Šta je novo?

RX 6750 XT temperatura

limba

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 13600k, Jonsbo HX6250
Matična ploča
Gigabyte Z790 UD AX
RAM
32GB Kingston DDR5 Fury Beast 6000 MHz
GPU
SAPPHIRE AMD Radeon RX 6750 XT
Storage
SAMSUNG 1TB M.2 NVMe SSD, 990 Pro
Zvuk
Altec Lansing VS 4621
PSU
Corsair RM750X
Kućište
RAIJINTEK Black with Thetis window
Monitor
HP X27i
Krenuo da igram danas Far cry 6, pa me brine GPU temperatura. Uglavnom je oko 95C. Jel to previše?

Je l' to "GPU" temperatura ili "GPU Hot Spot" temperatura? Ako je ova druga, sve do 110 stepeni je OK po AMD-u i ne moraš da brineš.
Ali, ako je prva, onda nije dobro.

Evo PRT SC. Koji program mogu da koristim da pratim T i FSP dopk igram da ne moram da proveravam sa ALT+R.

Prilozi

• GPU.jpg
    GPU.jpg
    74.7 KB · Pregleda: 76
Junction temperature je hotspot temperatura. Generalno si ok. Verovatno ti treba malo bolji protok u kućištu ali to je sve.
GPU-Z za grafičku ali hwinfo manje više prati sve parametre konfiguracije tako da ga toplo preporučujem.

A rekao bih i da si je maksimalno nasvirao, ne može i jare i pare.. tj. i oc i hladna karta.

Kao što je kolega pre mene rekao, to je sve OK.
I ja sam se bio malo istripovao po pitanju temperatura kad sam kupio 6800XT, jer je 5700 pre njega bila 'ladna kao špricer. Ali kada sam se malo informisao na netu, skontao sam da je to kod grafičkih karti poslednje dve generacije u oba tabora u redu.

Nisam ništa dirao, sve je na default.

Izvinjavam se, sad sam pogledao malo specifikacije.
Pa moj ti je predlog da probaš malo da odradiš undervolt. Spusti malo slajdere max frequency i voltage i prati. Čak i ne moraš previše, spusti voltažu na npr. 1100mV i vidi kakve ćeš parametre tada da imaš.
Samo oprezno, oba slajdera skidaju voltažu tako da nemoj da zadaješ voltažu od 1100mV nego inkrementalno je spuštaj dok ti na opterećenju (Heaven ili upravo taj FarCry) ne pokaže ~1100mV.
Tada će verovatno i temperatura biti niža a performanse neznatno niže da nećeš realno ni da provališ.

Moja 6700XT gura hot spot na 95 stepeni na default i to je normalno. Radi kao zmaj već skoro dve godine. Tako da ne brini ništa.

Skoro dve godine sam drndao 5700XT na 110C junction, prodao je i dan danas, posle 4 godine, radi bez problema. Evo dve godine moj 6800 veoma često skoči na 100C junction, ali ne u svim igrama, Kad igram NBA 2K23 ili neki od Tomb Raidera ventilatori se gotovo ne pokreću jer temperatura ne prelazi 60C junction. Ali RDR2, Uncharfted 4 ili Valhalla je lepo oznoje, RDR2 ponajviše. A verujem da bi i FC6...

Nazad
Vrh Dno