. Probajte tako pa uporedite sami vas prvi klip i taj neki, nadam se, buduci i videcete kako ce to drugacije da izgleda.

Poslednja izmena:
Cek cek cek cek... Ne ide to tako. Vas nekoliko je ulozilo 2h vremena i 750 dinara i ocekujes da ti kazemo "matori sabijate"? Objasni mi to... Poceo si temu i izneo klip koji si ti sa tvojom ekipom radio, trazis komentare i dobio si odlican komentar od kolege, koji cu da upotpunim iz svoje perspektive, i ne odgovara ti negativna kritika? Opet te ne razumem.

Ovako sto se mene tice klip je bezveze ali s obzirom da vam je prvi to nije nista cudno. Fali vam, iz moje perspektive, sve. Prica je dosadna, glumci su ocajni, kadriranje je nikakvo, kamerman tj telefonman ne ume da drzi telefon kako treba, scenario je nikakav. Imajuci u vidu koliko ste ulozili ne znam sto ti je cudno da nista ne valja? Ovakve stvari zahtevaju malo vise vremena, kreativnosti, dogovora i finansija ako zelis da naletis na neku pozitivnu kritiku inace je zaista klip koji nije vredan gledanja. Izadji iz sebe i pogledaj klip i da li tu ima nesto sto bi trebalo da svidi nekome ko vas licno ne poznaje. Sta je po tebi poenta tog klipa? Nakon sto sam ga zavrsio nisam skapirao sustinu, igrate na kartu nekog "zaebanog" detektiva koji sve zna i sprda, ili se sprdate na taj nacin. Ovo deluje daleeeeko od nekog ozbiljnog kratkog filma jer mi se cini da se ste prekjuce sedeli, pili kafu i smislili za 30 minuta celu pricu, juce je realizovali a danas je kacis i ocekujes cudo. Ne ide to tako... Moracete vise da se potrudite.

Mogu i ja da se skupim sa par drugara i da se snimamo kako prdimo ispod jorgana i neko bi to trebao da ohrabri, skapira ili ne znam sta... Malo je bezveze.

Ako cete da radite to opet krenite od ideje. Sta zelite da snimite i koju to poruku treba da nosi, koji efekat treba da izazove kod gledaoca. To je najveci problem koji ste vi totalno iskulirali. Sledeca stvar posto snimate telefonom napravite neki nosac od stapa i kanapa, znaci uzmes par daskica i bukvalno napravis neki nosac [za rame] kako bi mogao da fiksiras telefon u 2 ili najbolje 3 tacke [1 tacka rame i jos 2 za svaku ruku] i drhtanje ce nestati. Takodje mozes i stativ da napravis uz par daskica i kanapa. Gluma? Ja razumem da niko od vas nije glumac ali to ne znaci da ne treba da se potrudite i vezbate neki kadar vise puta, ******ske face su zaista nepotrebne. Scenario? Nikakav. Kao da ste ga sklepali na brzinu a o "forama" bolje da ne pricam. To se sedne, smisli se ko ce sta da kaze i kako, tekst treba da ima nekog smisla i da zvuci ozbiljno a ovo vase je zaista ... Uh. Prilikom snimanja, s obzirom da nemate nikakve efekte i izuzetno losu kameru, treba da imate sto manje praznih tranzicija [kadrova] a ako vec mora da ih ima neka budu nekako gledljivije, ovako je prazno na vec praznu pricu.

Nemoj ovo pogresno da razumes posto ne znaci da treba da prestanete ali moras da skapiras "koliko para, toliko muzike". Evidentno je da niste talentovani niti da imate dodirne tacke sa tim sto radite i samim tim to treba necim da kompenzujete. Trudom, kreativnoscu, finansijama - bilo kako ali vas nekoliko nema blage veze sta i kako treba, nemate pare, nemate vremena da se iscimate oko bilo cega i onda ocekujete ne znam kakve rezultate? Mnogo je brate :)

Ja vam iskreno zelim da malo vise provedete vremena u planiranju i smisljanju price, pa onda da snimate malo duze a ne jedno popodne. Probajte tako pa uporedite sami vas prvi klip i taj neki, nadam se, buduci i videcete kako ce to drugacije da izgleda.

