Šta je novo?

RX 5700xt linije na ekranu pri opterecenju

ak47

Poštovan
Učlanjen(a)
25.07.2017
Poena
70
Pozdrav, krajem juna sam kupio graficku na oglasima od da kazem proverenog clana, nudio je cak i test ali sam bio u prolazu kroz BG i samo sam pokupio kartu i produzio, lik je delovao maksimalno korektno i normalno, popricali smo i ja sam je nakon 2 nedelje ubacio u novi racunar u igraonici, 2-3 dana radila ok i onda krecu linije dok se igra csgo, promenio sam odmah ulaze, monitor, kablove... Sutradan sam probao i sa jacim napajanjem uvek isti epilog cak sam probao i promenu paste. Kada pokrenem furmark po sredini se pokazu linije a temperature normalne, do 70c, prodje ceo test.

Kartica je saphire nitro+ se... 2x8 pina zahteva. Menjao sam i bios direktno na karti.

Drugari koji se malo razumeju sumnjaju na memoriju, da li je neko od vas imao slican problem, puno bi mi znacilo da mi pomognete, eventualno preporucite servis.

Saphire nitro+ special edition...

Pozdrav, krajem juna sam kupio graficku na oglasima od da kazem proverenog clana, nudio je cak i test ali sam bio u prolazu kroz BG i samo sam pokupio kartu i produzio, lik je delovao maksimalno korektno i normalno, popricali smo i ja sam je nakon 2 nedelje ubacio u novi racunar u igraonici, 2-3 dana radila ok i onda krecu linije dok se igra csgo, promenio sam odmah ulaze, monitor, kablove... Sutradan sam probao i sa jacim napajanjem uvek isti epilog cak sam probao i promenu paste. Kada pokrenem furmark po sredini se pokazu linije a temperature normalne, do 70c, prodje ceo test.

Kartica je saphire nitro+ se... 2x8 pina zahteva. Menjao sam i bios direktno na karti.

Drugari koji se malo razumeju sumnjaju na memoriju, da li je neko od vas imao slican problem, puno bi mi znacilo da mi pomognete, eventualno preporucite servis.
Skini MSI Afterburner i smanji klok na memoriji za 100-200MHz pa pusti opet. Ako i dalje zeza spustaj sve dok ne prestane.

Ako na nizem kloku radi bez linija i prolazi testove onda je do memorije.

Ti cipovi se inace menjaju (valjda i na RX 5700XT) tako da ako je isplativo - tehnicki moze da se zameni cip i da radi ok.

Masa ljudi je kupovala neispravne RX4XX i RX5XX itd grafike i menjala je cipove u vreme GPU ludila.

Ako se linije pojavljuju na istom mestu i ne pomeraju se onda je do lema na memoriji ili redje do lema na GPU.
Trebalo bi prelemiti memoriju (redje GPU) da bi resio ovaj problem, pokusaj u servisima za mobilne telefone ako mogu/zele da urade. Trebalo bi da imaju matricu za memoriju da odrade reballing i lemljenje.

1689751800850.png

Ukucaj u google i naci ces ko radi ovakve popravke.

1689752025770.png

Trošenje para i vremena sa upitnim rezultatima. Bolje mu da izdvoji pare za drugu grafičku, ovu stavi na oglase i proda je za delove ako nekome treba.

Da, s obzirom na cenu takve polovne karte i godine majninga koje ima iza sebe ima logike ne ulagati dalje ni vreme ni novac na nju. Koliko vredi polovna 5700xt 100eur, mozda ni toliko. Potpuno se slazem sa tobom.

Mene zanima da li onaj alat sto sam poslao moze da detektuje greske u VRAMu u ovom slucaju

Vrh Dno