Šta je novo?

RTS Pretplata

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja im plaćam a oni mi sinoć prekinu Alias zbog nekih ujedinjenih nacij(st)a. a da ne pričam koliko se skenjam kad slučajno prebacim na rts 2 pa vidim onu krmaču Vjevericu radikalku. neka izbace te gluposti i neću se žaliti što plaćam.

Ma dobro niko normalan ne plaća ako ne mora, to je jasno. Pitanje je šta raditi ako izvuku vaš broj na lutriji tj. odluče da baš vas tuže. Hm... živo me interesuje da li su nekog na sudu dobili po ovom pitanju.

Ja pretplatu sada ne plaćam jer imam mernu grupu. Na računu mi ništa ne piše tako da pretpostavljam da ne plaćam... Mada kad malo bolje razmislim nisam ni obraćao pažnju jer se žena bakće sa računima.
Takođe dok sam živeo sam nisam nikada platio ali sam ceo dug skoro izmirio jer sam izdao stan pa rekoh nek se stanari smaraju stim...

A najsmesnije mi je kad su bile reklame kako se mora placati jer ce neplatise biti tuzene, pa odmah zatim predju na podatke kako se placa 60% u Vojvodini, 40% juznije i na kraju - hvala sto nam verujete. :wall:

Muka mi je kad cuejem : Pa tako je u Evopi , Tako je u fenomenalnoj Americi.PA ? Obavezno znaci da je dobro i da je logicno i posteno i sve redom ako je tako tamo. Ma vazi ...

Nemam TV i necu da placam za ono sto nemam/ne koristim makar je tako u celom univerzumu a ne u $##^$%% Evropi.
Da im dokazujem da nemam Tv ni to mi ne pada na pamet. Nek dokazu oni da imam . Po defaultu svaki covek ima tv pa moram da dokazujem ako nemam.... pa ne zivim u 80ima , koji ce mi tv.

Poslednja izmena:
Pa znam ;) to je najcrnje u celoj prici .

Neka se ugase, neka propadnu, kao i sve druge firme, neću ni primetiti da ih nema. Neću da plaćam harač.

Brate sto "obozavam" ovakve teme. Znaci kolika kolicina glooposti na jednom mestu, ajde neka neko kaze da treba i Sudu za ljudska prava u Strazburu...

TV pretplata postoji, placaju je svi gradjani ove zemlje. Zakon se mora postovati.
Samo vi cekajte da se nakupi, pa cete moci da birate: da platite, konfiskacija necega ili mozda par dana zatvora.
Pretplata se moze odjaviti (u selu niko ne zivi, baba i deda pokojni, cale odjavio i gotova stvar).

Jos jedan od bisera, "gledam malo TV", "ne svidja mi se program"... sta sve neci procitati. A sta ako se meni svidja program...

Ajde malo ljudi odrastite, zakoni se moraju postovati, ako ih vi ne postujete, onda zasto ocekujete da ih neko drugi postuje u situacijama kada njihovo nepostovanje ide vama na stetu.
Podjite malo od sebe.

I da zacinim za kraj :D: Ne pitaj sta drzava moze uciniti za tebe, vec sta ti mozes uciniti za drzavu :type:.

Btw, Tijanica ne mogu ocima da smislim, ali on je izabran, preziveo je promenu vlasti, dakle skupstina ga i dalje podrzava i tu je .

Poslednja izmena:
Pa sta je par dana Padinjaka. Bolje i to nego da njima dam pare.

Poslednja izmena:
Ko gleda neka placa. Sto se mene tice RTS ne gledam nikako a i uopste sem sportkluba i eurosporta slabo gledam televiziju. Mislim da je najbolja solucija da se oni dogovore sa kablovskim operaterom i neka to tako regulisu. Znaci u osnovnoj ponudi nemas rts kanale, pa ako hoces plati koliko treba i gledaj.
btw ukinut je forum ali redovno sam im slao mejlove a isto to su radili i moji prijatelji i rodjaci koji su van zemlje i pogodite koliko smo odgovora dobili

I na kraju krajeva kuda idu te pare sto se nakupe?

Zakon ne moze da me natera da placam koriscenje necega sto ne koristim.

