Šta je novo?

run32.dll problem!!??

BattleNexus

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2007
Poena
319
Ovo je problem (pogledajte sliku). Da odmah predjem na stvar. Moze li se ovaj problem resiti, bez da ponovno obaram i dizem sistem odnosno da formatiram HDD??? Zbog ovog problema ne mogu pokrenuti nijednu aplikaciju sa kontrolne panele niti bilo koji drugu sistemsku aplikaciju. Pored toga, datum na sistemu je pogresan i ne mogu ga podesiti a zbog toga ne mogu neke programe pokrenuti niti se ulogovati na nekim web sajtovima. Hvala na adminima da mogu barem na ovaj 🙂.

Unapred hvala za bilo koju pomoc i savjet...

Prilozi

• SNAG-0006.webp
    SNAG-0006.webp
    4.9 KB · Pregleda: 68
Instaliraj Avast Home edition, free je. Pokreni boot scan pre nego li udje u sistem, deluje kao neki malware. Ako to ne pomogne, a verujem da hoce, probaj sa anti malware-om i spybotom iz safe moda.

Da ne koristis mozda Comodo firewall?On hoce da pravi ovakav problem.

Poslednja izmena:
da koristim COMODO. Kako on to pravi ovakav problem??? Sta da onda uradim??? Da obrisem sa kompa???

da koristim COMODO. Kako on to pravi ovakav problem??? Sta da onda uradim??? Da obrisem sa kompa???

Probaj sledece: u comodu->comodo defence+ ->advanced tab ->computer security policy -> nadji shell32.dll/shell32.exe i skini ga sa liste.
Ako to ne upali,deaktiviraj defence+ ili reinstaliraj comodo.

Poslednja izmena:
Tnx a lot za tip, upalilo je, sve radi ponovo kako treba 🙂. A hoce li zastita od firewall biti slabija sad kad mi je ugasen defence+ ???

Poslednja izmena:
A malwarebyte's???Jel nasao on nesto?

njega nisam ni instalirao. nije free. mada sam ja fino uzeo ComboFix i sve precistio. najjaci je 😀

To ti mislis da si precistio, kamo okaci log da vidim sta je brisao, nalazi se u C\Cobofix.txt

Znam gdje se nalazi. Ne koristim ComboFix prvi put. Pregledao sam log, po meni nista znacajno nije obrisao. Za svaki slucaj precu ja komp opet sa nekim anti malwareom.

E dobro si pogodio. Imam instaliranu konzolu, skinuo sam sve u kompletu i instalirao da moze najbolje raditi...

A kako ti znas da nije presictio? Mozda covek ima instaliranu konzolu pa je Combofix uradio posao onako kako treba jer samo je u tom modu kompletan.

Zato sto znam da radim sa tim alatom. Kakve veze ima conzola, aj objasni molim te. Zasto se instalira RC kad se pokrece CF ajde pojasni molim te, bas da cujemo.
BattleNexus postavi log kao attachment, ako si vec pustao CF onda postavi log da ga pregledam, jaci alat neces naci. Postoji, ali sad nije bitno, bitan je log.

To sto nije pocistio nista ne znaci da nemas malware u sistemu, ne radi se to tako sa tim alatom

Poslednja izmena:
@BattleNexus: Malwarebytes slobodno možeš da instaliraš i njime da skeniraš i počistiš gamad.
U neregistrovanoj (besplatnoj) verziji jedino ne možeš da koristiš napredne opcije, kao što je aktivna zaštita i sl.
Odličan i vrlo efikasan program!
😉

OK tnx. Narode hvala vam svima na pomoci. Meni je samo najvaznije da sam uspio resiti prob a bez vas ne bi uspio 🙂

Nazad
Vrh Dno