Spanjeli
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.10.2015
- Poena
- 555
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 5700G
- Matična ploča
- MSI B450 Tomahawk
- RAM
- 32GB Fury
- GPU
- Asus dual rtx 4060
- Monitor
- ViewSonic 3276-2k-mhd
- Tablet
- Mi Pad 7
- Mobilni telefon
- Vivo x100 ultra
- Pametni uređaji
- Watch gt3 pro
Imam msi B450 tomahawk ploču i dok sam imao na njoj ryzen 5 2600 sve je radilo extra, pre nego prodam r5 2600 i kupim r7 5700g update-ujem bios na poslednju betu sa sajta msi koji podržava ryzen 5000 seriju. Sve bude ok, sve lepo sastavim, upalim i radi komp extra. Problem nastaje kad ga lskljucim iz struje(na prekidač na napajanju), komp se upali, svi ventilatori svetle ali se ne pali ekran i komp stoji zakucan na cpu red led debug. Tako pokušavam satima da ga upalim menjajući mesta modulima, ubacujuci jedan ili dva ili sva 4,vadim diskove, ssd i clear CMOS, dok se komp ne upali, onda opet podešavanja u biosu, pa ulazak u Windows i sve super, restartujem 50x, upalim i ugasim 20x ali čim ga ugasim na prekidač pozadi na napajanju opet nece da se upali. Sada sam već 9h u tom začaranom krugu i poludecu, više ni ne uspevam da dodjem do biosa, cpu debug light je upaljen svaki put kad upadne u ovaj problem.
Napominjem da je procesor nov, ja sam ga otpakovao i nameštao, grafiku nemam jer sam prodao, znači samo integrisana, ne verujem da je nešto neispavan cpu ali nemam gde da ga probam, takodje nemam ni moj r5 2600 jer sam ga poslao novom vlasniku. Ako neko ima ideju šta bi mogao biti problem neka napiše pre nego razbijem ceo računar.
Napominjem da je procesor nov, ja sam ga otpakovao i nameštao, grafiku nemam jer sam prodao, znači samo integrisana, ne verujem da je nešto neispavan cpu ali nemam gde da ga probam, takodje nemam ni moj r5 2600 jer sam ga poslao novom vlasniku. Ako neko ima ideju šta bi mogao biti problem neka napiše pre nego razbijem ceo računar.