Šta je novo?

Rutiranje

Zoran037

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2006
Poena
320
Jedno kratko pitanje vezano za UBNT: [Bullet2].
Recimo kod Tp Linka iskljucim DHCP server i onda mi ADSL modem deli adrese kao na slici ispod
201129142548466.jpg
Zanima me dali Bullet2 podesiti kao Bridge ili kao Ruter da bi isto modem delio adrese, ja sam nesto probao da podesim u Bridgem modu ali kada iskljucim modem nakon toga net nekad proradi nekad nece.
ZujDY.jpg

Šta hoćeš sa Bullet-om, da dalje bežično deliš net?

Ako je tako, AP opcija u Bullet-u.

PS: Upali DHCP, lakše je nego ručno sve da podešavaš.

Poslednja izmena:
Planirao sam preko Tp linka da ide posto on ima Bandwidth control tako da mi Bullet bude u Bridge modu ali m to nesto ne radi kako treba.

Sta konkretno ne radi, bridge bi trebao da bude transprentni ?

U startu radi posle toga dodeli adrese pravilno ali internet ne radi
333.JPG
To sam probao preko ADSL modema sa ovim postavkama pa nesto razmisljam da 192.168.1.20 i 192.168.1.1 kao na slici treba promeniti i da je to problem?
Dovojno je promeniti Ip address 192.168.2.20 i Geteway 192.168.2.1 ili treba jos nesto odraditi.

DNS: 8.8.8.8, 208.67.222.222 ili 208.67.220.220

vidi ovako,kod tebe je u pitanju neki bezicni internet provajder,cim imas buleta na 5.8...

opcija 1: bulet u bridge modu,iskljucen DHCP na buletu,onda MORA na ruteru PPPOE konekcija i DHCP ukljucen...
opcija 2: bulet u ruter modu(ppoe konekcija na buletu),preporuka ukljucen DHCP (bullet deli adrese),na ruteru samo se iskljuci DHCP i pici,mislim moze da ostane dhcp,samo ga bocni u Wan port,al koji ce ti 2 mreze..

U celoj prici Bullet ti je samo bridge znaci nista pametno samo prolaz do ADSL modema uopste nije bitno koja je adresa na njemu posto je bridge, treba da je potpuno transpretan kao da si povezao racunar na modem direktno kablom nikakve razlike.
Adresu da Bullet stavi neku 192.168.1.253 i na modemu smanji dchp adress space da ne dodeljuje tu adresu i treba sve da radi sa ADSL modema dobiju adresu i to je to.

Ako ne radi kabel iz Bullet u racunar i prodaj da li tako radi ako ne radi problem kabel ili ADSL ruter, ako radi podesavanja u Bullet.

Inace nema tu nikakvog rutiranj na Bulletu, samo ADSL modem rutira prema spolja.

Poslednja izmena:
Resio sam problem, problem je bio do Bullet-a jer je polu ispravan i zamenio sam ga sa PicoStation M2 i sve radi bez problema.
Ali i tu imam jedan problem jer kad sirinu kanala sa 20Mhz povecam na 40MHz nemogu da se konektujem.
Nece ni sa N karticom 150Mbps niti sa mobilnim niti sa karticom na 54 Mbps.
U principu mi to nije tolko ni bitno ali kad sa kucnog racunara kopiram nesto nece da ide vise od 2.6-2,7 MB/s.
Racunam da bi bar na 150Mbps kolko podrzava kartica i laptop mogao da izvucem bar 5 MB/s [teoretski 7.5MB/s]

Pogledaj specifikaciju standarda ne radi ti na n standardu na svim kanalima kanal sirine 40MHz na uredjajima tip Mikrotik i Ubiqity radi ali na standardnim uredjajima nece da ide.

Inace na 2,4GHz sa 40MHz si zauzeo skoro citav opseg :) doduse na n bi trebalo sam da iskljuci ako primeti da ima nekog, mada ako to drzis negde napolju da zraci na vecoj povrsini imas i opciju da te neko poseti kome ne bude radilo :) sa ogovarajucim sredstivma za ubedjivanje :D mada sve zavisi kakav ti je komsiluk :).

Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009 tu pogledaj koji kanali su po secifikaciji podrzani za sirinu od 40MHz.

Poslednja izmena:
Can see 40Mhz when 20Mhz in reality ?

Legacy devices are not compatible with new M series devices due to the different channel width implementation.
11n standard uses 2 channels (main and auxiliary) when operating in HT40 mode and legacy devices uses one channel of 40MHz width.
So these implementation are not compatible and will not be compatible in future.

-Ubiquiti Employee

Da ali ovo se ne odnosi na opremu koju ti imas koliko sam video ti imas M uredjaj na koji konetujes laptop i telefon nemas vise onaj stari Bullet2 ili ja nisam dobro razumeo ?

Problem je sto na M seriju nemogu da se konektujem kad je sirina kanala veca od 20 Mhz mada sam nesto namestio sirina kanala je 20Mhz a rate 130 sa zauzecen 4 kanala1111.JPG

Jesi pogledao onu tabelu na wikipediji pise koje su kombinacije kanala i extension kanala dozvoljene namesti tako i onda probaj. Ubiquity, Mikrotik... ce ti dozvoli i ostale kombinacije ali standardni uredjaji onda prve problem nece da se konektuju.
Dual chain je zato je ta brzina isto na wikipediju na onom linku sto sam ostavio imas i tabelu data rate gde se vide brzine u odnosu na broj chainova, sirine kanala i guard intervala.

Nazad
Vrh Dno