Da platim sigurno necu , da mi konfiskuju nesto zbog ne placanje necega sto nisam koristio opet nece da moze , da idem u zatvor mogu da me nateraju ali da platim nesto sto ne koristim
nece da moze.Netrebaju mi nikakvi sudovi za ljudska prava za to.

Naplacao sam se drzavi zbog njihovih greska milione puta .... Placa ko zna kolike taxe i ko zna koliko vremena sam izgubio kad su pokrenuli postupak protiv mene zbog pronevere 2 miliona evra kopiranjem kartica Austrijskog Telekoma.A ja sam za to vreme bio u Španiji .....Da platite vi sto smo otvorili predmet imali ssaradnju sa Interpolom ovo ono troskovi neki ne znam ni ja sta je sudija nabrojala .... Ja : haahahah da da a mozda vi meni da platite sto me ovde ispitujete 10 sati i terate me da se setim gde sam bio pre 2 godine tog i tog dana i gde mi je tada bio pašos a necete da mi kazete zbog čega ... ONa : takav je zakon . I na kraju sam morao da platim ni kriv ni duzan....(i jos 2-3 slična slučaja da ne nabrajam) .ZNam da zvuči kao SF ali stvarno se to desilo ....

Ma vise im ni kazne za saobracaj ne placam iako me zaustavljaju svaki 3 dana i napravim preksraj.(dam onim cikama u plavom 300-400 dinara za pivo cisto da ne gubim vreme ako oce oce ako nece nek pisu kaznu sami sebi pa se vidimo na sudu) Ovoj državi VIŠE NIŠTA od mene ... da ucinim nesto za nju - ocu sve trčim i saplićem se. Znam da je offtopic ali morao sam...

Poslednja izmena:
Ukratko: ne plaćam pretplatu...nemam nameru...neka tuže 60% Srbije ako mogu...baš bih voleo da vidim dotični kolaps u kolapsu sa sve žalbama i suđenjima...

p.s. Da su hteli da nas nateraju da plaćamo to su lako mogli da urade promenom prioriteta kod plaćanja struje i pretplate...da se prvo skidaju pare od uplate za RTS pa tek onda za struju, morali bi da ćutimo, ovako su ostavili prostor da se ljudi odluče ;)

A najsmesnije mi je kad su bile reklame kako se mora placati jer ce neplatise biti tuzene, pa odmah zatim predju na podatke kako se placa 60% u Vojvodini, 40% juznije i na kraju - hvala sto nam verujete. :wall:
To je i meni bilo smesno, sami su se izdali da im vise od 50% ljudi placa pretplatu jedino u Vojvodini i Beogradu sto znaci da im dobar deo stanovnika uopste ne placa pretplatu.
Ja sam im placao do sada pretplatu mada mislim da je to glupo jer placam i SBB, i SBB bi trebao on da resi racune sa RTS-om a ne ja (ne znam da li SBB placa RTSu zato sto emituju njihov program).

oni to formulisu da mi placamo 'pravo da koristimo javne servise' tako da ih u principu ne zanima da li imas TV ili nemas - pravo ti oni sami daju, i ti ga se ne mozes odreci - onda im plati ..

u civilizovanim zemljama nacionalna TV (neko pomenu BBC) sa razlogom ima pretplatu - ali nema komercijalne reklame, dok se RTS davi u njima kao i svaka druga privatna televizija ..

dakle, kad budu imali pristojan skolski program kao nekad, kad budu imali civilizovane emisije, kad ne budu imali reklame - ruku na srce bice fer platiti, mada svakako manje od sadasnjih 5 E. Verujem da bi ljudi onda ipak lakse placali.

da su amateri - totalni su - koliko puta npr izmene programsku semu u letu bez ikakvog obavestenja - zvao sam svaki put njihov call centar i natezao se sa onim zenama trazeci da se makar pusti telop sa izvinjenjem gledaocima i obavestenjem kada ce se emitovati emisija koja je trebala ici po programu ... ishod ne treba navoditi

sve u svemu - koji bi to bio blam da npr cela krila pojedinih zatvora sluze samo za izdrzavanje kazni 'neplatisama pretplate' ...

