Šta je novo?

RTS Pretplata - OPOMENA PRED UTUZENJE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

zikmik

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2009
Poena
305
Pozdrav, interesujeme da li je neko od vas dobi ovako nesto...

afa82f5c743ef2164c506d0e10e1b8e4.jpg

Bez ljutne ali molio bih da mi odgovore samo oni koji su uradili nesto konkretno u vezi ovoga.
Hipoteticki predlozi i komentari mi netrebaju!!!

Opa, počeli su. Ne znam nikoga u Subotici da je dobio ovakvu čestitku, a znam dosta onih koji ne plaćaju. Šta ćeš? :bottle:

E kada bi se javio neki insajder da nam kaze koliko po evidenciji RtS-a ima duznika, ako je neki veliki broj (a ubedjen sam da jeste, sobzirom da je nekom pretplata trecina racuna) mozda krenu sa varijantom kao GSP ;)

Ovde u Bg-u, stiglo sa uplatnicama za Infostan, nesto ako imas toliko i toliko kazni (za 'svercovanje') platis 1000 din, a ako je veci broj kazni onda 3000 din... Nije me interesovalo posto nemam kazne :D

Po (nekom) zakonu mogu da te tuze za dug star najvise godinu dana.
Nema sanse da im platim sve dok ne dobijem pravosnaznu presudu, ili neko tesko ostecenje mozga koje bi mi onemogucilo razumno rasudjivanje. Izvinite na troli.:p

Opa, počeli su. Ne znam nikoga u Subotici da je dobio ovakvu čestitku, a znam dosta onih koji ne plaćaju. Šta ćeš? :bottle:

Poceli su odavno, ali obicno na tome i ostane. ;)
Ima velika tema o tome na Elitemadzone.org. Ukratko, ignorisati opomene. :wave:

Po (nekom) zakonu mogu da te tuze za dug star najvise godinu dana.
Nema sanse da im platim sve dok ne dobijem pravosnaznu presudu, ili neko tesko ostecenje mozga koje bi mi onemogucilo razumno rasudjivanje. Izvinite na troli.:p

Delo zastareva posle dve godine, što znači da ne mogu da potražuju preko toga.

Moja tašta je dobila tu "čestitku" inače je penzioner, radila u sudu, pa je ovako prokomentarisala ovo.

Problem će da bude onima koji su podstanari, kao što sam ja, jer gazdu zanimaju samo čisti računi.

Inače i ja sam mišljenja da to treba ignorisati pa da vidimo šta će da presude. Ne sumljam da će sud da štiti RTS a ne građane ali "kad ide june nek ide i uže" tj. sudski troškovi.

ja koliko sam citao skorije, (a treba proveriti covek sto pre) sada ima 3 dana da reaguje i da 'nesto-negde' podnese, i onda moze da ide na sudjenje, inace ce mu se automatski odrezati presuda .. mere naplate mogu biti i 'administrativna zabrana na licni dohodak', kao i 'stara dobra plenidba' ..

placacete svi, samo polako...

Evo sve trcimo...
Samo ti nastavi da redovno ispunjavas svoju obavezu prema dragom nam javnom servisu. :wave:

Mislili smo...

...i to nebrojeno puta na ovoj temi,ali...

...za svaki slučaj:

1.Na OPOMENE se ne obazirite!

2.Po prijemu PREDLOGA ZA IZVRŠENJE od suda,ulažite prigovor u roku od tri dana !!!

E, pa, baš me živo zanima kako će to da funkcioniše ovo naše reformisano pravosuđe kada im Tijanić pljune 200.000 predloga za izvršenje !!!

Ne TUŽBI, kako to umeju uvek da navedu ove novinarske sveznajuće neznalice!

Našao sam negde da srpsko pravosuđe trenutno funkcioniše sa nekih 1.838 sudija,što znači da po glavi sudije sledi ~109 predmeta samo od Tijanića!!!

To pod uslovom da svih 1.838 sudija rade samo i isključivo u izvršnim referadama...
...gde su parnične,krivične...

I sada,kad se uzme u obzir da od ukupnog broja sudija najmanje ih je u izvršnoj referadi,ajd' da kažemo otprilike, na 6-7 sudija dolazi jedan za izvršenja,sledi nova računica da će po po glavi jednog izvršnog sudije pasti skoro oko 700 predmeta!

Ne dozvoljavaju Ustavnom sudu da radi?

Ne žele da ukinu neustavni zakon?

Hoće da se igraju sa zakonima?

E, pa, i mi ćemo ! ! !

LEGE ARTIS !
http://www.elitemadzone.org/t278373-37#2544168

Poslednja izmena:
Ja tv ne gledam ni 10 minuta mesecno a kamoli da placam ovo... Ti ako imas zelju da budes fin slobodno placaj i pravi se pametan ovde.

Ma ja ne gledam TV već 5-6 godina, a struja mi je i dalje na pokojnog dedu, pa ono... neka ga tuže.

Ma ja ne gledam TV već 5-6 godina, a struja mi je i dalje na pokojnog dedu, pa ono... neka ga tuže.

Судиће му у одсуству. А тек заплена имовине :p.

Шалу на страну, ко зна шта све може да буде на крају.

Pozdrav, interesujeme da li je neko od vas dobi ovako nesto...

Bez ljutne ali molio bih da mi odgovore samo oni koji su uradili nesto konkretno u vezi ovoga.
Dobio sam istu čestitku jos u aprilu, nasmejao se i bacio u korpu.
Dovoljno konkretno?

Ja sam placao do proslog meseca, i tada sam stao i odlucio da vise ne placam.
U momentu kada sam se za to odlucio mi je kroz glavu proslo istorisjko gradivo iz OS o turcima i njihovom nametu od 10% .. ostalo je predskolska matematika.

^Onda promeni sig, sad kad ne plaćaš sve :p

I ja to dobio pre mesec-dva. Bacio pogled i zafrljacio zajedno sa reklamama za pice i jastucnice.
Inace, u kuci imamo 3 brojila i sa svakim racunom uredno stize i pretplata. Kad je uvedena, bilo je price kako treba da se ode negde sa sva 3 racuna pa ce oni kao da odjave pretplatu na 2. brojila.

Ma ne dam im kinte dokle god na RTS ima 1 sekunda reklama. Dokle god oni prave komercijalne emisije i takmice se za gledanost da bi skuplje prodali reklamne blokove.
Ako hoce da budu javni servis i da se na racun toga finansiraju iz javnih prihoda - pretplate, onda neka prave emisije od javnog znacaja.
Kad su poslednji put snimili naucnu emisiju, neki obrazovni program za decu, dokumentarac....?

Eno im SBB, njima placam redovno svaki mesec pa nek vide sa njima koliko im pripada od onih 900 dinara. Ionako nisu nista ni bolji ni drugaciji od ostatka SBB ponude.

Ljudi ja tj. moja porodica mi neplacamo poslednje dve godine ako ne i vise rts, salju opomene slali su i na vrata nekog iz RTS-a koga je moj matori ugostio i na fin nacin mu objasnio da necemo da placamo RTS i covek ode sta ce neka ga seku i nek nas vode na sud a ako uspeju tamo da nas dobiju ni onda necemo da im platimo jednostavno kada bi cela srbija bojkotovala tu prevaru od RTS pretplate zapitali bi se malo!!A ako dodje do suda lepo svi treba da kazete da cekamo 1000eura koje nam drzava duguje pa cemo onda da platimo troskove RTS-a do tad nista strasno!!

Aman ljudi, Srbi!!!
Ja sam bas ovakvo komentarisanje hteo da izbegnem (cast izuzecima)!

AKO JE NEKO UTUZEN ILI SE SUDI NEKA SE JAVI!!!

Poslednja izmena:
mozda bas nema neke direktne veze ali npr. lokalni distributer gasa tuzi korisnike samo ako duguju vise od 15.000 din. jer im se za manje svote i ne isplati.

sto se tice RTSa, ako se lepo organizuju sigurno mogu da donesu presude na brz nacin (najverovatnije ce nesto smuljaju kao i uvek, kao sto su uostalom i uveli ovu pretplatu) ali i samo izvrsenje na efikasan nacin putem "administrativne zabrane".

---

mene najvise interesuje sta je bilo 90tih kad je Seselj (tj. dok je on bio u vlasti) doneo istu tu odluku da se placa pretplata za TV preko racuna za struju?? da li su tada tuzili neplatise i sta je bilo na kraju: "pojeo vuk magarca"?? (nadam se da ce tako biti i ovog puta)

da li ima pravnika ovde? :) da li moze nesto konkretno da se uradi kada se dobije ova opomena pred utuzenje od RTSa? neka zalba (da ne kosta nista!) a koja moze da produzi proces, ili bar da zakomplikuje rad sudova?

mozda bas nema neke direktne veze ali npr. lokalni distributer gasa tuzi korisnike samo ako duguju vise od 15.000 din. jer im se za manje svote i ne isplati.

sto se tice RTSa, ako se lepo organizuju sigurno mogu da donesu presude na brz nacin (najverovatnije ce nesto smuljaju kao i uvek, kao sto su uostalom i uveli ovu pretplatu) ali i samo izvrsenje na efikasan nacin putem "administrativne zabrane".

---

mene najvise interesuje sta je bilo 90tih kad je Seselj (tj. dok je on bio u vlasti) doneo istu tu odluku da se placa pretplata za TV preko racuna za struju?? da li su tada tuzili neplatise i sta je bilo na kraju: "pojeo vuk magarca"?? (nadam se da ce tako biti i ovog puta)

da li ima pravnika ovde? :) da li moze nesto konkretno da se uradi kada se dobije ova opomena pred utuzenje od RTSa? neka zalba (da ne kosta nista!) a koja moze da produzi proces, ili bar da zakomplikuje rad sudova?
Prigovor na predlog za izvrsenje,u roku od tri dana.Na opomenu ne radis nista.Sud ti MORA poslati predlog za izvrsenje,ti ulozis prigovor....neces dobiti nista ali ces zakomplikovati rad suda...;)

Postoji i varjanta sto je moja majka ucinila da se ode do njih i trazi zahtev za ukidanje rtv pretplate.
Popuni se i preda uz prisustvo 2 svedoka. Potrebno je da se napise razlog za zahtev, kao na primer nemanje tv-a. U svakom slucaju ukinuo se dotadasnji dug i nije vise stizalo za naplatu uz infostan. Sto potvrdjuje da rtv pretplata sarena laza...

mozes da im pricas do sutra ... videces da ne vredi

pa ako se izuzmu postovi #12 i #22, ostali mogu da se izbace ... mi ostali smo od srca napisali kako mislimo, posto ovaj namet zaista tesko ostavlja ravnodusnim :bottle:

Ja znam za slucaj u Nisu da su dosli zeni (zivi sama) da popisuju stvari zbog neplacene pretplate. Vrtela se ta prica par dana po lokalnim medijima, ali nisam ispratio sta se sa tim desilo. I to svota nije bila neka posebno velika svota, oko 150 evra. Problem je sto su zeni procenili i odneli dve fotelje, televizor, muzicki stub i sta sve ne. Od toga je proslo sigurno 3-4 meseca.

Ako ti nesto znaci ni moje domacinstvo ne placa jedno godinu dana, TV je prijavljen na samo jedan od tri strujomera. A popisivace cekam drage volje :).

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno