Šta je novo?

Ruter-sakrivanje ip adrese...

Niksi84

Cenjen
Učlanjen(a)
29.06.2012
Poena
154
Kao što tema kaže,da li je moguće i da li postoji način da se sakrije IP adresa rutera?Znači ne računara,ne lap-topa,nego rutera..Konkretno hoću da sakrijem IP adresu rutera,da ne mogu da vide par osoba odake pristupam na internet,pošto mi sve ide preko rutera,jer u ruteru imam ubodeno više uređaja i wifi,pa od rutera sve zavisi i sve se vidi odakle je...Unapred zahvalan na pomoći i odgovorima..

Ok,kaži mi onda kako da ja sve to odradim na ruter?

Nema ruter veze s tim. Koristi neki servis tipa TunnelBear.

Poslednja izmena:
Ma ok TunnelBear...Ali pročitaj gore lepo moj prvi post u ovoj temi da vidiš šta ja tačno tražim...

Kao što tema kaže,da li je moguće i da li postoji način da se sakrije IP adresa rutera?Znači ne računara,ne lap-topa,nego rutera..Konkretno hoću da sakrijem IP adresu rutera,da ne mogu da vide par osoba odake pristupam na internet,pošto mi sve ide preko rutera,jer u ruteru imam ubodeno više uređaja i wifi,pa od rutera sve zavisi i sve se vidi odakle je...Unapred zahvalan na pomoći i odgovorima..
Ma ok TunnelBear...Ali pročitaj gore lepo moj prvi post u ovoj temi da vidiš šta ja tačno tražim...
Samo preko nekog proksija
Lepo ti je rečeno.
Na internet kao prvo se kačiš preko rutera, kao i svi.
Drugačije rečeno ruter je taj koji se prvi konektuje na internet.
A ruter posle dodeljuje adrese svim ostalim uredjajima u mreži.
Ako želiš biti "nevidljiv" na internetu nema ti druge osim proksija i sličnih rešenja

Ok,osim proksija i sličnih rešenja...Pa to znam,ja zato celo vreme i pitam kako to sve da naštelujem u samom ruteru i kada bih to znao kako,onda bih bio "nevidljiv" kao što kažeš...

PRAVE ANONIMNOSTI NEMA!!!
Već ti je pera rekao, samo preko proxija, ali čak i tada ne možeš sakriti IP adresu, uvek će postojati neki trag negde.......

A i ti bi mogao da pročitaš šta ti napišu, ne možeš uvek dobiti sve na zlatnom tanjiru....

Poslednja izmena:
I pritom je ljut što mu se ne pomaže na njemu željeni i zacrtani način.
Ovakvima ne treba pomagati.

Takav sklop ličnosti dobijenu pomoć može samo da iskoristi da bi nekome trećem naneo zlo.

Мени личи на две варијанте, или је негде константно банован или хоће да скида са неког фајл сервера и то са више компова истовремено па да сваки има своју адресу.

Ајде од почетка, да би модем (рутер је овде небитан) могао на интернет, провајдер му даје (углавном) јавну IP адресу и онда се он повезује даље. Ту адресу не можеш да промениш/сакријеш јер је ван домета, једини начин је да до жељеног сајта дођеш преко некога ко ће да сакрије адресу.

А можда би неко и помогао ако напишеш шта тачно и конкретно хоћеш.

Ja lepo napisao konkretno šta hoću...E sada ili neko ne razume ili se trudi da ne razume...Ja nemam ADSL,nego imam bežični internet...Imam javnu ip adresu i u okviru nje od provajdera dobijam statičku ip adresu...Tu statičku ip adresu upisujem u RUTER i na ruter u LAN portove bodem uređaje sa kojima idem na internet...Jedan ili dva računara,itd..Mogu ja na svakom računaru posebno da sakrijem IP adresu...Ali mene ne zanima to..Mene zanima kako da u ruteru sakrijem ip adresu?Jer kada bih to znao i uspeo,svi uređaji koji su povezani sa tim ruterom,bili bi automatski "sakriveni" tj.njihove ip adrese..Da li sada neko konačno razume šta hoću?

Svi su tebe razumeli i prvi put, samo što ti ne razumeš odgovor.

Ја сада најмање разумем. Како имаш јавну IP адресу а онда од провајдера добијеш статичку? Какву статичку, јавну или приватну? Како год, ако је потребно да упишеш адресу да би добио интернет, не мораш да је упишеш, можеш да је сакријеш ... а онда провајдер неће да пусти интернет и нико неће да сазна адресе компова. ;)

Ma on misli da može da sakrije javnu IP koju mu provajder dodeljuje. Kratko i jasno - NE MOŽE! Ti nemaš uticaja na to, adresu ti dodeljuje provajder i na to nemaš nikakav uticaj.

Ono što možeš je da napraviš svoj ruter/proxy koji će koristiti TOR (The Onion Router) i saobraćaj svih računara, telefona i ostalih uređaja ide preko njega, tj. transparentan je za iste. Tada će ti sav saobraćaj ići kroz TOR mrežu i tvoja javna IP se neće videti od strane servera kojima pristupaš.

Možeš praviti TOR AP na Raspberry PI-u: http://www.raspberrypi.org/onion-pi-tor-proxy/, koristiti neki računar da napraviš gateway ...

Ja lepo napisao konkretno šta hoću...

Naprotiv, ni jednim slovom se nisi dotakao objasnjavanja svojih stvarnih htenja. Postoje nacini da sakrijes svoju WAN IP adresu Ali postoje I nacini da se on a ipak otkrije. U zavisnosti od toga koliko uspesno me ubedis da su tvoji razlozi za skrivanje IP adrese benigne priride, dakle u zavisnosti od toga ces dobiti ili ne Dobar savet. ;)

Ip adresa koja mi se svuda vidi je javna...Znači ja sada da sam sebe potražim na internetu,videću svoju javnu ip adresu...Ona se ne menja...Ponavljam,u okviru te javne ip adrese od provajdera dobijam privatnu statičku ip adresu koju upisujem u ruter i sa kojom izlazim na internet i ta moja privatna statička ip adresa se takođe ne menja..."marxista" upravo to i hoću,da sakrijem svoju WAN ip adresu,znači ona adresa koju sam upisao u ruter...Jednostavno da "maskiram" ceo ruter i da se ne vidi odakle izlazim na internet preko tog rutera...Imam uređaj koji se bode na taj ruter u LAN port,resiver je u pitanju...A resiveru ne mogu da pristupim kao računaru,pa da mu menjam MAC ili IP adresu...ON nema svoj OS kao računar...Zato mi je potrebno da "maskiram" ceo ruter...Eto,ništa drugo nije u pitanju...Nadam se da me je sada neko razumeo šta hoću da uradim...

Nažalost, ti ne razumeš pojmove i ne kapiraš kako internet radi.
Router ima jednostavan zadatak... Da kanališe saobraćaj izmedju dve ili više mreža. Jednu mrežu kontroliše provajder i on ti dodeljuje javnu, dinamičku ili statičku adresu (WAN). To ne možeš nikako da sakriješ niti da maskiraš.
Drugu, lokalnu, unutrašnju mrežu ti kontrolišeš podešavanjem routera (LAN i WIFI). U lokalnoj mreži možeš da mešaš statičke i dinamičke (DHCP) adrese. One su vidljive samo unutar lokalne mreže.
Kada neki spoljni server komunicira sa tvojim računarom, on ga vidi po spoljnoj adresi routera, dok je router zadužen da komunikaciju preusmeri ka tvom računaru.
Ako je spoljna adresa routera npr. 20.30.40.50, a tvoja lokalna mreža ima opseg 192.168.10.1-255 i tvoj računar ima adresu 192.168.10.56 onda možeš da menjaš adresu računara, a ne možeš nikako da promeniš spoljnu adresu routera koju ti je dodelio provajder.

Хм, ти од провајдера добијаш приватну адресу? Па онда ко зна колико вас иде преко те једне јавне адресе која онда и није твоја него провајдерова а можда их он и нема више него неки пилићар, има нешто типа АДСЛ а вама дели по мало.
Нема потребе да нешто маскираш, само провајдер може да види ко је на т(вој)ој приватној адреси а ни он не може да види шта је на лан портовима твог рутера. А и рутер је вишак, ту би посао завршио и свич.

Мада признајем да и даље не разумем шта се добија маскирањем, како тај рисивер уопште има удео у причи. Сакријеш (шта и од кога?) и шта онда радиш? Приступаш невидљивом рисиверу? Хакујеш нешто па да се не види ко хакује? Све што је на лан портовима твог рутера је свима практично невидљиво.

...Imam uređaj koji se bode na taj ruter u LAN port,resiver je u pitanju...A resiveru ne mogu da pristupim kao računaru,pa da mu menjam MAC ili IP adresu...ON nema svoj OS kao računar...Zato mi je potrebno da "maskiram" ceo ruter...Eto,ništa drugo nije u pitanju...Nadam se da me je sada neko razumeo šta hoću da uradim...

Mislim da oni nisu razumeli da ti samo hoces da maskiras svoju WAN IP adresu kako bi taj risiver radio iza maske, te da ti ne zelis nista ilegalno ...ili te ja nisam dobro razumeo?
Ako bih znao namenu tog risivera, kao sto rekoh, predlog bi bio Dobar ili los, de reci cemu sluzi.
Znaci 100% mozes da maskiras WAN IP kako bi taj risiver radio iza maske ali se tvoja prava WAN IP adresa moze otkriti ...e sad pitanje je da li ti to odgovara? I cemu sluzi uopste taj risiver?

EDIT: pravopis

Poslednja izmena:
Da,ja od provajdera dobijam privatnu ip adresu...I da,mnogo nas ide preko te jedne javne ip adrese,tj.mnogo korisnika ima...Svi imaju privatnu ip adresu kao i ja...Meni je internet dobar,radi kao ADSL..."marxista" oni nisu razumeli,ali ti izgleda razumeš...Da,hoću da maskiram svoju WAN IP adresu,da bi mi resiver radio iza maske..Nije ništa ilegalno,dobro si razumeo...Znam da se može onda otkriti WAN IP,ali ne sigurno tako lako...Odgovara mi...Resiver služi za gledanje kanala,zato i ima LAN port i bode se na LAN port rutera...

Sve sam pročitao i ne shvatam.

Kako neko uopšte može da zna šta je iza tvog rutera, jedan pc ili 20 PC-a i 10 risivera? Ako sam shvatio da hoćeš da provajder ne zna da koristiš satelitski risiver za pirateriju?

Ma provajder nema veze sa time,ne kaže mi on i ne brani mi ništa...Zna,čim su mi uređaji bodeni na LAN port rutera,računar,resiver,itd...Pa i bilo koji forum gde ulaziš,loguješ se,može da te vidi odakle mu pristupaš...Ali to je nebitno,mene interesuje ono o čemu pričam celo vreme u ovoj temi i mislim da je "marxista" shvatio šta me zanima da uradim...

Koristi Tunnel Bear i mani se objasnjavanja, kad vec ne umes da objasnis motive i sustinu pitanja zasto zelis da ti se ne vidi IP.

Pa i bilo koji forum gde ulaziš,loguješ se,može da te vidi odakle mu pristupaš...
Ако провајдер не прави питање, онда други не могу да знају да си ти на неком форуму или где већ. Када се накачиш на форум, он види јавну адресу коју је провајдер дао гомили корисника и то је крај, нико не може да сазна да ли си ти или неко други. Једино ако ће да буде проблем провајдеру што си се накачио на неки форум или на неки сајт тим рисивером па ће њих да пукну и зато хоћеш да сакријеш ... али то не можеш, то је са друге стране рутера. Ниједан форум не може да види твоју приватну адресу коју уписујеш у рутер.

Iskreno se nadam da sam dobro protumačio postove Niksi84. Ti imaš dreambox i hoćeš da koristiš cardsharing ali ne možeš pošto tvoj pilićarski provajder jednu javnu IP deli na desetine korisnika (slično kao što MadNet radi sa svojim korisnicima). U ovom slučaju ne možeš skoro ništa da uradiš, pošto javna IP nije dodeljena samo tebi i nemaš načina da je maskiraš. Čak ni TOR ni tunnel bear neće raditi sa tvojim risiverom. Za CS bi provajder trebao da odradi NAT porta na tvoju statičku privatnu adresu, a oni to neće uraditi, zato i nemaju problem sa tobom i sa tvojim risiverom i za šta ćeš ga koristiti :)

Moj savet, ako sam sve dobro protumačio: menjaj provajdera za nekog krštenog.

Iskreno se nadam da sam dobro protumačio postove Niksi84. Ti imaš dreambox i hoćeš da koristiš cardsharing ali ne možeš pošto tvoj pilićarski provajder jednu javnu IP deli na desetine korisnika (slično kao što MadNet radi sa svojim korisnicima). U ovom slučaju ne možeš skoro ništa da uradiš, pošto javna IP nije dodeljena samo tebi i nemaš načina da je maskiraš. Čak ni TOR ni tunnel bear neće raditi sa tvojim risiverom. Za CS bi provajder trebao da odradi NAT porta na tvoju statičku privatnu adresu, a oni to neće uraditi, zato i nemaju problem sa tobom i sa tvojim risiverom i za šta ćeš ga koristiti :)

Moj savet, ako sam sve dobro protumačio: menjaj provajdera za nekog krštenog.
Jeste,dobro si protumačio moje postove...;) Na računaru koji koristim,mogu da sakrijem ja tu svoju javnu ip adresu i kada odem da vidim koja je,ne vidi se ta moja javna ip adresa,nego se vidi ona ip adresa koju sam stavio,znači neka druga zemlja...Dakle,to mi nije problem...Problem mi je ruter i resiver...Zašto ruter i resiver?Zato što resiveru ne mogu da pristupim kao računaru pa da mu krijem ip adresu..Cela poenta,zašto hoću da maskiram ruter..A ujedno,onda bi mi svi uređaji,koji se bodu na taj ruter,bili sakriveni...

Nazad
Vrh Dno