Kakva krila pa vise od 50% ljudi ne placa pretplatu .... to je mnooogo vise nego svi zatvori sto postoje.

a za pravo.
Dosao Pera u hotel iznajmio sobu blejao 7 dana . Dosao na recepciju da se odjavi i plati
Recepcinar : 10 000 evra
Pera : wait , woot ?
Recepcinar : 1000 evra soba
PEra : ok
recepcionar : 1000 evra pravo na koriscenje glisera
Pera : ma kakav gliser nisam ni znao da ima to ne zanima me
recepcinar : MOGO SI STO NISI
Recepcinar : 1000 evra Room service
Pera : Nista ti ja nisam narucivao niti istao pojeo /popio
recepcinar : mogo si sto nisi
Pera : ok Evo ti 5000 evra
Recepcinar : a ostalih 5000
Pera : to sto si mi **** zenu
Recepcinar : ma kakvu zenu niti znam ko ti je zena
Pera : mogo SI STO NISI imao si pravo....

Bilo kako bilo od mene sigurno nece dobiti ni dinara za to, a mogu oni da mi daju pravo za javne kurve NEZANIMAJU ME
Oni mi dali pravo da geldam srecne ljude i bolji zivot po 76 put.Hvala im do neba za to pravo...

Poslednja izmena:
:) :) vic je sjajan, i super bi stajao ispod njihovog slogana 'vase pravo da znate sve'

samo da dodam da jos jedan razlog protiv placanja pretplate jeste i prestanak emitovanja spota za pomoc Srbima na KiM ... i jos su rekli da su prestali da emituju jer se ceka da pocne da se vrti novi spot, a od toga nije bilo nista ..

nadam se da bar deo tih para koje dobiju iz pretplate odu negde korisno .. za sada se zna da su kupili pravo na Ligu sampiona za mislim naredne dve godine, a trebalo bi da ostanu i sa Premier ligom i to je to.

ovako ostaju nam '3 years later premijera Prison Break-a', i 'ponosnog prikazivanja serije rekordne gledanosti' - BOlji zivot [koji je ipak postena serija za razliku od svih potonjih koje su sluzile zna se za koje namere]

p.s. Da su hteli da nas nateraju da plaćamo to su lako mogli da urade promenom prioriteta kod plaćanja struje i pretplate...da se prvo skidaju pare od uplate za RTS pa tek onda za struju, morali bi da ćutimo, ovako su ostavili prostor da se ljudi odluče ;)

Drug mi je pričao da je u startu bio predlog da se odmah uzima deo uplate za TV a ostatak za struju. Njegov stric je na nekom visokom položaju u EPS-u. Međutim EPS nije hteo ni da čuje, pod izgovorom da se ni sada ne uplaćuje redovno za struju a tek sa ovim za TV biće još gore.

Inače pretplatu moji ne plaćaju. Oslobođeni su tog nameta.

:wave:

Poslednja izmena:
Da nisam podstanar sigurno ne bih placao glupu preplatu a evo i razloga pre godinu dana se uselim u jedan stan dug za preplatu kada sam se uselio nesto vise od 9000 din , ja naravno kao svaki posten gradjanin placao , ali sam se jako zaprepastio kada sam dobio racun u januaru gde pise da je dug od 9000 otpisan.
Znaci ja sam bio budala i placao mom gazdi preplatu godinu dana a njemu su na konto toga otpisali 9000 din pa sad neko nek kaze kako je uredu placati preplatu.

Ma ovo je stvarno bezobrazluk... ja nisam ni u jednom momentu sklopio bilo kakav ugovor sa njima, niti su se oni potrudili da provere da li ja uopšte posedujem TV uređaj. Opušteno su mogli da počnu da naplaćuju taksu na vazduh jer je jel'te, državni.

A najludje da sa svim vlasnicima stanova/kuca da potpisuju ugovore.

Pa to je stvarno NAJLUDJE .
Zasto bi potpisivali ugovore sa svim vlasnicima kuca/stanova ?
Nek potpisu sa vlasnicima koji imaju televizor.

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva iz demokrtaskih zemalja. Sta se desava kada se ne plati tv pretplata u Nemackoj ( Silverglider bi mogao malo da da objasnjenje) ili u Usa ( Broz). Da li tamo moze da se odjavi ista.
Ja placam tv pretplatu, jer ponekad i pogledam program.
Ali , necu da mi oni u manjini koji je ne placaju , sole pamet kako su oni Ok.
Reći da se ne plaća Tv pretplata, jer se ne gleda je budalastina, jer isti ti koji tako pišu ne plaćaju ni struju, ni internet, a debelo koriste ove servise.

