Šta je novo?

runtime error during setup : illegal function call !

• Začetnik teme Začetnik teme rmb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rmb

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
619
Imam jednu MEGA problemcinu i pokusao sam sve zivo i nista nije pomoglo pa se nadam ako je neko imao slican problem da odgovori! Sestra ima novu masinu i instalirao sam winxp (sve isto kao i kod mene kad instaliram) medjutim program starijeg datuma odbija da se pokrene (a kod mene normalno sve) dobijam poruku iz teme.. nasao sam na netu probleme oko ntvdm.exe procesa i to sam sredio i vbrun biblioteke i ne znam sta sam sve radio i opet isto! Testirao sam memoriju goldmemom i sve radi ok. Probao sam compatability mod za setup.exe i sve isto!
Znaci ceo postupak instalacije windowsa sam radio i kod mene i na sestrinoj masini medjutim kod sestre je druga prica oko ovog programa 🙁 Moja makina je xp2000 , kt3v a njena sempron 2800 , asus k8v-X se ako nesto znaci.
Ajde plz dajte mi neke savete sta da pokusam da uradim itd mucim se vec 2 dana :crash:

malo vise infoa o gresci
a moze i ime i verzija programa koji pravi probleme

Prog je neki pisan u vb3.0 setup.exe puca i ispisuje poruku illegal... cd sa programom je ok ne fali mu nista istestirao sam kod mene. Jel postoji sansa da je to nesto do procesora? Citao sam negde da postoji sansa da je do memorije ali nju sam pregledao i nista joj ne fali.

ako uvek puca na istom mestu u istim programu sansa da je u pitanju memorija ili procesor je slim to none
znam da zvuci besmisleno, ali mozda pomogne ako probas da poguras setup u win95 compatibility modu, sa "run in 256 colors" i nesto smanjenim hardware acceleration u display properties -> settings -> advanced -> troubleshoot
inace, kad sam rekao vise infoa mislio sam na program koji puca, dakle setup.exe, a ne pogram koji pokusavas da instaliras
jos jedna stvar: da li ti i sestra imate/nemate isti SP?

Uspeo sam iz safe moda da instaliram al program radi polovicno itd ..mada ok. Isti je sp sve isto kazem ti. Jedino sto je drugacije nego kod mene prilikom instalacije je drajveri za ati graficku a kod mene je nvidia :> Hvala na odgovorima.

Da li si proverio je li na vašim kompovima ista verzija fajla Vbrun300.dll?

Jeste isto sve sto se toga tice.. znaci jedino sto je drugacije je procesor / ploca / graficka sto ne bi trebalo da ima ikakve veze. Al opet ja se pitam dal je to do procesora posto je on 64bitan..(znam da nema veze al ko zna mozda neka nekompatabilnost) hard sam formatirao 2x ali se isti problem pojavljuje.

@wiz011
vbrun*.dll ne dolazi uz XP instalaciju, vec mora da ga obezbedi setup, a obzirom da setup puca...

ja sam svojevremeno imao neki program radjen u VB-u koji je hteo da radi samo u 256 boja (edit: u WinXP SP1+), inace bi izbacio neki error samo ne mogu da se setim da li je u pitanju isti error, a ni koji to program bese

Poslednja izmena:
@wiz011
vbrun*.dll ne dolazi uz XP instalaciju, vec mora da ga obezbedi setup, a obzirom da setup puca...
Znam da ne dolazi uz XP instalaciju, a pitanje je da li ga obezbeđuje setup. Obično ne. Dakle, moguće je da je na jednoj mašini stavljena jedna, a na drugoj druga verzija (iz raznoraznih razloga). No, vidimo iz odgovora da nije problem do toga.

Savet za shina1

Instaliraj taj program na kompu na kome radi, loguj sve promene (VB instaler bi trebalo da ima INI u kome je detaljno navedeno sve što se instalira, ubacuje u Registry itd) pa probaj da napraviš svoj instaler koji će raditi to isto. ClickTeam je free, imaš InnoSetup koji je isto free, AG Installer (koji je nekada bio free, više nije)...

Naravno, ovo ne objašnjava uzrok problema, ali može biti od pomoći da se problem reši.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno