Šta je novo?

RTS HD!

'Ajde okaci ako ti nije tesko...

Thanx

Poslednja izmena:
vrlo rado, ali nece to skoro na 128k uploadu...:mad: , a i nemam Rapidshare premium nalog...Ako je neko na SBB-u mogu da okacim na EUC

................

Da ako je u 60 FPS,kao sto rade americki ESPN,ABC,FOX.Za sport je neuporedivo bolje,tu nema price.:)
Prakticno se radi o istoj stvari samo sto evropske zemlje koriste 50P sto je povezano sa frekvencijom naizmenicne struje. Treba imati razumevanja za poteskoce u vreme eksperimentalnog emitovanja HD programa i da ce to za odredjeno vreme biti jos bolje!!

Uz duzno postovanje mnogima ukljucujuci i modove sa prve strane ovog threda zelim samo da kazem da je ruzno to sto pljuju RTS i pozivaju na bojkot pretplate.Danas je pusten HD signal i verujem da niko od njih koji napljuvase RTS nece propustiti danasnju utakmicu.

Prijatelju nisi upravu. Ja sam za bojkot pretplate sada još i više nego što sam bio do juče. A razlog je zato što samo Beograd i Novi sad imaju priliku da uživaju u digitalnom televizijskom signalu i HD-u. Pa kad već imate prilike da uživate u novim tehnologijama plaćajte pretplatu. A mi koji nemamo ni adekvatan analogni signal ne znam što bi plaćali pretplatu da bi Beograd i Novi Sad uživali u novim tehnologijama. Kada krene emitovanje digitalnog signala širom srbije ja ću sigurno prvi krenuti da plaćam pretplatu do tad neće videti ni dinar od mene.

I na kraju jedno pitanje: znaš li možda koliko mesta u srbiji uopšte nema nikakvu mogućnost prijema analognog signala RTS-a, i koliko mesta ima toliko slab prijem signala da slika na tv-u više liči na snežnu mećavu nego na tv program? I svi su u obavezi da plaćaju pretplatu, a zbog čega da plaćaju nešto što ne mogu da gledaju?

P.S. Plaćao sam ja pretplatu kao i mnogi iz "ostatka" srbije u isčekivanju da će se od naših pretplata novac uložiti u nove repetitore, i modernizaciju istih ali kada smo shvatili da od toga nema ništa odustali smo, mada i dalje "ostatak" srbije prednjači u plaćanju pretplate u odnosu na Beograd i Novi Sad.

Prakticno se radi o istoj stvari samo sto evropske zemlje koriste 50P sto je povezano sa frekvencijom naizmenicne struje. Treba imati razumevanja za poteskoce u vreme eksperimentalnog emitovanja HD programa i da ce to za odredjeno vreme biti jos bolje!!

Vazno je samo da je preko 30 FPS.Imao sam priliku da gledam par NHL utakmica u 60 FPS i razlika je neverovatna,po prvi put sam video puck.:D

Pretplata

Sto se tice pretplate to regulise zakon, niko nikog ne tera da gleda RTS ali RTS ima gledanost kao sve druge televizije zajedno nazalost ili na srecu ne znam. A da je lider u regionu to je definitivno potvrdio postepenim uvodjenjem HD tehnologije. Sto su neki navikli da im je sve dzaba pa bi uvek pomalo da kraduckaju nekad struju nekad pretplatu stvar je mentaliteta i malogradjanstine. Ne brinite veoma brzo ce eksperimentalni HD po svim vecim mestima u Srbiji!!

Ipak je HRT ispred RTS i po programskom sadrzaju i kvalitetu slike.HRT je jos prosle godine pusto HD.

Jeste, i od tada emituje samo panoramu (kao na HRT+)

Mislis da ce sa RTS biti drugacije.:) Da su pametni pa da puste Champions League i Barclays Premier League u HD i onako imaju prava.

Ipak je HRT ispred RTS i po programskom sadrzaju i kvalitetu slike.HRT je jos prosle godine pusto HD.
To je tacno a treba znati da je procenat naplate u hrvatskoj preko 90% i da je pretplata skoro duplo veca nego kod nas. Takodje nisu bili unisteni preko 80% bombardovanjem sto mi redovno zaboravljamo kada se poredimo!!

Duplo veca? Ne bih bas rekao.
Plus tamo imas pravo da ne placas i mozes da se prijavis.
O kvalitetu programa da ne pricamo.

Poslednja izmena:
+ što se na HRTu više priča srpskog jezika, nego na RTS. Ja stvarno ne znam koji je ovo jezik što se na RTS priča, ali daleko je od srpskog...

Kad već spominjete hrvate...
f_2uxvy8nwnx8m_be54f25.png

Kada RTS bude dostigao taj kvalitet programa (u svakom pogledu), biće mi drago da plaćam ovaj "javni servis". Kako sada stoje stvari, ovo je čisto bacanje para i dranje nizašta...

Duplo veca? Ne bih bas rekao.
Plus tamo imas pravo da ne placas i mozes da se prijavis.
O kvalitetu programa da ne pricamo.

80 kuna po televizoru.
1 kuna = 12,8 dinara
1 euro = 7,3 kune

ja dugo nisam gledao HRT i mogu reći da je pre osam godina(kad sam ga zadnji put redovno gledao, dok sam bio u Šidu) bio zakon za ovo sad. Programska šema im je raspad. Jedina dobra stvar je što imaju SaborTV pa ne moraju više da prenose sednice sabora/skupštine.

@peca89
kaki je ono sample neki lik svira klavir a slika ubi bože mutna. plus nigde ne piše RTS HD već DIGITAL.

Poslednja izmena:
Ono sto sam ja skinuo pod linkom nije HD vec 4:3 SD

To je snimano sa RTS Digital, a ne sa RTS HD.

Ono sto sam ja skinuo pod linkom nije HD vec 4:3 SD
Tu je i HD. :D Transport stream sadrzi 4 video (RTS 1 SD, RTS 2 SD, RTS D|G|TAL i RTS HD) i 7 audio stream-ova. Postoje dve mogucnosti za pregled ovakvih sadrzaja. Pomocu programa koji podrzavaju vise streamova (Media Player Classic ili VLC), ili da se stream demux-uje (recimo TsRemux-erom).

Bilo je još mnogo prenosa u HD od strane RTS-a. Recimo Final Six, tako da ovo nema veze sa francuzima, ne omalovažavajte

naravno da ima veze sa Francuzima... Ko je platio prava? i ko je bio reditelj.... ;)

super ja taman obrisao i onda pročitam ovo za više streamova.

Poslednja izmena:
Meni radi lepo sa Leadtek DTV2000H...Snimio sam samo parce sa kraja jer mi je loga bila utaknuta u SONY 40W5500 i gledao sam preko njega. Inace, prenos je isao u 720p50 u MPEG4 AVC sa dvokanalnim MPEG zvukom. Evo sta kaze MediaInfo za ceo transport stream:

Ima li za sony neki trik u podesavanju da bi se otvorio rts-ov paket, jer ja nikako ne uspevam na mom 40w4000. Slika mi je odlicna pri analognom prijemu (nivo signala je ok)

Ostavio sam da se uploaduje jos jedan sample nocas, stavicu ga na collectors account sutra (nisam ni znao da to postoji:wall:)
Tu je i HD. :D Transport stream sadrzi 4 video (RTS 1 SD, RTS 2 SD, RTS D|G|TAL i RTS HD) i 7 audio stream-ova. Postoje dve mogucnosti za pregled ovakvih sadrzaja. Pomocu programa koji podrzavaju_ vise streamova (Media Player Classic ili VLC), ili da se stream demux-uje (recimo TsRemux-erom).

Najjednostavniji nacin je da, ako koristite Haali media splitter, kliknete desnim klikom na ikonicu koja se pojavi u taskbaru NAKON pustanja snimka i odaberete Service 3.

Ima li za sony neki trik u podesavanju da bi se otvorio rts-ov paket, jer ja nikako ne uspevam na mom 40w4000. Slika mi je odlicna pri analognom prijemu (nivo signala je ok)

Cini mi se da tvoj tv ima DVB-C tuner, ali je sposoban da dekodira samo MPEG2 materijal. RTS HD ide u MPEG4 (odnosno AVC odnosno H264)

Vrh Dno