Šta je novo?

Ryan's Integrator + nLite

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Ryan ima odlično rešenu integraciju WMP10 u Windows. Kako stoji stvar sa tim da se Windows "obogaćen" Ryan-ovim paketima kasnije "propusti" kroz nLite i da se izbaci ono što nam ne treba i urade ostale stvari koje nLite radi? Sam Ryan ovo ne preporučuje, ali me zanima da li je neko probao i kakva su iskustva?

Ne znam za druge - ali sam ja licno sa skoro svakom n-Lite instalacijom imao problema.
Sve prilikom integracije prodje OK, ali uvek instalacija pukne posle prvog restarta ili se vrlo cudno ponasa ako prodje install.

wiz011 je napisao(la):
Ryan ima odlično rešenu integraciju WMP10 u Windows. Kako stoji stvar sa tim da se Windows "obogaćen" Ryan-ovim paketima kasnije "propusti" kroz nLite i da se izbaci ono što nam ne treba i urade ostale stvari koje nLite radi? Sam Ryan ovo ne preporučuje, ali me zanima da li je neko probao i kakva su iskustva?

A zasto bi to radio? Ryan u svoj update pack uvek ubaci proverene update-ove Win-a. Uvek imas spisak sta je unutra pa bolje uzmi i "rucno" izbaci iz cab-a ako nesto bas ne zelis. Posle ubacis tako izmenjen cab na pocetku nLite-a. Mada, ponavljam, ja nikada nisam nista izbacivao, jer nisam video potrebu za to. Sto se tice integracije WMP, pa i to mozes da odradis sa nLite, imas WMP Update Pack Addon i lepo i njega ubacis u nLite. Zaista nema potrebe koristiti Ryan integrator da bi ubacio wmp a onda nLite za "seckanje"

Poslednja izmena:
Ma pitam za iskustva... Postoji WMP Update Pack ali se nigde ne navodi da je kompatibilan sa nLite-om.

Ryan kaže da apsolutno ne garantuje da će bilo koji njegov pack raditi kako treba sa nLite. Bezveze mi je koristiti Ryan-ove pakete a ne koristiti njegov integrator.

wiz011 je napisao(la):
Ma pitam za iskustva...

Iz licnog iskustva, WMP addon pack (WMP 10) je potpuno kompatibilan sa nLite. A i ne znam sta toliko ima da bude kompatibilno, u tom delu, nLite se ponasa kao najobicniji integrator (tj.postojece fajlove zamenjuje novijim). Neces nesto ubacivati da bi ga u sledecem koraku izbacivao.
Znaci od integratora jedino nLite i nikada nisam imao problema osim nekih vezanih za sam nLite (recimo skoro je postojao problem vezan za ostale jezike posle nLite-ovanja). Kao sto si i sam primetio, autori oba programa (nLite-a i update packa) tesno saradjuju, ali naravno da Ryan ne moze garantovati za tudj rad., kako autora nLite-a tako i korisnika koji ce mozda izbaciti iz Win-a nesto sto je neophodno za rad njegovog packa. Imas i forume (u okviru Ryanove stranice kao i MSFN forum), pa ako bas za neku kombinaciju nisi siguran ili bi da proveris, pretrazi tamo. Ja uz update pack i wmp pack koristim jos dosta drugih add on-ova, integrisanih drajvera, i nikada nisam imao nikakvih problema. Poslednjih par meseci, posto sam presao na Server 2003 kombinujem add on-ove za XP i tu nema problema.
Po meni, uopste nije bezveze koristiti Ryan-ove pakete uz nLite, naprotiv...

Poslednja izmena:
Uzgred, juče je izašao novi Ryan-ov update pack i, na nesreću mnogih koji ga koriste, sadrži znameniti MS-ov update KB905474. Ryan kaže "osećam sam se bedno što sam ubacio taj wgatray, ali bojim se da je to bilo neizbežno".

Poslednja izmena:
Uzmes lepo prekopiras sa CD-a I386 na HDD, napravis u njemu foldere:

I386\$OEM$
I386\$OEM$\$1
I386\$OEM$\$1\INSTALL
I386\$OEM$\$1\INSTALL\WMP10

Zatim u I386\$OEM$ napravis cmdlines.txt sa sledecim sadrzajem:

[commands]
"wmp10.cmd"

Zatim u wmp10.cmd napises:

start /wait %systemdrive%\INSTALL\WMP10\setup.exe /q:A /c:"setup_wm.exe /Q /R:N /DisallowSystemRestore"

Samu instalaciju WMP10 (setup.exe) stavis u I386\$OEM$\$1\INSTALL\WMP10 i to je to.

Na taj nacin se moze dosta stvari uraditi i sve komande iz cmdlines.txt kod unattended instalacije bivaju izvrsene u T-12 min pred kraj Windows setupa.

wiz011 je napisao(la):
Uzgred, juče je izašao novi Ryan-ov update pack i, na nesreću mnogih koji ga koriste, sadrži znameniti MS-ov update KB905474. Ryan kaže "osećam sam se bedno što sam ubacio taj wgatray, ali bojim se da je to bilo neizbežno".

da li neko ima resenje za ovo? tj. da li moze nekako da se izbaci iz paketa KB905474 ili negde skinuti paket bez njega? ili bar svi hotfixevi koji mi trebaju pa da ih jedan po jedan ubacim. 🙂

Imam ja rešenje, idi na Ryan-ov forum pa pogledaj.

skinuo sam Ryan-ov update pack.
kako da ga instaliram?

Može nLite, ali najbolje je da koristiš Ryan-ov integrator, imaš ga tamo kod njega. Treba ti WinXP SP2 za integraciju.

instalirao sam Ryan-ov update pack. nisam mogao da skinem Ryan's Integrator, pa sam koristio nlite. kaze da sam uspesno instalirao Ryan-ov update pack...
medjutim, i kaze mi da se instalacija povecala za samo 3-4 mb.
a skinuo sam program WinUpdatesList v1.13 http://www.nirsoft.net/utils/wul.html koje, je funkcija prikaz i deinstaliranje vecine apdejtova, po zelji.
medjutim, on mi pokazuje samo 4 apdejta:
wga
KB893803v2 Windows Installer 3.1 (KB893803)
KB898461
S867460 Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1 (KB867460)

to je u redu?
ocekivao sam vise.
i skinuo sam taj programcic jer ryan spominje "kako mu se srce cepalo je jer je morao da ubaci i KB905474, a posle intalacije toga nema...

Ne znam gde si ti to sad čitao, Ryan je odavno izbacio KB905474 (uostalom, izbacio ga je i MS sa critical liste), sad postoji samo kao poseban update.

Nemam nikakvo iskustvo sa nLite, stvarno ne mogu ništa da ti kažem.

skinuo sam integrator i update pack. zavrsio instalaciju, ali WinUpdatesList i dalje pokazuje samo 4 apdejta, kao i pre instalacije. kako da znam da je integrator nesto uradio?

Ne znam, pitaj na Ryan-ovom forumu.

Frequently Asked Questions:

Why don't I see any updates listed in Add/Remove Programs?
The purpose of the Update Pack is to directly update files on the XP CD. Therefore, no hotfixes are actually being "installed" on the computer, because everything's already up to date! As a result, there's nothing to uninstall and no Add/Remove entries for them.

Mislim da je ovo jedan od najblizih odgovora..

Ja Sam Instalirao vec 5 puta razlicite verzije nlitea, sa razlicitim instalacijama (tj od P3 na 500 do xp1700) i svaka je bila razlicita i nisam imao vecih problema ni sa Ryanom iz cini mi se aprila

Tek sad vidim nalov nije to integrator vec bio gotov cab (od 44Mb) koji se samo doda putem nLitea u inst. Wina

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno