Šta je novo?

Sébastien Loeb Rally EVO

Neverovatno da ovo prave isti ljudi koji su stancali one presmesne WRC igre prethodnih godina. Izgleda da je stvarno sve u pristupu.

Edit: Najzanimljivije u svemu jeste ko ih je naterao na taj potez. Codemasters! To je kao da Activision napravi realistican WWII CoD poput ARMA igara, pa za godinu dana stize EA sa Battlefieldom koji postavlja nove standarde u domenu realisticnih WWII pucacina.

Edit2: Mozda imaju jos jednu simulaciju u planu, za ljubitelje motora?

Nisu hteli da uprljaju Loebovu karijeru, jos veca bi sramota bila da to prirede Rosiju koji njihov.

Poslednja izmena:
Edit: Najzanimljivije u svemu jeste ko ih je naterao na taj potez. Codemasters!

Ako se dobro secam razvoj ove igre je poceo odavno i pre Dirt Rally-a.

Pre dve godine...

Imam thrustmaster volan, ali ne i pc da potera ovo... :( celeron g1820 + intel hd graphics...

[YOUTUBE]DiSC3t6k_n4[/YOUTUBE]

The main features Sébastien Loeb Rally EVO are:

The 9 time world championship expertise – S.Loeb
More than 300Km of tracks faithful reproduced and based by real ones
The exclusive Pikes Peak International Hill Climb, one of the most famous race in the world with more than 20km
8 different Rallyes: Monaco, Sweden, Mexico, Australia, Italy, Finland, France and Wales
64 Special Stages
5 Rallycross circuits: Lohèac, Los Angeles, Franciacorta, Trois-Rivières and San Luis
16 car manufacturers: Citroën, Peugeot, Ford, VolksWagen, Audi, Subaru, Suzuki, Abarth, etc.
58 Cars from 60s till nowadays
Several Game Modes created for the Rally Drivers: Quick Race, Career, Sébastien Loeb Experience, Online Multiplayer and much more…
Customization for creating the perfect match between aesthetic and race style
Several Weather an Light Conditions to test player drive skills
A realistic physics and sound that reacts differently depending on each single in-game object developed with S.Loeb
Amazing compatibility with the main drive peripherals available on shelves – Steering Wheels, change and pedals

From Day 1 will be available the first Patch for Sébastien Loeb Rally EVO. The changelog includes:

Improved weight transfer for all the vehicles
Improved suspensions movement for all the vehicles
Improved the behavior of the dampers for all the vehicles
Improved the gear ratios for all the vehicles
Improved the mapping of the engine for the Fiat Abarth Grande Punto S2000
Improved the mapping of the engine for the Peugeot 205 T16 Pikes Peak
Improved the mapping of the engine for the Peugeot 208 Pikes Peak
Improved the grip for all the Pikes Peak cars
Improved of the aerodynamics simulation for all the vehicles
Improved the differential for all the vehicles
Improved the setups of all the vehicles for all the different terrains topology
Improved the Pikes Peak cars performance
Improved the handling for all the vehicles
Improved AI performance

Oko 21h po našem se otključava na Steam-u...

Capture.PNG

Počeo download :)

Capture.PNG

Mogli su i 50Gb da spakuju :) Nije mi jasno sta to ima ''tesko'' 20 i kusur Gb u ovoj igri.. endzin mator, grafika dobra ali realno iz 2010. godine, nisam primetio u demo verziji sad neke lossless audio fajlove..

Igra je arkadnija nego što je to demo obećavao, na snežnim stazama donekle je ok, drugde baš i ne. Ne osećam potrebu za volanom, lagano ide i na gamepadu, za to je ok. Bolje nego prethodni njihovi naslovi, ali slabije od DR-a.

Igra je arkadnija nego što je to demo obećavao, na snežnim stazama donekle je ok, drugde baš i ne. Ne osećam potrebu za volanom, lagano ide i na gamepadu, za to je ok. Bolje nego prethodni njihovi naslovi, ali slabije od DR-a.

Baš sam čekao da vidim ko će posle 5 min in-game probe da daje ovakve izjave tipa bolji je DR... :D

Prvo na kojim si podešavanjima vozio,evo ostaviću ti sliku kako ja vozim odnosno onako kako i svako ko traži malo izazova vozi...
SLRX64 2016-01-30 09-14-30-624.jpg
Ovako prva stvar koju sam uradio je da probam asfalt vs asfalt u odnosu na Dirt Rally i bolje je ovde odrađen FF pogotovo proklizavanje u krivini itd realističnije dosta.

Posle toga sam prikačio gamepad(DS4) reko da vidim kako se ponaša sa ovim PRO podešavanjima u odnosu na volan,znači nisam se toliko puta skucao i isprevrtao ne pamtim,reko ajde polako skoncentriši se budi što bolji i završi stage,odvozam jel' najbolje što mogu i posle stavim volan gde dobijem potpuno drugu i realniju sliku svega,o vremenima da ne pričam.

Da bi se nešto ovakvo testiralo treba par dana da sve dođe na svoje i da se izvuče maksimum iz svega a ne ovako neozbiljno odma da lepimo etikete.Arkada nije to potpisujem, a da li je simcade ili čist sim to ostavljam za drugi dan :) Stavite pro podešavanja uzmite omiljeno vozilo i lokaciju i pogurajte najbolje što umete jer tako se najbolje pokazuju prednosti i mane,brzo će sve isplivati na površinu i dobro i loše...

Nemojte samo da potpadate pod uticaj sajtova koji rade review 15 min i lepe ocene,čak mi ni Steam nije pouzdan za tako nešto,sinoć lik zalepio negativnu posle pola sata,reko bre kad pre (valjda mu se grafika ne sviđa :d )

Gde god da sam pročitao nešto loše uglavnom je pljuvana grafika i optimizacija,što opet dosta govori o onome ko je igra jer ako si ovo pokrenuo zbog lepe grafike onda ***...

Meksiko je do sad najzahtevnija lokacija i tu pada dosta fps pa ako ovde podesite da radi ok biće dobro i na ostalim,bar je takav slučaj kod mene ...

Poslednja izmena:
Naravno da sam od starta krenuo sa pogašenim pomoćima i naravno da ne čitam recenzije na regularnim sajtovima. Samo što ovo jednostavno nije simulacija, igra ne kažnjava greške koje bi stvarnost kažnjavala, a u ovih par stage-ova koje sam odvozao više puta sam se spašavao iz situacija iz kojih se ne bih smeo vaditi, pogotovo ne na gamepadu, od kojih je jedna bila vožnja na dva točka sa više od pola auta van provalije...

Poslednja izmena:
Možda nije najbolji ikad reli ali je ovo najpribližnije što imamo trenutno nekoj simulaciji u ovom žanru.Jednostavno svi štancuju neku levu fiziku i tako u nedogled ovi bar iskočiše iz tog koloseka bar "malo".Bolji mi je osećaj na svim podlogama nego u Dirt-u mada je gravel tu i tamo isti skoro.

Ono što mogu da kažem posle nekoliko sati da je reli pakleno težak i užasno se teško dolazi do dobrih vremena,a to je ono što mi treba da mi malo zaokupi pažnju i ovo pošto me smori i AC da vozim konstantno pa mu ovo dođe kao fina promena.

Takođe generalno iskustvo varira od vozila do vozila jer nisu sva urađena dobro kao i lokacije npr gravel dominira pa onda sneg a na poslednjem mestu stavljam asfalt.Naravno ovo iskustvo baziram na vožnji sa volanom i isključenim pomoćima da me neko ne razume pogrešno jer vidim da dosta vas preferira gamepad...

Ne kažem da je loša igra, baš naprotiv. Samo govorim da nije hc simulacija. Što se tiče volana, trenutno ne mogu da probam ni da hoću pošto sam prodao g25, a za gamepad mi je sasvim dovoljno, pošto AC ne mogu da vozim na njemu.

Poslednja izmena:
Mrtva trka na Steam-u,dal' valja il' ne :D pitanje je sad...

Capture.PNG

Poslednja izmena:
^ evo jedan video, da cujes sta kaze ovaj ''strucnjak'' :D

[YOUTUBE]1VZ1Hhpbu8U[/YOUTUBE]

^Baš je stručnjak :D
Ima ovaj reli potencijal za nešto što se zove simulacija ali nisu izbacili ceo proizvod u tome je stvar. Ima problema i stvari koje moraju da reše što je pre moguće inače ode sve što su radili dve godine niz vodu...

Nadam se da će srediti sve pošto mi je gravel dobar i zahtevan za vožnju poprilično, deluje kao sim na toj podlozi a ostalo i ne baš(ali opet bolje od Dirt-a). Vozila imaju težinu oseća se to ali postoji neki problem na asfaltu i snegu definitivno.

Damage sistem je dobar i kad udarite auto o nešto biće vraćen na stazu(reset) ali će defekt na vozilu ostati i tačno se oseća na volanu da nije nešto u redu tj teže se upravlja(zavisi gde je udarac bio).

Očekujem dosta peglanja odnosno update-a u narednom periodu pa će da vidimo , ne treba srljati sa zaključkom...

Jel se meni čini ili ova finalna verzija izgleda bar 10x lošije od onih snimaka sa pocetka teme.

Darin Gangi Review

Treba da izađe patch za PC (konačno) ,koji ispravlja dosta stvari koje su sad problematične,očekuje se u toku nedelje.Čekam to pa ću tek onda malo više da se posvetim ovome...

[YOUTUBE]p3Run2k3bwo[/YOUTUBE]

Smilovali se i izbacili prvi PC Patch posle skoro ravno dva(2) meseca :lupko:

Capture.PNG

Nazad
Vrh Dno