Šta je novo?

Rudarenje na Solar - Made in Serbia

ovo je 9,6 kW (24x400W)
nemam na njoj WiFi
2024 je oko 1MW mesecno terala, imala je pikove i preko 8kW
paneli su SUNLIGHT i invertor FOX, neka cenovno niza klasa
zadovoljan sam kako to radi.

@saj
salio sam se malo zbog trenutne situacije na kriptomarketu, inace tih 1.000 kW/h mesecne proizvodnje moze da posluzi za jedno domacinstvo bas lepo ukljucujuci i grejanje zimi

da 1.000 kW/h mesecno
stavili smo cisti JUG panele, moze malo i jugozapad da ide....
ugao 32-33%
ako se stavlja na postojeci krov pada malo proizvodnja, narocito ako su u pitanju proizvodne hale sa "tupim" krovom 15-22%... tu zimi gotovo i da nema proizvodnje.
Ovo su idealni uslovi za solarne panele, ako imate uslova , 200-300.kg gvozdja nije nista a dugorocno gledano puno se dobije u proizvodnji.

Poslednja izmena:
Ovo na slici je cca 50 m2 i nikakva gradjevinska nije bila potrebna na prijemu, tehnicka dokumentacija i ispitivanje uzemljenja, moguce kod vecih elektrana no tu je gradjevinska najmanji problem.

Gledao sam baterije LipiO4 ove neke nove baterije, pa baterija kapaciteta da stane u nju 15KW struje kosta oko 2500 evra, kazu da ako bi je trosio od 100% do 80% vijek trajanja bi joj bio oko 20-30 godina, da li je ti istina ? jer meni ta baterija treba da mi odrzava nocu uredjaje poput zamrzivaca, frizidera, tv itd, to je oko 2-3kw. pa sam se odusevio ako bi stvarno takva baterija mogla toliko da traje
Nije ovo tacno LifePo4 baterije = 1 kwh oko $45 sa 6000 ciklusa.

Naravno mozes ti da platis i 10k eura siguran sam da ima negde link online :)

da da, mnogo mogucnosti se otvara sa pristupacnom cenom baterija....

Pogledajte prilog 484997

ugao 32%, u kontejneru su rigovi....
sto kraci put jednosmernog napona do invertera to je bitno, sto se tice ciscenja solarnih panela to u ovoj situacije i nije poterebno, mozda negde pored prometne saobracajnice...
od 15.06 do 15.09 pogasimo rigove, ustekamo 3-4 MW/h i posle imamo do proleca zaliha "jeftine" energije.
Zanimljvio i bravo! Ovo je on-grid dva stringa i AC izlaz.

Nazad
Vrh Dno