Šta je novo?

Ryzen komplet

axel-junior

Slavan
Učlanjen(a)
13.02.2013
Poena
245
Moja oprema  
Laptop
M1 MacBook Pro 13
Mobilni telefon
Galaxy S25
Kolege, treba mi mini vodič za kupovinu. Ćale uskoro menja komp, trenutno je na i5 3570. Osnovna i jedina upotreba je video edit (5-6 kamera istovremeno u 1080p,i kratki klipovi od po 30ak sekundi u 4K60fps za stock) u Adobe softveru (90% premier i nesto malo AE). Jedino za sada sigurno je Ryzen 7 1700. Koju plocu i memoriju uz njega? Sto se tice OCa, procesor ako moze na 3.6-3.7 super, ako ne moze nema veze, nije primarno. 2x8gb rama za pocetak. Uslovi za plocu su 4 slota za ram, M2 slot, sto vise sata slotova. I naravno, osnovni uslov uvek i svuda, da se prodje sto jeftinije 😀. Cepajte.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Prelistaj temu u maticnim plocama, uglavnom ima ASUS B350 Plus i par MSI B350 ploca koje se preporucuju. Sve ce moci taj klok bez problema. Sto se tice rama, gledaj kod severnih komsija, kod nas je izbor jadan. I makar 2666+ gledaj.

@Erik011 Neke MSI sam i gledao. Sto se tice memorije, koje tacno modele da gledam? Znam da je bilo price o nekim "die-ovima" u temi, ali slabo se razumem 🙂

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

G.Skill Trident Z (sa oznakom GTZ na kraju) ti ima Samsung B-die, koji je najbolji cip trenutno.

Nazad
Vrh Dno