Ne znam zbog čega ova tema - svi se slažemo (uglavnom, weasel verovatno ne :d) da TV pretplatu treba plaćati ukoliko ono što plaćamo ima svoju namenu, tj. finansiranje javnog servisa u onom obliku u kojem je predviđeno da on funkcioniše.

E, sad, što taj javni servis ne radi svoj posao i takođe krši zakon koji mu daje pravo na naplatu pretplate, drugo je pitanje. I zašto javni tužilac (pardon, mi to nemamo, imamo VDa :wall:) ili ko je već nadležan za to (RRA, Ratel... ili koja već agencija) ne radi ništa po pitanju svog sopstvenog izveštaja u kome su navedene brojne manjkavosti i nedostaci u programu javnog servisa mislim da ne treba pokretati kao pitanje, svi znamo zašto je tako. Jednostavno, ova država je u fazi raspada i mislim da samo mi na malom koraku od stanja totalne anarhije u kojoj svako radi ono što hoće... Već sad je to u praksi tako, samo fali da se ozvaniči, a onda je besmisleno pitanje da li ćemo plaćati bilo šta. :bottle:

Cenim da je lock najbolji za ovo jer osim jadanja ili hejta na sve što nas okružuje u ovom raspalom društvu, nema nikakve veze sa ITjem.

Ljudi jel ima neko ovde da je dobio tu opomenu pred tuzenje i sta je radio sa njom? (Ja jesam juce, pa me zato zanima :) )

Pozdrav

mickeyrs,

ovo je bila poenta teme...i u prvom postu sam napisao da li je neko dobio opomenu i sta je radio sa njom...Znaci ovo sto ljudi pisu je naravno vec vidjeno... Ali eto, valjda ljudima, pa i meni prija da se malo ispucamo s vremena na vreme...Na zalost 90-ih nije bilo interneta pa se izlazilo na ulice...sada ljudi demonstruju po forumima...

Ali, poenta teme je: Da li je neko dobio opomenu pred tuzenje i sta je radio sa njom?

Zato sam i otvorio temu, jer sam ja dobio opomenu, pa me zanima jel da placam ili ne...s obzirom da je na mami stan, ne bih bas da ona ide u corku :D....pa zato pitam jel neko ima neka iskustva sa ovim.

Pozdrav

Ma OK, kapiram ja zašto si pitao, ali poenta je da li nam treba i takav thread? Koja je razlika ako neko sutra pita 'popio sam kaznu za prolazak kroz crveno, da li da platim ili da idem kod sudije da dokazujem da je bilo žuto?' a jedina veza sa ITjem je što je suvozač negde admin pa može da posluži i kao svedok? :d Da se razumemo, i mene često zanima kako bi ljudi sa bencha sa kojima dosta stvari imam zajedničko reagovali/rešili neke probleme iz običnog života, pa opet to nije za TV, HTPC i AV komponente sobu... ali OK, ako je uprava rešila da dozvoli i malo šire teme, nemam ništa protiv.

Inače, ja bih platio da sam na tvom mestu kao što plaćam i inače jer živim kao podstanar i ne želim da sutra neko drugi ima probleme zbog mojih nekih akcija. Da imam svoj stan, verovatno bih plaćao jer me smara da se povlačim po sudovima. Na kraju, ako platim pretplatu, imam moralno pravo i da pljujem taj raspali javni servis, ako ga ne plaćam, koja je poenta kritikovati nešto čemu ne doprinosim ni na koji način? :trust:

Ne znam zbog čega ova tema - svi se slažemo (uglavnom, weasel verovatno ne :d) da TV pretplatu treba plaćati ukoliko ono što plaćamo ima svoju namenu, tj. finansiranje javnog servisa u onom obliku u kojem je predviđeno da on funkcioniše.

Ma ne koristim javni servis necu da placam :D
Ne placam ni markicu jer se ne vozim gspom.
Kad idem starim putem ne placam putarinu za autoput.
Postoje neka javna dobra koja su neophodna i koja se placaju nezavisno od koriscenje . TV je za 80e godine ne za 21 vek ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno