Šta je novo?

RX 560 4GB modovan bios

Učlanjen(a)
26.11.2019
Poena
135
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 PRO 4650G 6c/12t 3.7 GHz & LC POWER Cosmo Cool LC-CC-360-LiCo
Matična ploča
ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4
RAM
DDR4 28GB (8+8+8+4GB) Samsung-Hynix-Adata 2400T
GPU
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 560 4GB GDDR5 OC 1024SP
Storage
SAMSUNG 500GB M.2 NVMe 970 EVO PLUS SSD
Zvuk
Genius 5.1, 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC1220/ALC1200 Audio Codec), Nahimic Audio
PSU
Chieftec polaris 1050W Gold
Kućište
FSP CMT580B
Monitor
BENQ GC2870 60Hz @ 75Hz
Miš & tastatura
ASUS ROG Strix Impact III + Limeide ARGB
Ostale periferije
Windows 10 Longbridg
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra Oneui 7.1 AND 15
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. ADSL
  3. Mobilni internet
  4. Wireless provajder
Pozdrav... Imamo problem, tj ne ja nego moj drugar, naime on je pokusao da flesuje modovan bios na svoju "Sapphire Pulse RX 560 4GB OC" kako bi otkljucao Shaderse sa 896 na 1024SP, on je flesaovao taj bios preko
AMDVBFlash/AtiFlash programa za to, i pisalo je da uspesno flesovao bios i kad je isao restart crna slika.. Posle je izvadio tu rx 560, ukljucio integrisanu, ubacio RX 560, i racunar je vidi, ali ima error cod 43. On je onda flesao njen original bios koj je sacuvao isto pisalo da je uspesno ali i dalje nema slike.. Njemu su ovi programi za flesovanje biosa na AMD kartama izbacivali nekompatibilnost za Win11, mozda mu zato ne radi graficka i ako kao flesuje uspesno. AMDVBFlash/AtiFlash kad ih pokrene mu vide karticu kad je ukljcena zajedno sa integirsanom, tako da verujem da nije mrtva, nego samo ne ume da vrati bios kako treba. kako ovo resiti, ako je uopste resivo ? Racunar se pali sa RX 560, cuje se kad udje u windows samo nema slike.

Kad se flešuje bios sekundarne kartice, treba da umesto nule u komandnu liniju upiše 1.
Nek proba prvo to, pa posle idemo na druge opcije.

flešovanje karte se radi isključivo iz biosa. Nikako iz vindouza.
u atačmentu ti je AMDVBFlash (uefi) koji se samo raspakuje na flešku

komanda za sekundarnu karticu je (name je ime roma)
amdvbflash -f -p 1 name.rom

ako je bios zaključan -
amdvbflash -i (info)
amdvbflash -unlockrom 1 (otključavanje)

Prilozi

• amdvbflash_uefi.zip
    1,006.1 KB · Pregleda: 15
Poslednja izmena:
Kako se ovo pokrece iz biosa, sve sam prebacio na flesku kako si rekao, al ne umem da pokrenem ?

to se iz DOS a radi, napravi preko rufusa butabilni DOS tamo prebaci sve i uradi ovo sto ti je rekao covek iznad.

uradio, napravio usb sa dosom, kad ga butujem i kucam sta treba, kaze bad comand, ili not run in dos. Nesto lepo ne radim, a sta ne znam pokusavam da provalim.

ja sam iskreno iz windwosa flesovao pa sam zaobravio koji tacno dos treba da imas. sta ti kaze kaze hoces samo da pokrenes flash tool?

napravio, ali adapter not found, ne moze da je nadje u dosu, dok je u windows vidi. Iz windowsa kad kucam u cmd, komante za info, vidi se pod broj 0. Kad pokrenem ove starije flas tolove, kaze no compatibile sa win11, kad pokrenem najnoviji, on je kao flesuje uspesno, i kaze da imam njen bios, ali nema slike, verovatno je rikavela.
Evo kako je vidi windows: https://prnt.sc/PLTGxzOg_OZ4
Sad mi rece neko da probam u racunaru sa Win10.

Poslednja izmena:
EDIT: sad je pisalo da je uspesno apdejtovao bios, i svetli boot lampica na ploci i vga.

A nisam na zalost. Mislis, da nije mrtva ?

Sve smo probali i ne uspevamo, ili da probam na Win10 ne znam. cak ni zi dosa preko fleske nece. Evo kako je vidi racunar u CMD: Screenshot

Kako je vidi Windows 11: Screenshot

Ama nikako ne uspevamo da flesujemo njen bios ni iz windowsa ni iz DOSA... Prva stvar koja me nervira sto ovi programi Atiflash i td izbacuju da su nekompatiblni sa win11 kad ih pokrenes u windowsu, mozda je kljuc u win10 ili stariji. Ja mislim da kartica nije mrtva, samo nesto ne umemo da uradimo sigurno ima nesto sto promice. Ili mora na programator.

nismo se lepo razumeli. zipovani folder koji sam iznad okačio ne zahteva dos fajlove.

• raspakuj fasciklu na FAT32 formatiran usb fleš disk
  • rom za flešovanje (sa .rom ekstenzijom) upiši na root direktorijum USB diska
  • restartuj komp, uđi u boot menu tvoje matične ploče (F11 asrock msi, F8 asus, F12 gigabajt itd ...)
  • videćeš opciju za butovanje sistema sa tvoje fleške, sa oznakom UEFI... Npr Kingston 8gb(UEFI), izaberi i butuj odatle
  • obrati pažnju, na oznaku kartice 0 ili 1, kako je već sistem vidi posle komande amdvbflash -i
  • dalje kucaš komande odozgo.

i to bi bilo to

Mislis da cu uspeti tako ? Sve druge opcije nis htele da je flesuju. Samo jos ova ostala

pa zato sam ti i poslao. javi kad odradiš. i vodi računa da flešuješ dobar, originalni bios.
i još jednom, 0 ili 1 argument u zavisnosti kako je info vidi.

To je taj...

Pitanje: Jel moze ona da se flesuje kada ide slika preko integrisane, a ona je u PCI-E slotu samo ?

Jel ovako treba da bude na USB-u ?
Screenshot_3.png

fali efi folder. znači celu arhivu gore postavljenu raspakuješ na root usb fleške.

odgovor : naravno da može, tako i flešuješ. staviš da sliku baca integrisana kartica, a flešuješ sekundarnu RX 560
čim butuješ sa fleške, otkucaš info komandu
amdvbflash -i
iz toga pročitaš šta je 0, a šta 1.
ukoliko je RX 560 jedinica, a rom si nazvao name.rom, komanda glasi -
amdvbflash -f -p 1 name.rom

ukoliko je kartica nula, a rom se zove bigtits.rom, zameni respektivno.

edit, vidim sad da ti komp ne pokazuje hiden, tj sakrivene foldere, a EFI je takav. vodi računa da si raspakovao celu arhivu.
pretpostavljam da znaš kako se to radi.

1751230007634.png
odgovor :_

Poslednja izmena:
EDIT: Imam maticnu
ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4

U kom PCI-E slotu da je ubacim da se flesuje u prvi ili drugi ? Ili to nema veze. EFI foldera nema u ahrivi uopste, samo ovo readme i amdvbflash.efi

Jedino ako efi ne obrise defender, mada nista nije prijavio. Nije do defendera, nema EFI foldera u arhivi koju si poslao. Tu je EFI, sad sam uradi sa 7zip

Poslednja izmena:
EDIT: ektraktovao sam sve na flesku, al na flesku se ne vidi EFI folder.
Screenshot_4.png

Zato sto taj EFI folder ima Hidden atribut, ukljuci da ti se vide i hidden fajlovi/folderi pa ces videti

Dec rajt. Rokaj, Mortimere !

i da, rinejmuj ime biosa, u npr... name.rom, moraćeš posle da kucaš celo ime pri flešovanju, a to neće da bude prijatno sa trenutnim imenom.
dugačko brate

Sad samo na dugme da restartujem komp ?
javav43srp_20250629_231819155.jpg

@Dr Ned Legendoooooooooooooooooooooooo
RX 560 baca sliku

javav43srp_20250629_232836404.jpg
Jos zakcoljica, gle sad ?

Prilozi

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    47.4 KB · Pregleda: 32
stare drajvere pobriši sa DDU