Pa ovako neku kritiku sam ocekivao , znaci kritika koja salje neku poruku <3 , vidi ja sam prvi protiv price i nisam hteo ni da glumim, ali kad niko drugi nece da pravi budalu od sebe ajde ja cu , ako me razumes .. svi se nesto stide, Ja sam za ono treba probati.. Probas malo pa ako ne ide ne ide bar sam probao .. snimali smo dva dana , vezbali smo neke kadrove bas dosta puta ali dzabe losi smo glumci..

Za ovu pricu , znaci nije mi bas najjasnija a pisao je neki doicni koji pise za neke velike kuce , tako da sledeci film ce da pise neko nas kreativniji pa cemo da vidimo kako ce biti .

Hvala za kritiku!

Nisi dobio lose kritike zato sto te neko mrzi, ako cemo pravo dobio si konstruktivne kritike, sve je bilo navedeno na cemu da se poradi... Sad mozete i da napredujete, na greskama se uci - sta bi dobro donelo da smo se zavaravali da valja kad ne valja? :)

Prvi znam i kazem da je tesko podneti kritiku svojih ruku delo bez izgovora i svaljivanja krivice, ali covek mora da bude realan..

A za glumu je standardna fora - zamislis da si ti lik, u toj situaciji, i samo bez glumatanja, prirodno :)

Nemoj kačiti sve što uradite, ako budete iole ozbiljni kroz mesec dana će vas biti sramota što ste ovo okačili. Postavljaj stvari koje vredi pogledati, ne sve i ne odmah.

Jes vala, cak vam je prvenac bolji od Njuskala :D

Bolji.
Odledao sam skoro minut prvog i sve je tako neuverljivo i lose, nisam mogao da zavrsim. Kamera se trese, pa stavite prokleti telefon na dve letve i zalepite ga trakom, stvarno nije tesko.
Prica je losa skroz i puna rupa, tipa: Sta ima inspektori da pitaju onog laboranta za svedoke? To nije njegov posao vec onog pandura ispred.
Gluma... Bolje da ne komentarisem. Bolje snimajte istu scenu 100x ali bar da valja. Ko god da je zaduzen za reziju mora te "glumce" da malo unese u ulogu i objasni im ko su, sta rade, sta osecaju, kako da izgovore nesto.
Govorim vam iz najbolje namere kao neko ko radi u pozoristu i zna kako se radi bar taj glumacki deo. Sto se tice filmskog dela rezije to necu da komentarisem, samo sredite kameru dok ne dobijem morsku bolest.

I da, na pravom si forumu ;) Tamo gde ti kazu da je sve super, znaj da nemaju pojma sa zivotom. Kritike sluze da bi ispravio ono sto ne valja i da bi naucio za drugi put a ne da te podrzavaju u neupesima.

Bolji.
Odledao sam skoro minut prvog i sve je tako neuverljivo i lose, nisam mogao da zavrsim. Kamera se trese, pa stavite prokleti telefon na dve letve i zalepite ga trakom, stvarno nije tesko.
Prica je losa skroz i puna rupa, tipa: Sta ima inspektori da pitaju onog laboranta za svedoke? To nije njegov posao vec onog pandura ispred.
Gluma... Bolje da ne komentarisem. Bolje snimajte istu scenu 100x ali bar da valja. Ko god da je zaduzen za reziju mora te "glumce" da malo unese u ulogu i objasni im ko su, sta rade, sta osecaju, kako da izgovore nesto.
Govorim vam iz najbolje namere kao neko ko radi u pozoristu i zna kako se radi bar taj glumacki deo. Sto se tice filmskog dela rezije to necu da komentarisem, samo sredite kameru dok ne dobijem morsku bolest.

I da, na pravom si forumu ;) Tamo gde ti kazu da je sve super, znaj da nemaju pojma sa zivotom. Kritike sluze da bi ispravio ono sto ne valja i da bi naucio za drugi put a ne da te podrzavaju u neupesima.
To je bila sala ;) nemam ja drugi forum ja sam samo ovde i nigde vise, jednostavno nismo bili dovoljno upuceni a hteli smo prvo da izbacimo jedan video pa tek onda kad dobijeno kritike da pokusam bolje, nesto u fazonu najbolje se uci na svojim greskama. Tako da sad sam gledao na netu i shvatio o kakvim se drzacima radi danas cu da napravim jedan, odlucili smo se ovaj put da sami napisemo tekst i da budemo sto prirodniji bez puno glume jer nam bas ne ide od ruke .

Takodje ako neko jos ima neku ideju/kritiku koja se vec nije pojavila neka stavi , uzeo sam lepo papir i pisem sve sto ste naveli pa da pokusamo da poradimo na tome.

Stativ pod br.1
Ako vam treba pokretna kamera iskoristite neku igracku kao kolica, gurajte po letvi ili c profilu za gips npr. Improvizujte s onim sto imate. Mozete smisliti milion resenja sa stvarima koje imate pri ruci i s malo trake. Veruj mi da su mogucnosti improvizacije limitirane jedino mastom. Naravno, zvuk obavezno snimajte drugim uredjajem.
Razradite scenario pre nego sto uopste pocnete da planirate snimanje. Eliminisite rupe i nelogicnosti. Ne smete imati onih neprijatnih scena gde se iscekuje da neko kaze nesto. Kao sto rekoh, snimajte 100x jednu scenu ako treba dok ne bude dobra.
Kadriranje scene i reziju ostavljam po strani, to je umetnicki deo, koji moze da mi se svidi ili ne. To je neciji potpis i u to se ne mesam.

Kako najjeftinije da resimo snimanje zvuka odvojeno?

Najjeftinije je mislim nadsinhronizacija, ima malo posla ali ne kosta nista :)

Ne znam ni koliko tu diktafoni/telefoni kvalitetnijih mikrofona vrse posao, rekao bih da su nezgrapni kada ih treba drzati vise istovremeno...

Dakle samo kreativno, sto rece vec sajber :)

Prvi savet bi bio da proslavite uspeh pravljenja prvog klipa da se lepo napijete jer ipak je uspeh napraviti nesto a onda obrisite sa YT i krenite ozbiljno da se edukujete i onda polako. Internet je pun edukativnog sadrzaja a naravno na YT ima puno amatera koji snimaju i prave filmove tako da postoji vise edukativnog sadrzaja nego sto mozete da postignete da procitate/vidite.

Mislim da necete puno razumeti savete i kritiku korisnika na forumu ako prvo nemate osnove da razumete o cemu se govori.

Srecno

Poslednja izmena:
Prvi savet bi bio da proslavite uspeh pravljenja prvog klipa da se lepo napijete jer ipak je uspeh napraviti nesto a onda obrisite sa YT i krenite ozbiljno da se edukujete i onda polako. Internet je pun edukativnog sadrzaja a naravno na YT ima puno amatera koji snimaju i prave filmove tako da postoji vise edukativnog sadrzaja nego sto mozete da postignete da procitate/vidite.

Mislim da necete puno razumeti savete i kritiku korisnika na forumu ako prvo nemate osnove da razumete o cemu se govori.

Srecno

slazem se. najbitnije je obrazovanje i da ucite o tome sto radite, umesto da ovako dodjete na forum i trazite neke sasvim ocigledne kritike, kao da ne vidite sami na sta lici to :p i sad ste u fazonu da pitate svaku sitnicu tj da "ucite" tako sto ce neko da vam pise i objasnjava u ovoj temi, ne ide to tako :p
video sam sto puta neko napravi prvu sliku u photoshopu i pita za kojekakve kritike/savete ?!
koliko sam shvatio iz vaseg posta vi ste u fazonu "ne znate nista i hocete da vas ovde na forumu nauce sve", to i nema nekog smisla jer onda bukvalno mi radimo rad a ne vi :p
kao sto je rekao internet je pun edukativnog sadrzaja u svakoj oblasti i vi treba da naucite mnogo mnogo vise nego sto ovde ljudi koji se ne bave time znaju, i onda napravite nesto sto ce nas iznenaditi a ne ovako kad vam neko kaze ubaci taj efekat, stavi to i to, i onda kad izadje film sve je vec poznato ko da je on radio :p

takodje srecno

Polako ucimo i prihvatili smo sve kritike koje ste nam dali i savete takodje, evo skoro smo izbacili muzicki spot pa sam hteo ovde da ga podelim sa clanovima foruma da vidim koliko smo napredovali i td. Natavno nemojte mi pisati da ne znamo da pevamo, jer to vec znam. Znaci ovaj spot je sniman da bude smesan i interesantan, takodje smo hteli da pobedimo na jednom takmicenju " Da li je moguce snimiti dobar spot bez sisa i golih zena" ;)

Evo ga i video : https://www.youtube.com/watch?v=S_GFbiKqTfw

Ogroman napredak, jos malo, pa k'o Driver :d

Joj. Nemojte dalje.

U stvari, smanjiću ton pa ću odgledati video.

Ne vredi.

Poslednja izmena:
Momci su upravo pokazali koliko malo treba da se dostignu domaci reperi i "vip" licnosti. Nije kvalitet, ali nista gore od Cvije, Shaa, Stojana i ostalih celebrity faca.

Edit: Zaboravio sam da spomenem da je bolje uradjeno od spota Snoop Doga i Ljupke :d

Poslednja izmena:
po meni vas je atomi odavno presisao.

možda da Atomija pozovu u grupu...ili da Atomi pozove njih u grupu....možda :p

Ako je smisao spota sprdnja sa domaćim muzikantima, onda bi to trebalo još naglasiti u spotu i samoj pesmi. Ovako ste negde na sredini...

Ne dirajte atomija, on je decko skroz ok (umart, tebe gledam, da da).
:d

Moj prvi klip na yt je nabio gledanost preko 300k i to samo zbog jedne reci u naslovu (necu da vam kazem sta, nije u redu).
Ortak mi oborio klip iz ljubomore, nakon par godina jer se on nalazio u njemu, a u medjuvremenu je malo kao odrastao pa da ga neko sa faksa ili kasnije sa posla ne pronadje na netu i sprda (a sam klip je sprdnja totalna).

Mislim da je danas jos lakse napraviti dobar klip/film s obzirom na dostupnost kvalitetne filmske tehnike.
Kao sto kaze Kurajber, samo je nebo granica kad smo kod kreativnosti.
Udrite, ne predajte se. Samo nemojte bas svaki klip da kacite na forum, prezasitice se ljudi. :p

q3dnuYY.gif

Ne dirajte atomija, on je decko skroz ok (umart, tebe gledam, da da).
:d

Moj prvi klip na yt je nabio gledanost preko 300k i to samo zbog jedne reci u naslovu (necu da vam kazem sta, nije u redu).
Ortak mi oborio klip iz ljubomore, nakon par godina jer se on nalazio u njemu, a u medjuvremenu je malo kao odrastao pa da ga neko sa faksa ili kasnije sa posla ne pronadje na netu i sprda (a sam klip je sprdnja totalna).

Mislim da je danas jos lakse napraviti dobar klip/film s obzirom na dostupnost kvalitetne filmske tehnike.
Kao sto kaze Kurajber, samo je nebo granica kad smo kod kreativnosti.
Udrite, ne predajte se. Samo nemojte bas svaki klip da kacite na forum, prezasitice se ljudi. [emoji14]
Gde snimili smo 50 klipova pre ovoga ;) hahah videcemo sta i kako dalje ;)

Kao neko ko vam je prosli put podelio ozbiljne kritike osecao sam odgovornost da pogledam i ovo. Kamera je ozbiljno napredovala mada i dalje imam zamerke na fokus. Ne znam cime ste snimali ali vidim da je fokus sarao.
Intro je zanimljivo uradjen ali tu se fokus najvise primeti. Kada tip izvadi kljuceve iz dzepa fokus treba da ode s njega na kljuceve. Kada tip kaze klinki ti si jos mala fokus ne treba da bude na njegovom ramenu nego na njoj i sl. Osim toga nije lose.

Sada samo treba malo ozbiljnije da poradite na zvuku. Aj pesma ko pesma nije toliko losa, Stojana ste *****@li 3x minimum, ja sam je makar shvatio *******ciju. Ali onaj autotune... Majko mila ono cepa usi, izaziva sizofreniju i ozbiljne poremecaje mozga. Onog cija je to bila ideja treba strpati na dozivotnu robiju i pustati mu svaki dan taj autotune refren. Time ste upropastili stvar i presli ste granicu neslusljivosti. Ako numete sami nadjite nekog drugara ko ume da peva iole pristojno pa nek otpeva refren. Ako vam treba vise glasova neka ga otpeva 5x, preklopite. Ima gomilu boljih resenja, ovo je drugo najgore resenje ako mene pitate.

Sve u svemu ozbiljno ste napredovali. Kapiram da vam je repovanje malo prijatnije nego gluma. Tu vam je lakse da se opustite nego da ulazite u ulogu. Kamera je ozbiljno napredovala i tako... Nastavite. Put do uspeha samo zavisi od broja neuspesnih pokusaja pre toga ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno